Trailerová nálož: Blázniví obyvatelé Floridy, hypnotická Rodriguezova novinka a Barbie

Trailerová nálož: Blázniví obyvatelé Floridy, hypnotická Rodriguezova novinka a Barbie
Barbie | Warner Bros.

Barbie (film)

režie: Greta Gerwig
hrají: Margot Robbie, Emma Mackey, Ryan Gosling, Will Ferrell, Michael Cera
premiéra: kino, 27. července 2023
Pořád tak úplně nevíme, co od Barbie čekat. Jisté je nicméně to, že se do kin blíží velkolepá pestrobarevná komediální podívaná, která stála nevídaných sto milionů dolarů a přitáhla před kameru řadu hvězd. V centru všeho jsou Margot Robbie a Ryan Gosling jako Barbie a Ken, kteří se rozhodnou zajít za obzor své plastové reality a objevit něco nového. Dále hrají Will Ferrell, Simu Liu, Kate McKinnon, Michael Cera, America Ferrera, Helen Mirren, Dua Lipa nebo John Cena.
Barbie: 1. trailer | Warner Bros.

The Fist of the Condor (film)

režie: Ernesto Díaz Espinoza
hrají: Marko Zaror, Fernanda Urrejola, Man Soo Yoon, Francisco Castro
premiéra: 2023
Napadlo vás někdy, jak asi vypadá pořádný chilský akční film? Pravděpodobně ne. I přesto pro vás máme odpověď. Ve snímku The Fist of the Condor skupina bojovníků z celého světa hledá knihu, která obsahuje prastaré tajemství, jak překonat limity lidského těla. A atmosféra traileru nemůže být zajímavější. Má to něco z klasických bojových filmů, do toho příchuť westernu i trocha mystiky. V hlavní roli Marko Zaror, který momentálně září v kině jako Chidi coby protivník Johna Wicka.
The Fist of the Condor

Florida Man (seriál)

hrají: Abbey Lee, Édgar Ramírez, Anthony LaPaglia, Clark Gregg, Paul Schneider
premiéra: Netflix, 13. dubna 2023
Všichni známe vtipy o Pepíčkovi, blondýnkách nebo o Chucku Norrisovi. Do stejného ranku patří i obyvatelé Floridy. Často dělají bláznivé věci, které poté plní novinové titulky. A pokaždé, když na něco takového dojde, začíná podobný článek slovy: „Floridský muž...“ V Netflixu se rozhodli na tomto fenoménu vystavět krimi komediální seriál, který dané téma přetaví v příběh bývalého policisty, jenž se vydává na Floridu, státu plného podivínu, kde se narodil, hledat přítelkyni gangstera z Filadelfie.
Florida Man

Hypnotic (film)

režie: Robert Rodriguez
hrají: Ben Affleck, William Fichtner, Alice Braga, JD Pardo, Jeff Fahey
premiéra: 2023
Detektiv Danny Rourke (Ben Affleck) se při vyšetřování série bankovních loupeží dostane do situace, kdy nejenže neví, čemu z toho, co vidí, může věřit, ale navíc mu unesou dceru. Stojí proti němu netypický nepřítel –⁠ expert na manipulaci (William Fichtner), který dokáže každého zhypnotizovat. Zápletka nového thrilleru Hypnotic zní možná malinko pitomě, trailer je nicméně příslibem vizuálně nápadité podívané, která v dobrém slova smyslu připomíná Počátek. A když má Robert Rodriguez (Od soumraku do úsvitu, Sin City – město hříchu, Alita: Bojový Anděl) dobrý den, točí opravdu skvělé věci. Nemluvě o tom, že Williama Fichtnera je vždy radost vidět v pořádné záporné roli.
Hypnotik

Assassin Club (film)

režie: Camille Delamarre
hrají: Henry Golding, Daniela Melchior, Sam Neill, Noomi Rapace, Claudio Del Falco
premiéra: 2023
John Wick je fenomén, takže se nelze divit, že se jeho úspěch pokusí zopakovat jiní. I novinka Assassin Club má v titulní roli zkušeného nájemného zabijáka, který se kvůli milované ženě rozhodne odejít do důchodu. Zatímco však Wicka jsme poznali až ve chvíli, kdy si svou šťastnou chvilku prožil, Morgan (Henry Golding) se teprve chystá na poslední kontrakt. Háček je v tom, že šest vybraných cílů má vlastní úkol –⁠ zlikvidovat Henryho. Assassin Club se profiluje jako jednoduchý akční výplach, překvapuje nicméně některými silnějšími jmény v obsazení (Neill, Rapace), přičemž režisér Camille Delamarre natočil v minulosti obstojné Doupě (2014) a o něco slabší Kurýr: Restart (2015).
Klub nájemných vrahů

Blue Beetle (film)

režie: Angel Manuel Soto
hrají: Susan Sarandon, Harvey Guillén, Xolo Mariduena, Raoul Trujillo
premiéra: kino, 17. srpna 2023
Jeden si říká, co asi ve vedení Warner Bros. berou, že zaříznou těsně před dokončením hvězdně obsazenou Batgirl s tím, že ten film nikdy nikdo neuvidí, a naopak komiksovku Blue Beetle, o níž hádám většina z vás do téhle chvíle neslyšela, nejenže vypustí, ale namísto plánovaného uvedení na HBO Max ji nasadí do kin. Odvážný tah, dvakrát v době, kdy se přestává chodit nejen na novinky ze stáje DC (Black Adam, Shazam 2), ale dokonce i Marvelu (Ant-Man 3). S kým nás seznámí „Modrý brouk“? S čerstvým absolventem vysoké školy Jaimem, který se nečekaně střetne se starobylou relikvií obdařenou mimozemskou technologií, jež z něj udělá superhrdinu.
Blue Beetle

Kinolog: 70 procent porna je trestný čin. „Lze zakázat PornHub?“ ptá se dokument Netflixu
Ostatní2. 4. 2023
Kinolog: 70 procent porna je trestný čin. „Lze zakázat PornHub?“ ptá se dokument Netflixu