Trailerová nálož týdne: Sprostý Quasimodo, návrat původních Power Rangers a nový Vetřelec

Trailerová nálož týdne: Sprostý Quasimodo, návrat původních Power Rangers a nový Vetřelec
Quasi | Hulu

The Black Demon (film)

režie: Adrian Grunberg
hrají: Josh Lucas, Fernanda Urrejola, Raúl Méndez, Héctor Jiménez
premiéra: 2023
Dlouho jsme tu neměli nějaký žraločí film, který by chtěl útočit i na kina. The Black Demon nás zavede na ropnou plošinu, kam vyrazí Paul Sturges (Josh Lucas) na rutinní inspekci. Rodinu bere s sebou, aby si na pobřeží společně užili dovolenou. Z pobřežního městečka, kam kdysi s manželkou jezdili, se ale z nějakého důvodu stalo město duchů, a tak celá rodina skončí na vrtné věži. Tam také téměř nikdo není, protože moři začal vládnout megalodon známý podle legend jako Černý démon, který nikoho nenechá odejít. Pro potřeby žánru dobrý základ, přičemž režírující Adrian Grunberg (Moje letní prázdniny, Rambo: Poslední krev) je příslibem solidní napínavé podívané.
The Black Demon

Quasi (film)

režie: Kevin Heffernan
hrají: Jay Chandrasekhar, Kevin Heffernan, Steve Lemme, Paul Soter
premiéra: Hulu, 20. dubna2023
Ještě než k nám dojde Disneyho hraný remake Zvoníka u Matky Boží (vyjít by měl příští rok), dočkáme se satiry, která je jakousi sprostější verzí Monty Pythonů na dané téma. V hlavní roli samozřejmě nemůže chybět známý hrbáč (Steve Lemme), který ale tentokrát neobstarává zvony v katedrále Notre-Dame, ale pracuje se svým kamarádem (Kevin Heffernan) jako mučitel v jisté francouzské vesnici. Tam se místní chystají na událost Papežův týden, na niž dorazí sama hlava katolické církve a v loterii vylosuje šťastlivce, který k němu poté půjde na osobní zpověď. A přirozeně to vyhraje všemi vysmívaný Quasi.
Quasi

Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always (seriál)

režie: Charlie Haskell
hrají: Johnny Yong Bosch, Richard Steven Horvitz, Barbara Goodson
premiéra: Netflix, 19. dubna2023
Morfujeme! Na třicáté výročí kultovních Strážců vesmíru Netflix nabídne speciální hodinovou epizodu, v níž se vrací nejen většina původních hrdinů, ale samozřejmě také legendární záporačka Repulsa. Trailer si na nějaká velká tajemství nehraje. Ukazuje staré známé, robota Alphu 5, původní kostýmy, armádu formelínů a samozřejmě morféry. Režii speciálu dostal na starost Charlie Haskell, jenž točil řadu pozdějších projektů Power Rangers, z nichž poslední je seriál Power Rangers: Dino Fury z roku 2021.
Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always

Hunt Club (film)

režie: Elizabeth Blake-Thomas
hrají: Mena Suvari, Casper Van Dien, Maya Stojan, Mickey Rourke
premiéra: 2023
Za normálních okolností je Hunt Club oním druhem filmu, o kterém ani nemá smysl informovat. Jednoduchá zápletka o lovcích, kteří podcení kořist, v dnešní době nikoho nevytrhne, upoutávka je mizerná a obecně všechno na tomhle projektu křičí, že vznikl za pár dolarů a poputuje rovnou na video. Takže proč je tenhle kousek v trailerové náloži? Protože by vás mohlo zajímat, jak v roce 2023 vypadají Mena Suvari (Americká krása), Casper Van Dien (Hvězdná pěchota) a hlavně Mickey Rourke, který znovu padl herecky na úplné dno a vlivem série dalších plastik je opět vesměs k nepoznání.
Hunt Club

War of the Worlds: The Attack (film)

režie: Junaid Syed
hrají: Sam Gittins, Vincent Regan, Leo Staar, Fredi Nwaka, Kris Saddler
premiéra: 2023
Válka světů jednoznačně patří mezi nejslavnější sci-fi romány všech dob, takže dává smysl, že na nás pravidelně vyskakují další adaptace. Ta nejnovější se soustředí na tři mladé astronomy, kteří jsou svědky pádu meteoritu a následně se ocitnou v centru marťanské invaze. A jakkoli naděje umírá poslední, trailer nepůsobí technicky ani herecky příliš přesvědčivě (upřímně jsem si celou dobu myslel, že jde o nějaký lacinější seriál, ne o celovečerní film). Snímek zatím nemá datum premiéry, vyjít by měl letos.
War of the Worlds: The Attack

Aliens: Dark Descent (hra)

datum vydání: 20. června na PC, Xbox One/Series, PlayStation 4/5,
Po delší době zakončíme náš týdenní výběr herním trailerem. Je totiž na nový přírůstek do vetřelčího universa. Hra Aliens: Dark Descent nás zavede na měsíc Lethe, kde budeme izometrickým pohledem nahlížet celé dění a pod kontrolu dostaneme několik koloniálních mariňáků. Jejich úkolem bude přirozeně čelit útokům nejrůznějších xenomorphů a prostředí by mělo celou dobu reflektovat hráčský postup. Nezní to extra zajímavě, ale prostředí vypadá v traileru parádně. Tak doufejme, že se povede i hutná atmosféra.

Kinolog: Houboví lidé chtějí sežrat naše mozky. V The Last of Us nás zachrání Pedro Pavel

Devítidílný seriál The Last of Us, jenž je dostupný na HBO Max, vychází ze slavné stejnojmenné videohry. Povyšuje žánr postapokalyptického zombie hororu z pouhé akční vyvražďovačky na psychologické drama. Obsazení ani celkové provedení nemohlo být lepší.