Trailerová nálož týdne: Fantasy od režiséra herního Zaklínače, nový Wes Anderson a poslední muži na Zemi

Trailerová nálož týdne: Fantasy od režiséra herního Zaklínače, nový Wes Anderson a poslední muži na Zemi
Asteroid City | 87 Productions

Asteroid city (film)

režie: Wes Anderson
hrají: Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Tom Hanks, Steve Carell, Matt Dillon
premiéra: kino, 22. června 2023
Stačí jediný záběr a přesně víme, na čem jsme. Poetika Wese Andersona se zkrátka nezapře, a přestože tentokrát natáčel převážnou část svého nového snímku v Madridu, atmosféra amerického zapadákova doslova sálá z každého záběru. O čem Asteroid přesně bude, to se stále můžeme jen dohadovat, nicméně chybět by neměla oddanost vesmírnému programu, mimozemšťané a tak hvězdný ansámbl, že by z toho i Quentin Tarantino sestavil dva filmy. Už aby to bylo na velkém plátně!
Asteroid City | CinemArt

Dead Ringers (seriál)

hrají: Rachel Weisz , Ntare Guma Mbaho Mwine, Aaron Dean Eisenberg , Britne Oldford
premiéra: Prime Video, 21. dubna 2023
Ještě jsme ani nevstřebali to, že se konečně hýbají ledy u nové verze Mouchy, kterou v roce 1986 diváky a divačky ohromil David Cronenberg, a dnes tu máme moderní seriálové uchopení jeho jiného filmu. Je jím thriller Příliš dokonalá podoba, v němž si Jeremy Irons zahrál dvojroli identických dvojčat, která sdílejí doslova vše, což postupně pohlcuje a ničí jejich život. V nové verzi se dvojrole ujala Rachel Weisz. Upoutávka slibuje pohlcující drama, v němž se dvojčata budou potýkat s démony, vlastní genialitou i šílenstvím a otázkou, kam lze ve jménu dobrého úmyslu posunout hranice lékařské etiky.
Jako vejce vejci | Amazon Prime Video

One Day as a Lion (film)

režie: John Swab
hrají: Scott Caan, J. K. Simmons, Frank Grillo, Virginia Madsen, Taryn Manning
premiéra: 2023
Scott Caan, jehož publikum zná hlavně jako Turka Malloye z trilogie Dannyho parťáků, je synem známějšího Jamese Caana (Kmotr) a v prvním traileru One Day as a Lion je mu až nápadně fyzicky podobný. Ve filmu hraje Jackieho Powerse (Caan), jehož vypečený syn je momentálně krůček od toho, aby strávil následující roky ve vězení. Jackie musí získat peníze na dobrého právníka, a to rychle. Poctivě to však, samozřejmě, nepůjde. Podle tvůrců má být snímek poctou tvorbě Quentina Tarantina a bratrů Coenových. Ambiciózní cíl, odvážné tvrzení. Scénář k filmu napsal sám Caan.
One Day as a Lion

Knights of the Zodiac (film)

režie: Tomasz Bagiński
hrají: Madison Iseman, Famke Janssen, Sean Bean, Mark Dacascos, Nick Stahl
premiéra: kino, 25. května 2023
Dobrou fantasy nikdy nepohrdneme a film Knights of the Zodiac, který je adaptací slavné manga série z roku 1986, má hned několik zajímavých trumfů. V prvé řadě minimálně nadějný vizuál, dále solidní obsazení, tím nejzajímavějším je však jméno režiséra. Je jím polský filmař a animátor Tomasz Bagiński, který dělal pro slavného herního Zaklínače animovaná intra všech tří dílů. Hrdinou příběhu je mladý bojovník Seiy, který v sobě objeví mocné schopnosti, díky nimž se v ringu stane nepřekonatelným. Akce vyvolá reakci a Seiy se brzy ocitá ve světě, o jehož existenci neměl tušení.
Saint Seiya: Rytíři zvěrokruhu – Počátek

Master Gardener (film)

režie: Paul Schrader
hrají: Joel Edgerton, Sigourney Weaver, Quintessa Swindell, Esai Morales
premiéra: 2023
Paul Schrader (scénáře ke klasikám Taxikář, Zuřící býk a Poslední pokušení Krista) nás ve svém novém filmu, který současně i režíroval, seznámí se zahradníkem Narvelem Rothem, který pracuje na panství paní Haverhill. Když mu žena přivede svou praneteř, aby ji přijal do učení, začne vycházet najevo jeho násilná minulost. Schrader na sebe naposledy upozornil filmem Zoufalství a naděje, kterým si vysloužil oscarovou nominaci za scénář. Tak to třeba vyjde i s Mistrem zahradníkem.
Master Gardener

Biosphere (film)

režie: Mel Eslyn
hrají: Mark Duplass, Sterling K. Brown
premiéra: 2023
Minimalistická sci-fi se silnými postavami? Máte to mít! Snímek Biosphere vypráví příběh dvou posledních mužů na Zemi, které před okolní zkázou chrání skleněný dóm. Snímek si již odbyl premiéru na festivalu v Torontu a podle prvních recenzentů exceluje coby charakterové drama, jemuž nechybí napětí a místy i humor. Nějaké velké myšlenky však čekat nemáme. Zas takové ambice debutující scenáristka a režisérka Mel Eslyn, jinak zkušená producentka, podle všeho neměla.
Biosphere