Filmový horor, který nejvíc děsí. Vybírali ho vědci a klasika Vetřelec nebo Vymítač ďábla to není

Filmový horor, který nejvíc děsí. Vybírali ho vědci a klasika Vetřelec nebo Vymítač ďábla to není
Insidious 2 (2013) | FilmDistrict
Britští vědci se na zakázku pro firmu BroadbandChoices pustili do výzkumu pojmenovaného „the Science of Scare“. Tohoto projektu se účastnilo padesát dobrovolníků, kteří měli za úkol podstoupit stohodinový maraton hororových snímků, zatímco jim snímač měřil srdeční tep. Na základě výsledků se poté rozhodovalo, který z filmů je pro diváctvo nejděsivější. Který snímek zvítězil?
podivejte-se-na-zebricek-nejdesivejsich-hororu-podle-pruzkumu-britskych-vedcu-18
Sinister (2012) | Lionsgate
Výsledky mluvily jasně. Srdeční tep sice při každém hororu lehce poklusával, ale ty "správné" obrátky nabral nejčastěji při sledování snímku Sinister z roku 2012. Tento horor režíroval Scott Derrickson a v hlavní roli je k vidění oblíbený Ethan Hawke. Příběh hororu vypráví o krátké životní etapě manželů Oswaltových, kteří ve svém novém domě najdou tajemnou bednu s filmovými nahrávkami a následně si je ze zvědavostí pustí. Čím déle ale ve své zvědavosti pokračují, tím se děje víc a víc nevysvětlitelných jevů, které postupem času tyranizují celou rodinu.
Hned v těsném závěsu následuje snímek Insidious (2010). Nejvíce děsivá je podle tohoto výzkumu scéna, kdy se za Patrickem Wilsonem zjeví démon s rudou tváří. Jedná se o „jumpscare“, který vyděsil každého dobrovolníka. Jaké další filmy se podle britských vědců umístily na předních příčkách?
podivejte-se-na-zebricek-nejdesivejsich-hororu-podle-pruzkumu-britskych-vedcu-1
Insidious (2010) | FilmDistrict
Po Insidious se na třetím místě umístil oblíbený horor V zajetí démonů (2013), Děsivé dědictví (2018) a další horory jako je například Paranormal Activity (2007) , To Kapitola 2 (2019), V zajetí démonů 2 (2016), The Babadook (2014), Pád do tmy (2005) a The Visit (2015). Jaký názor na to máte vy? Souhlasíte s tímto žebříčkem, nebo máte naprosto odlišný pohled na děsivý žánr?
Recenze: Bestiář mladé chůvy. Takhle to dopadne, když se spojí Draco Malfoy s Michalem z Kouzelné školky
Recenze21. 10. 2020
Recenze: Bestiář mladé chůvy. Takhle to dopadne, když se spojí Draco Malfoy s Michalem z Kouzelné školky