Filmové horory, které by měly mít v titulcích napsáno "noční můry zaručeny"

Filmové horory, které by měly mít v titulcích napsáno "noční můry zaručeny"
Kletba z jihu (2020) | Netflix
V dnešní době většině domácnostem velí online platformy, na kterých můžeme sledovat prakticky jakýkoliv film, kdykoliv se nám zachce. O to více to platí příštích čtrnáct dní, kdy se do kina zaručeně nepodíváme. Máte rádi horory, duchařiny nebo psychologické thrillery? Zpříjemněte si temné podzimní večery nějakým parádním snímkem uvedeným v rámci vod platformy Netflix.

Kletba z jihu (2020)

filmove-horory-ktere-by-mely-mit-v-titulcich-napsano-nocni-mury-zaruceny
Kletba z jihu (2020) | Netflix
Žhavá hororová novinka, která nechá nahlédnout do prostředí jihoitalské komunity zabývající se prapodivnými pohanskými rituály. Právě do centra tohoto dění se nevědomky dostává neúplná rodina, která (jak se později ukáže) má ke kletbě mnohem blíže, než si zpočátku myslela. Snímek má poměrně dobré tempo, ponurou atmosféru a hlavně originální a zajímavě zpracovaný námět, který film zase o něco odlišuje od jiných hororových bratříčků a sestřiček.

Ve vysoké trávě (2019)

filmove-horory-ktere-by-mely-mit-v-titulcich-napsano-nocni-mury-zaruceny-1
Ve vysoké trávě (2019) | Netflix
Snímek s hvězdným Patrickem Wilsonem v hlavní roli. Film si pohrává s poměrně chytlavým námětem, který obsahuje neznámou mytologii a po jeho zhlédnutí se budete cítit dezorientovaní více než jindy. Do poloviny filmu je to opravdu chytlavé, ale v té druhé to bohužel malinko pokulhává, příběh je zmatený tak, že vám přijde, že ani sami tvůrci nevěděli, kam ho směřovat. Ve výsledku mě ale film docela bavil a nenáročného hororového diváka možná i potěší. Je to spíše krvavější horor, ale veškeré brutální scény se odehrávají ve tmě, takže nehrozí, že se budete muset vymlouvat například na nestravitelnou večeři.

Eli (2019)

filmove-horory-ktere-by-mely-mit-v-titulcich-napsano-nocni-mury-zaruceny-2
Eli (2019) | Netflix
Eli vypráví příběh o zoufalých rodičích a jejich snaze vyléčit těžce nemocného jedenáctiletého syna. Právě tato touha je přivede až na odlehlou americkou soukromou kliniku, kde má chlapec jménem Eli podstoupit experimentální léčbu. Jak to ale v těchto hororech z prostředí léčeben bývá, trochu se to vymkne kontrole a chlapec se stává obětí nepopsatelných a děsuplných scén, které díky jeho nasazeným lékům nikdo nebere na vědomí.

Ve spárech ďábla (2019)

filmove-horory-ktere-by-mely-mit-v-titulcich-napsano-nocni-mury-zaruceny-3
Ve spárech ďábla (2018) | Sony
Tentokrát se jedná o snímek, na který si Netflix pouze odkoupil práva od tvůrců ze společnosti Sony. Jestli máte rádi horory z prostředí márnice, tak je Ve spárech ďábla pro vás rozhodně to pravé. Církevní vymítání se vymkne z rukou a mladá posedlá dívka je zaživa uškrcena. Brzy se ale přijde na to, že její duše možná tělo opustila, ale démon nikoliv. Jak to dopadne, když se ďábel v lidském těle dostane do márnice, kde slouží policistika vyléčená ze závislosti na drogách?

Ghoul (2015)

filmove-horory-ktere-by-mely-mit-v-titulcich-napsano-nocni-mury-zaruceny-4
Ghoul (2015) | Alfa Films
Snímek od českého režiséra Petra Jákla. Trojice filmařů se v něm vydává na Ukrajinu, aby odhalila tajemství jejího kanibalismu, ke kterému zde došlo v minulém století během období velkého hladomoru. Co ale mladé umělce čeká ve chvíli, kdy se jejich natáčení propojí s nejhrůzostrašnějším sériovým vrahem novodobé historie? Rozhodně je to zajímavý dokumentární horor, který je trochu podobný snímkům o vyšetřovatelích paranormálních jevů. Hlavně tedy svým dokumentárním zpracováním. Jestli jste tedy fanoušky hororů jako jsou například Grave Encounters (2012), tak vás Ghoul rozhodně potěší.

Stáhni a zemřeš (2019)

filmove-horory-ktere-by-mely-mit-v-titulcich-napsano-nocni-mury-zaruceny-5
Stáhni a zemřeš (2019) | STX Entertainment
Jak se bude asi parta mladých přátel tvářit, když se mobilní appka známá jako „Countdown“ projeví jako skutečná vraždící aplikace, ze které zdánlivě není cesta úniku? Z nevinné večerní párty se tak lehce stane divoká hra na život a na smrt. Není to jeden z nejsilnějších hororů, ale přesto si u vás tato aplikace po zhlédnutí hororu vyslouží respekt a možná se začnete zamýšlet nad tím, zda si někdy něco podobného dobrovolně stáhnete. Snímek si pohrává s moderní společností a nebezpečím skrývajícím se na internetu. Dotýká se sociálních témat a jestli máte rádi horory jako je například série Nezvratný osud, tak se vám tato moderní předělávka bude líbit.

Nezvaná (2009)

filmove-horory-ktere-by-mely-mit-v-titulcich-napsano-nocni-mury-zaruceny-6
Nezvaná (2009) | Forum Cinemas
Hlavními postavami jsou sestry Anna a Alex, jejichž matka před nějakým časem náhodou uhořela. Mladé dívky to ale odmítají nechat být a ze všeho začnou vinit jejich novou nevlastní matku jménem Rachel. Jedná se o hororový thriller, ve kterém se nedočkáte nějakých drastických scén nebo nadpřirozených jevů. Je to snímek zaměřený spíše na vnitřní psychologii postav a poněkud nečekané zvraty, které otřásají jednou obyčejnou americkou rodinou. V hlavních rolích Emily Browning, Elizabeth Banks, Arielle Kebbel a David Straithairn.

V zajetí démonů (2013)

filmove-horory-ktere-by-mely-mit-v-titulcich-napsano-nocni-mury-zaruceny-7
V zajetí démonů (2013) | 20th Century Fox
Jedna z největších hororových klasik, kterou na Netflixu najdete. Titul V zajetí démonů jistě neminul žádného správného hororového fanouška. Názory na něj jsou ovšem různorodé. Příběh inspirovaný životními zkušenostmi skutečných paranormálních vyšetřovatelů Eda (Patrick Wilson) a Lorraine Warrenových (Vera Farmiga) si vás buď získá na plné čáře, nebo vám to všechno bude k smíchu. Žádná střední cesta vás zde dle všeho nečeká.

Chraň nás od zlého (2014)

filmove-horory-ktere-by-mely-mit-v-titulcich-napsano-nocni-mury-zaruceny-8
Chraň nás od zlého (2014) | Columbia TriStar
Pokud máte rádi trochu za vlasy přitažené horory, které se ne tolik soustředí na příběh jako spíše na to diváka šokovat a překvapit, pak se vám osudy policisty Ralpha a jeho vyšetřování sérií až paranormálních zločinů budou jistě líbit. Nejedná se o nejsilnější horor, ani o ten nejlepší, ale stejně jako to platí u všech ostatních uvedených snímků, nějakým způsobem mi uvíznul v paměti a jsem schopná pro něj ty necelé dvě hodiny času někdy v budoucnu znouvu obětovat.

Paranormal activity (2007 - 2017)

filmove-horory-ktere-by-mely-mit-v-titulcich-napsano-nocni-mury-zaruceny-9
Paranormal Activity (2007) | Paramount Network
Série titulů, která před mnoha lety odstartovala novou éru duchařských hororů. A to i přes tu smršť kritiky, která se na ni sesypala snad z každé světové strany. Já ale doporučuji zhlédnout jen úvodní film série z roku 2007, poněvadž si troufám tvrdit, že je to právě on, který vás alespoň něčím trochu překvapí či zaujme. Veškeré další díly už jsou čistě jen marketingové a ničím nenápadité filmy, které těžily z finančních výdělků prvního dílu a jsou prakticky na stejné brdo.
Vybrat deset hororů z toho velkého množství, které Netflix nabízí, je skutečně obtížné. Navíc je nepochybně komplikované trefit se někomu do vkusu, když jsme každý jiný a líbí se nám odlišné věci. Máte mezi netflixovskými horory nějaké své favority? Co byste doporučili a k jakým byste si rádi přečetli recenzi?
Seriál Neortodoxní: Šokující zpověď Židovky, která odmítla rodit "ve velkém". Proč?
Recenze15. 10. 2020
Seriál Neortodoxní: Šokující zpověď Židovky, která odmítla rodit "ve velkém". Proč?