• Filmy
  • Seriály
  • VOD
  • Žebříčky
  • Videa
  • Články
  • Osobnosti
  • Uživatelé
  • Kontakt
Automaticky

© 2023 Kinobox.cz

Hledat film, seriál...
  • Osobnosti
  • Uživatelé
  • Kontakt
  • Filmy
  • Seriály
  • VOD
  • Žebříčky
  • Videa
  • Články
Lukáš Král
Lukáš Král
•21. 4. 2020, 10:12

Komentáře týdne: "Já nemám slov. Neskutečně geniální film."

komentare-tydne-21-dubna-2020
RRRrrrr!!! (2004) | 01 Distribution
Už přes měsíc žijeme v tzv. nouzovém stavu a vy se při výběru filmů a seriálů vracíte o několik dekád do historie k polozapomenutým klenotům. Jeden z prvních mluvených filmů Vlasty Buriana tak potkává geniální ujetost s Gérardem Depardieum nebo novovlnnou adaptaci Romea a Julie. I tento týden pro vás vybíráme nové komentáře z naší databáze. Nové tipy i na starší filmy, seriály a pořady.
Hned trojice níže komentovaných titulů je československého původu. Za 90 let urazila kinematografie pořádnou cestu a celou řadu proměn. Od potřeby bavit jsme se dostali k vážnějším tématům zahrnujícím zneužívání mladistvých či syndrom válečných veteránů. Ale dost řečí, teď máte slovo vy a vaše komentáře. Příspěvky uvádíme bez jakýchkoliv redakčních úprav.

Veterán (2020) - Na naše poměry velmi kvalitní snímek.

0ffe271a99bbdc55043204a1b3d36d728c3
Veterán | Česká televize
"Milé překvapení. Nečekal jsem moc a je to konečně snímek, který má hlavu i patu, navíc působí celkem lacině a syrově a to v dobrém slova smyslu. Milan Ondrík zahrál trošku jednoduššího veterána a snílka velmi dobře. Celé je to vlastně o 8mi lidech a vůbec to není na škodu. Dobrý spád, pěkný scénář. Na naše poměry velmi kvalitní snímek, který asi nestál "majlant" ale funguje jako celek velmi dobře." Pete69 / 75 procent

Romeo a Julie (1968) - Přímý přenos z renesance.

c147d53c526f431d14226a707ac05fedc0dd5d54f
Romeo a Julie
"Shakespearovské adaptace jsou většinou neživotnými televizními adaptacemi nebo komorními příběhy, ale Romeo a Julie se naprosto vymyká. Režisér Franco Zeffireli neobsadil hvězdy, ale mladé herce, kteří jsou ve věku Romea a Julie, natáčel ve Florencii nebo rodném Toskánsku a natočil přímý přenos z renesance. Mistrovské dílo!" Sheldon / 100 procent

RRRrrrr!!! (2004) - Geniální nápad.

01036c928fc96b9fbc1427c2e352f8eed5e5
RRRrrrr!!! | 01 Distribution
"Já nemám slov. Neskutečně geniální film. Takového nenuceného vtipu a jak to všechno do sebe zapadá a funguje v kontextu celého filmu. Tenhle film jsem viděl snad desetkrát a klidně bych se podíval znovu. Geniální nápad a Oskara tomu, kdo tuhke neskutečnou ptákovinu vymyslel!" tomlery / 100 procent

Můj soused Totoro (1988) - Totoro a další strašidla jsou jednoduše k sežrání.

5ace9a8395a09b5062e4325bee2fcfe2
Můj soused Totoro | Studio Ghibli
"Poprvé mám příležitost napsat o anime, že bylo roztomilé. Totoro a další strašidla jsou jednoduše k sežrání a navíc kontrastují s nádherně nakresleným realistickým prostředím. Je to pohádka pro malé děti, takže starší její přednosti nemusí ocenit, mě se ale líbila." kknk2 / 75 procent

C. a k. polní maršálek (1930) - První zvukový film Vlasty Buriana.

51fbd422890d5b8d6bf75da7e0ef92208a98d991c
C. a k. polní maršálek (1930)
"Těžko posoudit, jestli se jedná o první takzvaný převlékací film, ale faktem je, že tento námět byl později použit nesčetněkrát a používá se dodnes. První zvukový film Vlasty Buriana, a také první role postav v uniformě, který ve své době předčil očekávání. Údajně byl jeden z nejúspěšnějších evropských filmů a co si budeme povídat, svým humorem pobaví i dnes. Zub času samozřejmě filmový pás tak zaneřádil, že je div, že se na to dá ještě vůbec koukat. Mnohé scény nezapřou přílišnou divadelnost, ale tady nejde tak ani o děj, jako o dialogy. A na ty byl Vlasta Burian skutečně machr. Právě zvukový film jeho herecké umění a hlavně komediální talent značně povýšil. "Co na mě čumíš jak tajemný hrad v Karpatech? Ty nevíš, kdo jsem?" Jedna z mnoha nestárnoucí hlášek, která i přes ta ohromná léta jejich stáří stále pobaví. A o co tady vlastně jde? Vysloužilý setník František Procházka neodolá pokušení a oblékne si uniformu vrchního velitele rakouské armády. A jak už to tak bývá, je za něj skutečně považován. A tak se začnou dít věci. "Tohle je regiment? Tohle je horda splašenejch guvernantek!" Plejáda humorných situací a k tomu dodnes známá písnička, která svým způsobem započala tradici Burianových filmů. Z počátku v každém nějakou má. A platí filmový fakt. Kdo z českých diváků nezná C. a k. polního maršálka, jako by nebyl." martin-mickey-stusak / 90 procent

Špína (2017) - On nedokáže jinak, potřebuje násilí.

209210z24932e651c08
Špína
"všechny pochybnosti o tom, že příběh se mohl odehrát tak, jak je natočen vyplývají ze všech předsudků o znásilnění. Scénář je maximálně realistický a chvílemi se blíží hranému dokumentu. Z toho důvodu také nejméně věrohodně vyznívá samotný závěr, resp. i proměna prožívání hlavní hrdinky, která se bez vnější opory přestala cítit jako obětí. To je spíš vzkaz režisérky, jak by se Lena měla cítit. Poměry v psychiatrické léčebně také vyznívají hodně realisticky, a o to depresivněji, protože takovýto způsob terapii vede pouze k prohloubení traumat. Co se týká Roba, jeho patologické prožívání sexuality je vystiženo nejlépe v okamžiku, kdy odmítá dívku, která se nabízí. On nedokáže jinak, potřebuje násilí." marie-kolarova / 80 procent

Zaujal vás některý z filmů? Našli jste doporučení k dílům, která vás zajímají? Pokud ne, napište komentář na kartu snímku z naší databáze. Příště třeba vybereme právě ten váš.
Všechny komentáře najdete přehledně seřazené od nejnovějšího zde. Dejte "palec" těm, které vás zaujaly.
Poznáte je zamlada? Část 3.

Anketa

Související osoby

Milan Ondrík
Milan Ondrík
Franco Zeffirelli
Franco Zeffirelli
Gérard Depardieu
Gérard Depardieu
Vlasta Burian
Vlasta Burian

Související tituly

Veterán
67%
Veterán
  • Drama
  • Krimi
Špína
63%
Špína
  • Drama
  • Psychologický
RRRrrrr!!!
63%
RRRrrrr!!!
  • Komedie
Můj soused Totoro
77%
Můj soused Totoro
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Související články

Komentáře týdne: "Mám pocit, že mě nikdy neomrzí. Úžasné efekty a akční scény k nezaplacení."
Téma•14. 4. 2020
Komentáře týdne: "Mám pocit, že mě nikdy neomrzí. Úžasné efekty a akční scény k nezaplacení."
Komentáře týdne: Naprosto fenomenální artový ruský snímek, který nepobere jen tak leckdo
Téma•7. 4. 2020
Komentáře týdne: Naprosto fenomenální artový ruský snímek, který nepobere jen tak leckdo
Komentáře týdne: Horečka sobotní noci podle Sylvestera Stalloneho. Naprostý majstrštyk
Téma•31. 3. 2020
Komentáře týdne: Horečka sobotní noci podle Sylvestera Stalloneho. Naprostý majstrštyk

Novinky na Kinoboxu

Masakr ve Waco, kde fanatickou sektu pohltil oheň, stále fascinuje. Nový dokument na Netflixu z toho ale nic nevykřeše
Recenze•30. 3. 2023
Masakr ve Waco, kde fanatickou sektu pohltil oheň, stále fascinuje. Nový dokument na Netflixu z toho ale nic nevykřeše
Znepokojivost má tvář. Bill Skarsgård traumatizoval dětské herce a může se vyrovnat legendárnímu otci
Revue•29. 3. 2023
Znepokojivost má tvář. Bill Skarsgård traumatizoval dětské herce a může se vyrovnat legendárnímu otci
Z Oscarů do vazby. Vycházející megastar Marvelu Jonathan Majors má velký problém
Revue•29. 3. 2023
Z Oscarů do vazby. Vycházející megastar Marvelu Jonathan Majors má velký problém

Anketa

Automaticky

© 2023 Kinobox.cz

Filmy
  • Premiéry v kinech
  • Filmy na Netflixu
  • Filmy na HBO Max
  • Filmy na Disney+
Seriály
  • Seriály na Netflixu
  • Seriály na HBO Max
  • Seriály na Disney+