Články

Filmy

  1. Zemřela Sylva Langová,  partnerka Oldřicha Nového
    Filmy18. 1. 2010
    Zemřela Sylva Langová, partnerka Oldřicha Nového

    V pátek 15. ledna zemřela v Londýně ve věku 88 let po dlouhé nemoci britská herečka českého původu Sylva Langová-Williams. Neobyčejně půvabná a šarmantní dáma, které český film ovšem nabídl jen pouhé dvě velké role.

  2. Zlaté glóby 2010: Výsledky
    Filmy18. 1. 2010
    Zlaté glóby 2010: Výsledky

    Sál plný hvězd, moderující Ricky Gervais (který černým humorem nejednou zaskočil své posluchače) a napětí, kdo si odnese patřičná ocenění. Na některých postech vládlo překvapení, jinde se šlo na jistotu a byly tak posíleny Oscarové šance.

  3. Avatar triumfoval na Critics´ Choice Awards
    Filmy16. 1. 2010
    Avatar triumfoval na Critics´ Choice Awards

    Dnes večer se budou rozdávat Zlaté Glóby a jak bývá zvykem, den před touto událostí rozdají své ceny filmoví kritici. Podle předpokladů úřadoval Avatar.

  4. Slovenské nebe i peklo míří na českou zem
    Filmy16. 1. 2010
    Slovenské nebe i peklo míří na českou zem

    Baletce Zuzaně Kánocz se podvrtnul nejen kotník, ale celý dosavadní život... Koprodukční drama Nebe, peklo... zem režisérky Laury Sivákové se devět měsíců po slovenské premiéře chystá i do českých kin.

  5. Českým filmem dvacetiletí je...
    Filmy16. 1. 2010
    Českým filmem dvacetiletí je...

    Vyberte český film dvacetiletí, najděte nejlepší českou sci-fi/fantasy všech dob, dejte hlas svému nejoblíbenějšímu českému herci a herečce! A vyhrajte!

  6. První detaily o pátém Indiana Jonesovi!
    Filmy15. 1. 2010
    První detaily o pátém Indiana Jonesovi!

    Na čtvrtý díl se čekalo téměř dvacet let. O pětce se začalo mluvit týden po premiéře Křišťálové lebky. Podobné "zaručené informace" po premiérách jsou nicméně obvyklé, aby studio zvýšilo zájem o svou novinku. Přesto se zdá, že na pátého Indiana Jonese skutečně dojde.

  7. Michael C. Hall bojuje s rakovinou
    Filmy14. 1. 2010
    Michael C. Hall bojuje s rakovinou

    Oblíbený herec, který v populárním seriálu Dexter ztvárnil charismatického vraha miamské policie, tuto středu oznámil médiím, že se potýká s rakovinou.

  8. Pankáčský rebel překvapil dospělým filmem
    Filmy14. 1. 2010
    Pankáčský rebel překvapil dospělým filmem

    Český film vstoupil do roku 2010 pěkně zostra. Režisér Radim Špaček, scenárista Ondřej Štindl a herec Ondřej Malý stvořili jednoho z nejodpornějších záporáků v dějinách tuzemské kinematografie - v thrilleru Pouta, který do českých kin dorazí 4. února.

  9. Na Barrandově oslavili narozeniny rekordem!
    Filmy13. 1. 2010
    Na Barrandově oslavili narozeniny rekordem!

    Televize Barrandov oslavila svoje první narozeniny rekordní sledovaností. Pořad O lásce politiků z cyklu České milování sledovalo 284 tisíc diváků. Pátá nejsledovanější televizní stanice u nás neskrývá spokojenost se svým dosavadním fungováním a míří ještě výš.

  10. Spídy jde do restartu
    Filmy13. 1. 2010
    Spídy jde do restartu

    Bývaly časy, kdy se na nějaký ten remake studio neodhodlalo dřív, než dvacet let od premiéry původního filmu. Důvodem podobných restartů bylo (zcela logicky) přiblížit zapadlý fenomén novému publika. Doba se změnila.

  11. V Nižboru se odlévaly sošky Českých lvů
    Filmy12. 1. 2010
    V Nižboru se odlévaly sošky Českých lvů

    V nižborské sklárně RÜCKL CRYSTAL a.s. se již podeváté odlévaly sošky Českých lvů. O přítomné novináře, kteří i přes téměř kalamitní počasí dorazili v sobotu 9. ledna k břehům řeky Berounky, se s velkou trpělivostí staral sám prezident společnosti Rückl Crystal pan inženýr Jiří Rückl a jeho dcera paní Simona Prokopová – ředitelka sklárny.

  12. Fenomenální tažení modré síly
    Filmy11. 1. 2010
    Fenomenální tažení modré síly

    James Cameron dlouhou dobu napínal. Bylo vlastně až z podivem, jak dlouho se mu dařilo držet informace pod pokličkou, aniž by si studio díky „nejdražšímu filmu všech doby“ trhalo vlasy. Mediální masáž zafungovala. A to neuvěřitelně.

  13. Nálož informací o pokračováních
    Filmy10. 1. 2010
    Nálož informací o pokračováních

    Čeká nás pořádná dávka filmových pokračování. Hodně se toho děje, takže v obsáhlé novince naleznete poslední informace nejen o očekávaných a méně vyhlížených, ale i předem nenáviděných sequelech.

  14. Nikdy neříkej nikdy, Aňo
    Filmy8. 1. 2010
    Nikdy neříkej nikdy, Aňo

    V pondělí 11. ledna začne televize Barrandov vysílat pod názvem Nikdy neříkej nikdy slovenský seriál Keby bolo keby. Kuriozitou je, že jednu z hlavních rolí v něm hraje Anna Geislerová, která se seriálům spíš vyhýbá.

  15. Premiéry týdne těžké váhy (VIDEO)
    Filmy7. 1. 2010
    Premiéry týdne těžké váhy (VIDEO)

    Na body vyhrává tento týden koprodukční "sumo" komedie Na velikosti záleží. O té se však mluvit nebude. Pak je tu remake Fame, o kterém se určitě mluvit nebude. Post nejsledovanějšího filmu týdne si paradoxně urve Herkules 3D - tak čisté neředěné peklo nebylo v kinech léta!