Články

Filmy

  1. Filmy15. 10. 2009
    Pobídky téměř na dosah

    Dlouhý boj o podporu zahraniční kinematografie se možná blíží ke konci. Již v pondělí bude totiž kabinet rozhodovat o návrhu Programu podpory filmového průmyslu, připraveném ministerstvem kultury. Ten počítá s dotací jedné miliardy korun ze státního rozpočtu.

  2. Filmy15. 10. 2009
    Premiéry týdne plné žen a smrti (VIDEO)

    Tento týden vstupuje do kin řada novinek. Vybrat si lze mezi jiskřivou romantikou, černými komediemi, vztahovým filmem, hororem s vynalézavou smrtkou a fantasy o kněžně Libuši, která „uzřela velké město a byla poloviční elfkou“. Máte svého favorita?

  3. Filmy13. 10. 2009
    Trailerové novinky 5#

    Po delší době vám přinášíme další várku trialerů. Tentokrát jsme pro vás vybrali velmi odlišnou trojici – očekávané 3 sezóny v pekle, přehlížené Zoufalce a nepředvídatelnou Pamětnici. Který foršpan funguje nejlépe?

  4. Filmy12. 10. 2009
    Tip videotéky O2 TV: Piráti z Karibiku - Prokletí Černé perly

    Videotéka O2 Tv vám tentokrát přináší jeden z nejpřekvapivějších hitů posledních let, snímek Piráti z Karibiku - Prokletí Černé perly, který vzkřísil pirátský žánr a z Johnnyho Deppa udělal celosvětovou hvězdu...

  5. Filmy12. 10. 2009
    Premiéry týdne s Formanem, Willisem a Janákem (VIDEO)

    Tento týden máme na výběr ze tří žhavých novinek - z historické taškařice Karla Janáka, z akční sci-fi s Brucem Willisem v hlavní roli a z dokumentárního pohledu na Miloše Formana. Dáte přednost českému filmu nebo akčnímu veteránovi?

  6. Filmy5. 10. 2009
    Tip videotéky O2 TV: Déjà Vu

    Videotéka O2 Tv vám přináší napínavý akční thriller Déjà Vu, který vám doslova zamotá hlavu. Denzel Washington vyšetřuje teroristický atentát, který se zkomplikuje ve chvíli, kdy se mezi těly objeví mrtvola ženy, která tam nemá co dělat. Jak se žena na místo nehody dostala?

  7. Filmy4. 10. 2009
    Česká televize bude klubem osamělých srdcí

    Ne že by snad zaměstnanci veřejnoprávní televize procházeli vztahovou krizí. To měl pouze režisér Petr Nikolaev melancholickou náladu, když dával název svému novému projektu, který natáčí pro Českou televizi.

  8. Premiéry týdne s miliardářem (VIDEO)
    Filmy30. 9. 2009
    Premiéry týdne s miliardářem (VIDEO)

    Tento týden se nabízí trojice titulů – Ulovit miliardáře, Julie a Julia a Na chvíli svobodní. Co zvolit? To záleží na tom, jestli máte chuť na snímek podle hollywoodské šablony, artovější koprodukční příběh uprchlíků nebo český experiment Tomáše Vorla…

  9. Tereza Voříšková dnes NEMÁ narozeniny
    Filmy29. 9. 2009
    Tereza Voříšková dnes NEMÁ narozeniny

    Divný titulek? Divná situace. Určitě jste si dnes všimli, že nejen u nás zářila v sekci "narozeniny celebrit" na titulní straně Tereza Voříšková. Tak jsme zvedli telefon, abychom Terezce popřáli. A narazili jsme.

  10. Filmy28. 9. 2009
    Tip videotéky O2 TV: Stmívání

    Videotéka O2 Tv vám přináší upírský romantický snímek Stmívání. Světový fenomén, který napřed ovládl knižní svět a poté ten filmový, si můžete nyní vychutnat v nabídce vaší oblíbené televize. Vyrazí vám dech.

  11. Filmy24. 9. 2009
    Sametová revoluce v kinech

    Bylo jen otázkou času, než to silné téma někdo uchopí do svých rukou. Nakonec se tak stalo, paradoxní ovšem je, že ten nápad nevzešel z české hlavy.

  12. Filmy24. 9. 2009
    Protektor dostane šanci bojovat o Oscara (EXKLUZIVNÍ rozhovor)

    Někteří tipovali Hlídače č. 47 Filipa Renče, jiní Jánošíka. Nominaci na Cenu americké Akademie filmových umění a věd v kategorii „Nejlepší cizojazyčný film“ si nakonec vydobyl snímek Protektor, který získal nejvíce hlasů ČFTA.

  13. Filmy23. 9. 2009
    Premiéry týdne s Protektorem (VIDEO)

    Fanoušci domácí tvorby budou mít tento víkend na výběr hned ze dvou českých novinek. Ta jedna je zavede do minulosti a ta druhá do Pražských ulic. K tomu nějaká ta bejvalka, závislý pařan a oživlé mrtvoly.

  14. Filmy20. 9. 2009
    Zemřel televizní dramaturg Miloš Smetana

    Po dlouhé nemoci zemřel tento víkend ve věku 77 let televizní dramaturg, scenárista a spisovatel Miloš Smetana.

  15. Filmy17. 9. 2009
    Filmový přehled slaví 70. let

    Filmových časopisů u nás v současné době příliš nevychází. Ve stínu líbivých obálek a obsáhlých textů bývá neprávem opomíjena největší stálice a to Filmový přehled.