Články

Filmy

  1. Bruce Willis má parťáka
    Filmy22. 3. 2010
    Bruce Willis má parťáka

    O adaptaci populární hry Kane & Lynch se mluví již poměrně dlouho. Že si Bruce Willis zahraje Kanea se vědělo prakticky od chvíle, kdy byl film oficiálně ohlášen. Nyní konečně došlo i na obsazení druhého klíčového hráče. A jde o volbu více než překvapivou.

  2. Kuky se vrací. A s ním i oscarový Jan Svěrák
    Filmy18. 3. 2010
    Kuky se vrací. A s ním i oscarový Jan Svěrák

    Držitel studentského Oscara za Ropáky, Oscara za Kolju a nominace na Oscara za Obecnou školu se tři roky po obrovském diváckém úspěchu Vratných lahví vrací na plátna kin! A podle prvních informací by jeho novinka Kuky se vrací mohla být průsečíkem jeho největších úspěchů. Měla by mít fantazii a hravost Ropáků, opar návratu do krajiny dětství jako Obecná škola a silný emotivní náboj jako Kolja. A navrch by mohla být stejně akční a vtipná jako Indiana Jones.

  3. Mamas & Papas: Intimní velkofilm Alice Nellis
    Filmy16. 3. 2010
    Mamas & Papas: Intimní velkofilm Alice Nellis

    Téměř v naprostém utajení a navíc velmi specifickým způsobem vznikala novinka Alice Nellis o naplněném i nenaplněném rodičovství Mamas & Papas. Točilo se chronologicky, herci neznali scénář, bratři hráli bratry, manželé manžele a kromě Prahy a Ostravy se filmovalo i v Dominikánské republice, Tunisku a Egyptě. Důležitou roli totiž v dramatickém příběhu několika manželských i partnerských párů hraje potápění v moři.

  4. Zemřel oblíbený herec Peter Graves
    Filmy15. 3. 2010
    Zemřel oblíbený herec Peter Graves

    Těsně před svými čtyřiaosmdesátými narozeninami zemřel ve svém domě na pobřeží Pacifiku Peter Graves, známý českým divákům ze seriálu Mission: Impossible a z parodií Připoutejte se, prosím!

  5. Ženy v pokušení uvedl Jiří Vejdělek
    Filmy10. 3. 2010
    Ženy v pokušení uvedl Jiří Vejdělek

    Stejně peprný a vtipný jako jeho film - takový byl Jiří Vejdělek na tiskové konferenci po novinářské projekci jeho novinky, romantické komedie pro slečny a dámy všech generací Ženy v pokušení.

  6. 82. Oscaři - Smrt Avatara
    Filmy8. 3. 2010
    82. Oscaři - Smrt Avatara

    Prorokoval se souboj titánů, nakonec to byla ale celkem sebejistá jízda válečného šílenství, ve kterém byli "modří" na druhé koleji. Výsledky prestižních Oscarů v naší novince.

  7. Vítězové myslí na další filmy i na Hollywood!
    Filmy7. 3. 2010
    Vítězové myslí na další filmy i na Hollywood!

    Skleničku sektu ještě nestačili pořádně ochutnat, natož setřást stříbřité konfety z nažehlených rób a už čelili kanonádě blesků a rukám s vytrčenými diktafony. Začínala dlouhá lví noc, noc vítězů...

  8. Český lev 2009: Protektor suverénním králem roku!
    Filmy6. 3. 2010
    Český lev 2009: Protektor suverénním králem roku!

    Šest křišťálových sošek lva pro okupační drama Protektor, tři pro 3 sezóny v pekle, dvě pro Kawasakiho růži a jedna pro animovaný film Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny? Taková je bilance českého filmového roku 2009, který přinesl rekordní úrodu 34 celovečerních filmů. Do síně slávy vstoupila Jana Brejchová.

  9. Český lev 2009: Velká filmová loupež
    Filmy5. 3. 2010
    Český lev 2009: Velká filmová loupež

    Bud Spencer a Terence Hill nakonec do pražské Lucerny nepřijedou, letošní Lvi ale i tak slibují nejedno překvapení. Ačkoliv to nikdo nechce říct nahlas, chystá se tu prý velká filmová loupež, na kterou jsou prý i Lábus s Kaiserem krátcí.

  10. Jak jsem potkal vašeho Šmoulu
    Filmy4. 3. 2010
    Jak jsem potkal vašeho Šmoulu

    Že jednou dorazí Šmoulové na velké plátno, o tom neměl nikdo pochyby. Otázkou bylo jak a kdy. Ta doba se blíží a už je známa i hlavní nekreslená hvězda.

  11. Snowboarďák Janák natáčí pohádku Dvanáct měsíčků!
    Filmy1. 3. 2010
    Snowboarďák Janák natáčí pohádku Dvanáct měsíčků!

    O uplynulém víkendu začal režisér Karel Janák natáčet v rožnovském skanzenu pohádku Dvanáct měsíčků. Hlavní roli zlé macechy svěřil Veronice Žilkové!

  12. Kameramané nejvýše ocenili Holmana za Protektora
    Filmy28. 2. 2010
    Kameramané nejvýše ocenili Holmana za Protektora

    Výroční cenu Asociace českých kameramanů za vynikající kameramanské dílo roku 2009 získal včera v pražské Lucerně Miloslav Holman za práci na filmu Protektor.

  13. Film Román pro muže bude záležitostí luxusu
    Filmy23. 2. 2010
    Film Román pro muže bude záležitostí luxusu

    Producent Rudolf Biermann, scenárista Michal Viewegh a režisér Tomáš Bařina dnes odtajnili podrobnosti svého nového projektu, který začnou ve Vysokých Tatrách natáčet 12. března. Román pro muže byl psán na tělo Miroslavu Donutilovi, bude o smrti viděné z nadhledu a celý bude situován do luxusního prostředí.

  14. Vyvolený 2 a Smrtonosná past 5?
    Filmy23. 2. 2010
    Vyvolený 2 a Smrtonosná past 5?

    Akční komedie Poldové, ve které se Bruce Willis s Tracey Morganem pokusí pod vedení Kevina Smithe oživit Rkový buddy-movie žánr, má v amerických kinech premiéru tento týden. Willis se proto těší pozornosti médií a patřičně toho využívá.

  15. Vítězové BAFTA: Smrt čeká všude převálcovala Avatar!
    Filmy22. 2. 2010
    Vítězové BAFTA: Smrt čeká všude převálcovala Avatar!

    Boj přiostřuje. Modráci Jamese Camerona se sice mohou radovat z monstrózních tržeb, Oscaři jim ale možná přát nebudou. Je veliká šance, že je ve výsledcích zastíní snímek Kathryn Bigelow Smrt čeká všude. Kdyby to „železný Jim“ kdy tušil, možná by svou exmanželku nepřemlouval, aby snímek natočila.