Tržby v českých kinech: Kladivo na kmotra i lásku. Nový Thor s velkým náskokem vede.

Tržby v českých kinech: Kladivo na kmotra i lásku. Nový Thor s velkým náskokem vede.
Bude z Chrise syn Martina Riggse?
Chris Hemsworth vás nějaký ten týden baví v Rivalech (2013). Za první velký úspěch ovšem vděčí Thorovi (2011) a studiu Marvel, které do tohodle blonďatého svalnatého sympaťáka vložilo důvěru. Ve čtvrtek se do kin Thor vrátil v nejnovějším pokračování Thor: Temný svět. A je z toho první místo žebříčku tuzemských tržeb.
Chris Hemsworth
Thor: Temný svět
Fanoušci komiksu, hrdinů s nadpřirozenými schopnostmi i humoru mají pré. Nejnovější Thor utržil přes 10 milionů korun, přišlo na něj téměř 66 tisíc diváků. To vše při nasazení do (pouhých) 57 kin. Solidní výsledek. Nedá se to srovnávat s úspěchem Thora v Americe a ve světě. Ale poté, co zklamali akční veteráni v Plánu útěku (2013), může distributor hovořit o dobrém výsledku.
Ondřej Vetchý
V Příběhu kmotra září Ondřej Vetchý, naše herecká stálice.
Minule si získal nejvíce diváků, tentokrát skončil druhý. Řeč je o Příběhu kmotra, který sice oproti druhému víkendu spadl o 38%, ale pořád vlastně válí. Aktuálně utržila povedená kriminálka 4,2 miliony korun, když se na ní vypravilo přes 29 tisíc diváků. Za celkové tři týdny si snímek získal přes 200 tisíc fanoušků, kteří v pokladnách nechali přes 28 milionů korun. Co se diváků týče, zastínil Příběh kmotra sci-fi pecku Gravitace (2013). A to se počítá!
Rachel McAdams, Domhnall Gleeson
Lásky čas
Pamatujete na Lásku nebeskou? Chyběla vám podobná romantická komedie? Nezoufejte si. Od čtvrtku v kinech hrají Lásky čas, nejnovější snímek Richarda Curtise, autora Lásky nebeské. Ve filmu Lásky čas mladík cestuje časem, aby napravil chyby, kvůli kterým  přišel o svou milovanou. Příjemný film okořeněný anglickým humorem skončil na třetím místě žebříčku tuzemských tržeb. 14.5 tisíce diváků za něj nechalo v pokladnách kin téměř 2 miliony korun.
George Clooney, Sandra Bullock
Gravitace
Z druhého na čtvrté místo klesla Gravitace, vizuálně strhující drama z vesmíru se Sandrou Bullock a Georgem Clooneyem v hlavních rolích. O šestém víkendu snímek shlédlo 8.5 tisíce diváků, v kinech nechali 1.5 milionu korun. Od uvedení film vidělo 190 tisíc fanoušků, kteří za návštěvu projekce zaplatili 33.5 milionu korun.
Ptačí úlet
Ptačí úlet skončil pátý. Nechybělo mnoho a mohl se dostat před čtvrtou Gravitaci. | HCE
Pokud se nebudeme řídit řečí peněz, ale údaji o počtu diváků, přeskočil by o víkendu Gravitaci animovaný Ptačí úlet (2013). Snímek shlédlo 8.823 převážně dětských diváků, do pokladen přispěli jedním milionem sto osmdesáti tisíci korunami.
Husiti
"Jsem v klidu. V tomhle filmu mě neupálí!"
Ze sedmi snímků, které měly ve čtvrtek premiéru, se do žebříčku tuzemských tržeb Top 20 dostaly jen čtyři z nich. Devátí skončili animovaní Husiti (2013). Ti nechají zapomenout na mýtus o upáleném Janu Husovi. Ale čeká vás nejedno další překvapení. Na film se vypra
Komorník
Komorníka amerických prezidentů si zahrál Forest Whitaker.
vilo 4.188 diváků, v pokladnách nechali 501 tisíc korun. Další novinka z minulého týdnu, historický snímek Komorník (2013), skončila až šestnáctá. Film vyprávějící příběh černošského muže, který se vypracoval až na komorníka v Bílém domě, shlédlo 1.048 diváků. Za snímek zaplatili 147 tisíc korun.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti českých kin naleznete ZDE.