Chris Pine a Kevin Costner - nové tváře Jacka Ryana (+ první fotky z placu)

Chris Pine a Kevin Costner - nové tváře Jacka Ryana (+ první fotky z placu)
chris-pine-nova-tvar-jacka-ryana-1
Charismatický Chris Pine má již se znovunakopnutím kdysi slavných sérií nemalou zkušenost. V novém Star Treku (2009) zazářil, akční kvality potvrdil (u nás bohužel v kinech neuvedeným) Nezastavitelným (2010) Tonyho Scotta a nyní se vrhne na Ryana v době, kdy byl ještě coby mladík vyslán do Ruska, aby dělal analytika pro ruského milionáře. Celá situace se velmi brzy zhroutí a Ryan se musí dát na útěk, neboť začne být spojován s teroristickým spiknutím. Scénář dostali na starost Jack Bender (seriál Ztraceni / 2004) a Anthony Peckham (Sherlock Holmes /2009) a název nultého Ryana je jednoduše Jack Ryan (2013).
Podobné převzetí žezla po jiných hercích je vždycky trochu ošemetné, k čemuž se Pine vyjádřil následovně:. „Lidé vždy budou preferovat jednu verzi. Buď Aleca Baldwina, nebo Harrisona Forda, nebo Bena Afflecka.Cítím to samé, jako když jsme natáčeli Star Trek. Jediná věc, kterou můžu udělat, je vytvořit nejlepší verzi podle sebe. Buď se to líbit bude, nebo ne.
Režii restartu studio svěřilo Kennethu Branaghovi, který se v akčním žánru osvědčil komiksovkou Thor (2011). Branagh si ve filmu současně i zahraje a to ruského finančního mága Viktora Stazova, který pro ruskou vládu naplánuje likvidaci americké měny. Ve filmu dále hrají Kevin Costner jako Ryanův mentor a Keira Knightley jako Cathy Ryanová. Natáčení je již v plném proudu a máme tu i první oficiální fotky s Pinem a Costnerem z placu:
Chris Pine
Kevin Costner, Chris Pine