Top kina ČR: Druhý Gump se na vrcholu dlouho neudržel. Sesadila ho mocná Duna

Top kina ČR: Druhý Gump se na vrcholu dlouho neudržel. Sesadila ho mocná Duna
Duna: Část druhá | Vertical Entertainment
Aktuální žebříček návštěvnosti příliš změn v top 5 nepřinesl. Žádná z novinek se totiž mezi pětici nejlepších nedokázala procpat, a tak se sestava z minulého týdne jen promíchala, i když v případě první pozice poměrně zásadně. Novinky uplynulého týdne tedy moc neuspěly. Horor První znamení: Přichází satan! a slovenská Smršť skončily za top 5, konkrétně na 6. a 7. místě. Akčňák Opičí muž pak diváky nezaujal prakticky vůbec a se svými 1,7 tisíci diváky skončil až na 10. pozici. Teď se ovšem pojďme podívat na nejlepší pětku.

5. místo

Godzilla x Kong: Nové impérium
Godzilla x Kong: Nové impérium
67%
tržby 1 milion 330 tisíc Kč / návštěvnost 6 352 diváků / 84 kin
Zatímco ve světě nové monstrózní setkání Godzilly s Kongem překonává tržební předpoklady a slaví úspěch, u nás se blockbusteru daří podobně jako ostatním dílům této franšízy… tedy nic moc. Start za 17 tisíc diváků sice nebyl propadák, mezivíkendový pád o 60 % je už ovšem malinko problém a pouze potvrzuje, že značce MonsterVerse u nás pšenka nikdy výrazně nekvetla. Godzilla x Kong se tedy nedokázala v kině prodat, ačkoli její největší vyzyvatel v podobě Duny je v multiplexech už několik týdnů. Tento týden navíc snímku ukradnou další diváky noví Krotitelé duchů.
Godzilla x Kong: Nové impérium: finální trailer | Warner Bros.

4. místo

Kung Fu Panda 4
Kung Fu Panda 4
62%
tržby 1 milion 383 tisíc Kč / návštěvnost 7 281 diváků / 121 kin
Také čtvrtá Kung Fu Panda tentokrát spadla o více než 50 %, vzhledem k dosavadnímu výkonu už ji to ale tolik mrzet nemusí. Meta 200 tisíc diváků je při aktuálním stavu se 167 tisíci ještě na první pohled daleko, animák budeme ovšem zřejmě vídat v žebříčku pěkně dlouho a možná brzy porazí i druhého Gumpa, který sice sympaťáka jménem Po svým razantním nástupem pozlobil, nyní ovšem padá podstatně výrazněji než zvířecí bojovník.
Kung Fu Panda 4: trailer, český dabing | CinemArt

3. místo

Sladký život
Sladký život
61%
tržby 1 milion 429 tisíc Kč / návštěvnost 7 365 diváků / 111 kin
Takřka totožný mezivíkendový pád, počet návštěvníků i tržby pak stejně jako Kung Fu Panda přepočítává i česká romantika Sladký život. Ta už může asi definitivně zapomenout na útok na dosavadní nejnavštěvovanější český film roku, jelikož s aktuální formou skončí kinocesta tuzemské žánrovky někde za 150 tisíci diváky. Což není tragické numero, od tak hvězdného obsazení a režiséra Tomáše Hoffmana se ale čekala o něco větší výdrž. Sladký život tak neporazí nejen Aristokratku ve varu či Jedeme na teambuilding, ale nejspíš si netroufne ani na Matku v trapu, která momentálně na 13. pozici přepočítává 164 tisíc návštěvníků. Sladký život jich má zatím „jenom“ 129 tisíc.
Sladký život: trailer | CinemArt

2. místo

Gump – jsme dvojka
Gump – jsme dvojka
56%
tržby 2 miliony 518 tisíc Kč / návštěvnost 14 130 diváků / 162 kin
Na druhé pozici nás čekal poněkud nečekaný pád. Druhé dobrodružství pejska Gumpa odstartovalo v kinech s 48 tisíci diváky, překonalo úvodní tržby prvního dílu a očekávalo se, že snímek bude stejně jako v prvním případě velkou trvalkou, která v kinech sesbírá více než 200 tisíc návštěvníků. Jenže k tomuto cíli se nyní titulu velmi zkomplikovala cesta. Druhý Gump totiž o druhém víkendu klesl o hrozivých 70 %. Rodiče s dětmi dali zkrátka přednost teplému počasí před kinem a právě Gump na vedro doplatil nejvíce. Aktuálně tak přepočítává 74 tisíc diváků a pokud se v následujících týdnech nevzpamatuje, bude mít co dělat s překonáním hranice 150 tisíc diváků.
Gump – jsme dvojka: trailer | Bioscop

1. místo

Duna: Část druhá
Duna: Část druhá
92%
tržby 2 miliony 830 tisíc Kč / návštěvnost 12 184 diváků / 97 kin
Na počet diváků by sice o psí uši vyhrál ještě Gump, z hlediska tržeb, podle nichž je žebříček primárně sestavován, se však z prvního místa znovu raduje druhá Duna, který vydělala na dražších cenách lístků. Paul Atreides se tak vrací na první místo návštěvnosti po týdenní pauze a opět potvrzuje, že až budeme na konci roku rekapitulovat největší hity v českých kinech, druhá Duna mezi nimi nebude chybět. Formu má totiž snímek i po šesti týdnech parádní a dosavadních 430 tisíc diváků dokazuje, že hranice půl milionu návštěvníků se už pomalu ale jistě blíží. Dokáže příští týden sci-fi epos najít konkurenci? Nechme se překvapit.
Duna: část druhá: 3. trailer | Vertical Entertainment
Aktuální program českých kin naleznete zde.
Zdroj: Unie filmových distributorů, Kinomaniak