Henry Cavill a seriálový Reacher střílí nácky. Válečný nářez Guye Ritchieho baví v krvavém traileru

Henry Cavill a seriálový Reacher střílí nácky. Válečný nářez Guye Ritchieho baví v krvavém traileru
The Ministry of Ungentlemanly Warfare | Lionsgate
Jméno Guye Ritchieho už dávno není spojeno pouze s gangsterkami. Dalo by se říci, že po úspěchu Gentlemanů se režisér Podfu(c)ku či Sbal prachy a vypadni rozhodl, že bude zkoušet jeden žánr za druhým. Nabídl nám drsný revenge thriller Rozhněvaný muž, špionážní Operaci Fortune: Ruse de guerre či válečné drama The Covenant. A u války zůstane i tentokrát, jen se posune o něco více do historie.
The Ministry of Ungentlemanly Warfare
The Ministry of Ungentlemanly Warfare
72%
Snímek The Ministry of Ungentlemanly Warfare nás zavede do druhé světové války, kdy britský premiér Winston Churchill odsouhlasil vznik neortodoxního tajného vojenského týmu. Skupinka odpadlíků (a tak trochu magorů), kteří jsou schopni všeho, má za úkol nacistům zatopit na místech, kde by to nečekali a pouštět se i do těch nejbláznivějších akcí. Bude mezi nimi i Ian Fleming, budoucí spisovatel a tvůrce Jamese Bonda. Jejich specifický přístup pak položil základní kameny pro speciální jednotky SAS. Na podobné téma ostatně vznikl nedávno také výborný seriál Pluk mizerů.
Ritchie bude ale evidentně pracovat s daleko větším rozpočtem, známějšími herci a v neposlední řadě také se svou typickou dravostí a energií. Lídra celé grupy si zahraje Henry Cavill, jenž sice zpočátku prezentuje svého typického štramáka a sympaťáka, ale tváří v tvář nacistům se z něj stane šílená mašina na zabíjení. Záda mu pak bude krýt např. Alan Ritchson ze seriálového Reachera či půvabná Eiza González.
The Ministry of Ungentlemanly Warfare: trailer | Lionsgate
Stylový a proklatě zábavný trailer pak láká nejen na hvězdu Zaklínače, ale zejména na Ritchieho typický režijní styl a práci se střihem, kterou si lidé zamilovali již u jeho gangsterek. Akce si zřejmě užijeme více než dost, svým komediálním pojetím ovšem snímek zatím nejvíce připomíná Hanebné pancharty, jelikož i zde bude tým vojáků evidentně složen ze solidních šílenců. A zatím to vypadá na hodně solidní zábavu, u níž snad nebude chybět poctivé režisérovo řemeslo a evidentně ani velká porce nadhledu. První upoutávka, podpořená neselhávajícími Queeny, rozhodně dokázala zaujmout.
Zdroj: Lionsgate