První záběry z dvojky Aquamana. Film má být tak špatný, že studio zazdí propagaci

První záběry z dvojky Aquamana. Film má být tak špatný, že studio zazdí propagaci
Aquaman a ztracené království | Warner Bros.
S odkládaným a několikrát přetáčeným filmem to nicméně ještě bude zajímavé. Aquaman a ztracené království vzniká od té doby, co jednička utržila roku 2018 přes miliardu dolarů. Hororový režisér James Wan (V zajetí démonů) opět dirigoval podmořské dobrodružství, jež definitivně uzavře filmovou sérii DC zažehnutou roku 2013 Mužem z oceli. Na tamní filmovou divizi nově dohlíží James Gunna Peter Safran, v jejichž plánech už Momoův Arthur Curry nefiguruje. Havajský herec si místo něj možná zahraje vesmírného lovce a Supermanova protivníka Loba.
Aquaman a ztracené království
Aquaman a ztracené království
63%
Chaotickou situaci umocnily nedávné finanční a kritické propadáky DC Flash a Blue Beetle. Hlavně v prvním případě přitom šlo o ambiciózní a dlouho vznikající projekt, který měl nakopnout multivesmírnou etapu marvelovského konkurenta. Něco podobného však studio zamýšlelo už v prvním Aquamanovi, kde se měl na scénu vrátit Batman v podání Michaela Keatona. Ten by přebral úlohu rekruta superhrdinů, jakou u Marvelu zastává Nick Fury. Jenže v té době ještě Keaton neabsolvoval svůj comeback ve Flashovi a tvůrci raději sáhli po Benu Affleckovi, jenž Bruce Waynea ztvárňoval v Batman v Superman či v Lize spravedlnosti.
Všechny tyto plány se ovšem před premiérou Aquamana 2 zbortily a film se ocitl v zemi nikoho. Gunn už chystá nového Supermana a ztrátovou stáj DC čeká restart, v jehož stínu působí comeback hrdiny s trojzubcem jaksi nadbytečně. Testovací projekce materiálu údajně nedopadly dobře a je znát, že s náplní a směřováním příběhu se tvůrci trápí. Projekt ostatně neodstartoval marketingovou kampaň ani tři měsíce před uvedením, což v posledních dnech rozproudilo dohady, že Warneři na Aquamana zkrátka zanevřeli. Film má být podle studiových hlavounů špatný a ztrátový a netřeba do něj sypat další desítky milionů dolarů na propagaci.
Aquaman a ztracené království: teaser trailer | Warner Bros.
V odpověď těmto fámám přichází první série záběrů spolu s informací, že plnokrevný oficiální trailer dorazí tento čtvrtek. Yahya Abdul-Mateen II se vrací jako zloduch Black Manta, jenž v půlminutovém teaseru přísahá, že „zabije Aquamana a zničí vše, co je mu drahé“. Vidíme pozůstatky Arthurova shořelého rodinného domu a smršť podvodních digitálních scenérií. Náznaky vypadají epicky, dostanou však konkrétnější tvar až v nadcházejícím traileru.
V něm snad lépe uvidíme také další navrátilce Dolpha Lundgrena či Amber Heard, jejíž účast může být dalším hřebíčkem do rakve. Nepopulární herečce uškodila soudní pře s bývalým manželem Johnnym Deppem a mnoho lidí podepisovalo petici za její vyloučení z filmu. Takoví jedinci mohou Aquamana a ztracené království jednoduše sabotovat. A pokud Warneři nesešlápnou plyn a svůj dvousetmilionový blockbuster nezačnou náležitě propagovat, do nové éry DC se vstoupí s pořádnou pachutí v ústech.