Co pomůže zachránit Disneyho? Hraný remake Na vlásku od režisérské hvězdy

Co pomůže zachránit Disneyho? Hraný remake Na vlásku od režisérské hvězdy
Na vlásku | Disney
Baz Luhrmann
Baz Luhrmann

Herec, Scenárista

Na vlásku, jež jako takřka každý Disneyho animák obsahuje řadu muzikálových čísel, obdrželo oscarovou nominaci za nejlepší původní píseň. Vysoký rozpočet přesahující čtvrt miliardy dolarů se nakonec vrátil, neboť snímek u publika zabodoval a jeho tržby atakovaly 600 milionů. Příběh inspirovaný pohádkou bratří Grimmů vypráví o dlouhovlasé Lociky (Mandy Moore), již čarodějnice Gothel (Donna Murphy) drží zavřenou na vrcholku vysoké věže. Osvobodí ji až charismatický lupič Flynn (Zachary Levi), s nímž absolvuje neuvěřitelné dobrodružství a odhalí svou pravou identitu.
Na vlásku
Na vlásku
81%
U Disneyho nyní řeší dopady ztrátového období, dle očekávaní nepomohly zisky Malé mořské víly, pátého Indiana Jonese nebo rodinné fantasy Strašidelný dům. Hraná předělávka Na vlásku by mohla generovat velké peníze podobně jako v minulé dekádě Aladin či Kráska a zvíře. Podrobnosti o plánovém projektu se drží pod pokličkou, ale na internetu si nové Na vlásku žije vlastním životem. Lidé vzývají účast populární herečky Florence Pugh (Slunovrat, Oppenheimer) a Zachary Levi se na chicagském Fan Expo nechal slyšet, že by si Flynna moc rád zahrál znovu.
Daniel Ritchman z One Take News nyní přišel s novinkou, že na pozici režiséra Disney lanaří Australana Baze Luhrmanna. Ikonický tvůrce autorských filmů Romeo a Julie, Moulin Rouge a Velký Gatsby se letos ucházel o Oscary díky skvělému životopisu Elvise a byl by jednoznačně atraktivní volbou. Jeho filmy oplývají vizuální krásou a začleňují muzikálové sekvence, které patří k těm nejpamátnějším v dějinách kinematografie.
Na vlásku
Na vlásku | Walt Disney Studios
Pokud by na projekt došlo a šedesátiletý Luhrmann, jenž natočil jen pět celovečerních filmů, by se nechal přemluvit, publikum by se mohlo těšit na lákavé sousto. Na vlásku patří k nejzábavnějším Disneyho animákům, ale vysoký rozpočet a skutečnost, že vlasy Lociky se na konci drasticky zkrátí, prý zabránily ve vývoji pokračování. Dostali jsme pouze kraťas Na vlásku šťastně až navěky a animovaný seriál.
Luhrmann by nebyl prvním velkým režisérem, který skončil u Disneyho remaku. Aladina točil Guy Ritchie (Sherlock Holmes), Krásku a zvíře Bill Condon (Bohové a monstra) a nadcházející sequel Lvího krále obstará Barry Jenkins (Moonlight).