Moonlight

68%
Moonlight

Nadčasový příběh dospívání a hledání sebe sama je zasazený do drsných kulis okrajových čtvrtí Miami. Mladý Chiron bojuje o svoje místo v prostředí, ve kterém často rozhoduje právo silnějšího, zatímco jeho vnitřní svět se plní láskou, bolestí i touhou. Moonlight zachycuje univerzální témata přátelství a sexuální identity ve třech různých životních etapách od dětství až po dospělost. Je zároveň portrétem mladého člověka, současných amerických předměstí i nepostřehnutelných sil, které formují lidské životy. Nekonvenční způsob vyprávění, vynalézavá vizuální složka i mimořádné herecké výkony vynesly snímku Zlatý glóbus za nejlepší film. (Aerofilms)




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
5.5
Dal jsem si tu práci a shlédl jsem všechny filmy,které byly nominované na Oscara. S klidným srdcem můžu říct,že Moonlight je ze všech těch nominovaných filmů ten nejhorší a to že právě tento snímek vyhrál Oscara je výsměch všem,kteří sledovali předávání živě. Nikdo mi nevymluví,že to nebylo skrz ročník minulý ve kterém Oscary byly příliš "bílé". Film není ničím zajímavý, ba naopak je plný klišé prázdných emocí. Příběh o homosexuálním černochovi,který hledá sebe sama a svou sexualitu,už i na papíře to muselo znít jako jasný vítěz zlaté sošky.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Bezproblémově bezchybný film. Jen velmi tezovitý. A dá se nad ním skvěle a bezpečně dojímat, protože si od diváků drží neustále odstup - v polovině dokonce prakticky vymění hrdiny za úplně jiné. Jestli Oscary propásnou tuhle šanci, tak nevím, co by chtěli. Mainstreamovější drama, kde je hrdina černý, chudý a ještě gay, rozhodně nenajdou. Možná to takhle zní trochu povýšeně - ale já to nemyslím špatně: Moonlight je film jako dělaný pro to, aby sloužil jako tolik potřebné gesto, po kterém pak přijdou už odvážnější a osobitější věci.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Silně depresivní sociální drama o nelehkém dospívání a následcích, které si z něj přinesete. Herecky hodně přesné, navíc ta parádní hudba...ale pořád mi tady něco chybělo. Možná silnější závěr nebo nějaká emocionálnější scéna. Zatím někde mezi 3-4.


Dodatečné informace

Původní název:
Moonlight (více)
  • USA Moonlight
Premiéra v ČR:
23. 2. 2017
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
USA
Rozpočet:
4 mil. USD
Tržby:
65,05 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Moonlight je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch