Pěkně postaru. Produkce Gladiátora 2 staví na Maltě obří koloseum

Pěkně postaru. Produkce Gladiátora 2 staví na Maltě obří koloseum
Gladiátor | DreamWorks
Sotva režisér Ridley Scott dokončil natáčení filmového životopisu Napoleona, který bude dle čerstvých zpráv mládeži nepřístupný, už na Maltě připravuje svůj příští historický epos. Prvního Gladiátora vytvořil před třiadvaceti lety a šlo o kasovní i kritický triumf, který shrábl pět Oscarů a oživil popularitu sandálových velkofilmů. Scénář ke druhému dílu se piloval řadu let, ale nyní ho David Scarpa (Všechny prachy světa) dotáhl do podoby, s níž ve studiích Paramountu a Universalu panuje spokojenost. A do jejíž realizace se vloží pořádný balík peněz.
Gladiator 2
Gladiator 2
AI
75%
Jak dokazuje přiložená fotografie od Steva Weintrauba, produkce vsadí na praktické efekty a na Maltě buduje obrovské koloseum a další stavby, které by měly představovat starověký Řím. Momentálně není pochyb o tom, že štáb do vytvořených kulis nažene velké množství komparzistů a napodobí strhující davové a bojové scény z velebené jedničky. Ta pochopitelně představila digitální Řím, avšak klíčové sekvence se odehrávaly naostro a tvůrci si vypomáhali třeba optickými triky. Při souboji Maxima s galským gladiátorem se přítomní tygři například jevili mnohem blíž hercům, než ve skutečnosti byli.
Gladiátor 2 zatím nemá datum premiéry, ale s jistotou zamíří exkluzivně do kin. A pokud predikce zcela neselžou, bude o něj velký zájem. Původní snímek se stále těší oblibě a příběh dvojky na něj úzce naváže. Protagonistou bude Lucius, syn Maximovy dřívější lásky Lucilly (Connie Nielsen) a synovec krutého císaře Commoda (Joaquin Phoenix), jehož nově ztvární Paul Mescal (chválené drama Aftersun). Connie Nielsen si svou roli zopakuje stejně jako Derek Jacobi, jenž se vrátí coby Gracchus. Znovu možná uvidíme také Djimona Hounsoua v úloze věrného Juby.
Gladiátor 2
Výstavba kolosea pro natáčení Gladiátora 2 | Steve Weintraub / Collider
Z hereckých posil vyniká dvojice Denzel Washington a Pedro Pascal, která dotváří prestižní auru očekávaného pokračování. Washington má devět hereckých oscarových nominací a Pascal momentálně kraluje televizní tvorbě díky seriálům Mandalorian a The Last of Us. O příběhu se zatím nic neví, ale epické měřítko filmu by mělo být zajištěné a veterán Scott snad s velkým sequelem nezklame podobně, jako nepřesvědčil s dějovými předchůdci Vetřelce Prometheem a Covenantem.