Gladiátor 2 ohlašuje návrat herečky z prvního dílu a přidává milovanou hvězdu Stranger Things

Gladiátor 2 ohlašuje návrat herečky z prvního dílu a přidává milovanou hvězdu Stranger Things
Gladiátor | DreamWorks & Universal Pictures
Na tuhle dvojku nepřekvapivě v Hollywoodu neslyšeli a léta se raději nikdo ani nepokoušel přijít s jiným návrhem. Ridley Scott nakonec naštěstí pochopil, že je třeba jít klasičtější cestou. Děj dvojky se proto bude odehrávat zhruba 25 let po událostech původního Gladiátora a příběh se zaměří na Lucia – syna Lucilly, vnuka zavražděného císaře Marka Aurelia a synovce císaře Commoda.
Dospělého Lucia si zahraje Paul Mescal (Aftersun), scénář obstaral David Scarpa, který pro Scotta napsal už Všechny prachy světa a také Napoleona, jenž se momentálně natáčí a v němž francouzského vojevůdce a císaře hraje Joaquin Phoenix. Nově bylo oznámeno, že se k obsazení Gladiátora 2 připojila herečka Connie Nielsen, jež si po více než dvaceti letech zopakuje roli Lucilly.
Joseph Quinn ve Stranger Things
Joseph Quinn ve Stranger Things | Netflix
Server Deadline také přišel s informací, že roli císaře Caracally získal Joseph Quinn, který si v loňském roce podmanil celý svět jako Eddie Munson ve čtvrté sérii kultovního seriálu Stranger Things. A aby těch novinek nebylo málo, údajně se má k obsazení připojit i momentálně extrémně populární Pedro Pascal (seriálové hity Mandalorian a The Last of Us).
Nejžhavějším drbem v rámci obsazení je možné zapojení Denzela Washingtona, který si údajně zamiloval scénář k filmu. Jde nicméně o pouhou spekulaci, již studio zatím nekomentovalo.
Gladiátor 2 vstoupí do amerických kin 22. listopadu 2024. Jednička je u nás dostupná na streamovacích platformách Netflix, Prime Video a SkyShowtime.

Kinolog: „Zítra se bude souložit všude.“ Je seriál Volha tak vulgární, že nepatří na ČT?
Ostatní30. 4. 2023
Kinolog: „Zítra se bude souložit všude.“ Je seriál Volha tak vulgární, že nepatří na ČT?