Chystaný Napoleon ohromil první ukázkou v Las Vegas. Nic podobného jsme prý dlouho neviděli

Chystaný Napoleon ohromil první ukázkou v Las Vegas. Nic podobného jsme prý dlouho neviděli
Napoleon | Apple TV+
Ukázku představil šéf filmové stáje Sony Tom Rothman. Věří, že řetězce kin poskytnou nákladnému projektu maximální podporu. Ve hře je utužení spolupráce mezi kiny a streamovacími službami, které v posledních letech přebírají podstatnou část publika.
Napoleon
Napoleon
71%
Do kinosálů by měl lidi nalákat hlavně epický rozsah filmu, který první video naznačilo. Zachycuje pochmurnou zasněženou scenérii bitevního pole, přes nějž Napoleonovo vojsko pochoduje vstříc nepřátelským jednotkám. Vojáci padají pod zásahy rusko-rakouského dělostřelectva a zemi pokrývá změť nehybných těl, krve a rozbředlého sněhu. Napoleon vše sleduje z vrcholku kopce, přičemž Phoenix prý nehovoří s francouzským akcentem.
Snímek, který zprostředkuje pohled na Napoleonův původ a vzestup optikou jeho vztahu s milovanou chotí Josefínou (Vanessa Kirby), lze podle Rothmana popsat jedině slovem „epický“. Nic podobného jsme prý na stříbrných plátnech nebo v televizi neviděli dlouhá léta a Ridley Scott, jehož historický Poslední souboj roku 2021 finančně propadl, nejspíš naváže na svého Gladiátora. V pětaosmdesáti letech má evidentně elánu na rozdávání, přičemž nyní se soustředí na produkci dlouho odkládané dvojky Gladiátora.
Apple tímto projektem konkuruje Netflixu, který už rovněž experimentoval s uvedením svých titulů jako Irčan nebo Na nože v kinech i na streamu. Napoleon je jeho nejambicióznějším dílem vedle další historické epiky, takřka čtyřhodinového dramatu The Killers of the Flower Moon od Martina Scorseseho. To bude mít premiéru na nadcházejícím festivalu v Cannes a do kin zamíří 20. října, načež se ho dočkáme i na Apple TV+.
Gladiátor
Joaquin Phoenix ve filmu Gladiátor | DreamWorks & Universal Pictures
CinemaCon letos probíhá od 24. do 27. dubna a jako každoročně nabízí mnoho novinek, individuálních poct či exkluzivních videí ze světa filmu.

Základní instinkt obsahuje vraždící lesby, litry spermatu a vtipy na úkor Hollywoodu
Ostatní23. 4. 2023
Základní instinkt obsahuje vraždící lesby, litry spermatu a vtipy na úkor Hollywoodu