Pravda o smrti JFK optikou mafiána a slavného scenáristy. Nechybí zástup hvězd

Pravda o smrti JFK optikou mafiána a slavného scenáristy. Nechybí zástup hvězd
John Travolta – Gotti | Lionsgate
Snímek naváže například na důležitou linii dosud nejslavnějšího díla o atentátu z roku 1963, jímž je devadesátkový JFK Olivera Stonea. Okolnosti zastřelení prezidenta při jeho návštěvě Dallasu vypráví z pohledu chicagského mafiánského bosse Sama Giancana. Ten si atentát objednat jako pomstu za pokus o svržení, který proti němu JFK vykonal poté, co jej Giancana pomohl zvolit.
Kevin Costner
JFK | Warner Bros.
David Mamet, pětasedmdesátiletý scenárista filmů jako Rozsudek, Vrtěti psem, Neúplatní nebo Ronin, bude Assassination režírovat a scénář napíše spolu s Nicholasem Celozzim, prasynovcem mafiána Giancany. A po ruce bude mít skvělé obsazení, které vedle výše zmíněných hereckých es doplní ještě Rebecca Pidgeon (RED) a Courtney Love (Lid versus Larry Flynt).
Kamery se chopí oscarový Robert Elswitt (Až na krev) a produkci obstarají Corey Large (Neutečeš) s Nicholasem Celozzim. Vše má odstartovat letos v září a společnost Arclight Films projekt nabízí na trhu Marché du Film, probíhajícím souběžně s aktuálním festivalem v Cannes.
„Talentovaní herci jako Viggo Mortensen, Al Pacino, Shia LaBeouf a John Travolta tvoří pod vedením Davida Mameta hvězdný tým. Assassination je ohromující a poutavý thriller odehrávající se v zásadním období amerických dějin. V brilantním Mametově provedení jde o fantastický projekt,“ zní prohlášení předsedy Arclight Films Garyho Hamiltona sdílené webem Deadline.
JFK návrat: Za zrcadlem
JFK návrat: Za zrcadlem | Altitude Films
Mamet je rovněž držitelem Pulitzerovy ceny, dvou nominací na divadelní cenu Tony a dvou oscarových nominací za Vrtěti psem a Rozsudek. Napsal také film Hoffa s Jackem Nicholsonem, který fiktivně pojal život zavražděného odborářského lídra. O Assassination zatím víc informací nemáme, ale před Mametem se opět otevírá prostor pro výživné konspirační teorie a herecké koncerty. Podobně jako v případě povedeného JFK s Kevinem Costnerem, který si dokráčelo pro osm oscarových nominací.

Kinolog: Ivetu zabíjejí podruhé příšernou telenovelou. Anebo je to pohádkový horor?
Ostatní14. 5. 2023
Kinolog: Ivetu zabíjejí podruhé příšernou telenovelou. Anebo je to pohádkový horor?