Lid versus Larry Flynt

76%
Lid versus Larry Flynt
Hlavní hrdina je ve Formanově novém díle neurvalým a arogantním provokatérem, jenž své chování opírá o svéráznou životní filozofii. Ta se řídí snahou vydělat peníze, a z ní vyplývající potřebou absolutní svobody slova. V období 1972-1987 to ovšem vede ke konfliktu s veřejným míněním a se státními institucemi. Pokrytecká společnost stíhá vyzývavého podnikatele různými způsoby: po atentátu neznámého zabijáka zůstane muž zmrzačený (a nepřímo tak ztrácí i svou životní lásku). Flynt však v sobě znovu najde dost síly, a s pomocí ambiciózního právníka dovede svou věc až k nejvyššímu soudu, kde zvítězí ve své při o svobodu slova. Jde o zpracování skutečného životního příběhu vydavatele pornografického časopisu Hustler.



Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8.5
Miloš Forman je výborný vypravěč a Larry Flynt je tam jeho dalším kvalitním filmovým počinem v USA. Herecky výborné a hlavně Courtney Love mě svým výkonem mile překvapila. Téma je sice kontroverzní,ale to diváky táhne,takže za tohle dávám plusové body.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
9.5
Tento film vždy doslova hltám a to i přesto, že jsem ho viděl mnohokrát. Za mě spolu s Přeletem nad kukaččím hnízdění nejlepší film Miloše Formana. Naprosto geniální a pro mě i životní výkon Woodyho Harrelsona, kterému překvapivě dobře sekunduje Courtney Love. Edward Norton také vynikající. Autentické, zhýralé, téměř dokonalé dílko.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
8
Je mi jedno, nakolik to je a není vylhané. Forman opět natočil skvělý film. Není to sice naprostý filmařský zážitek, ale rozhodně stojí za pozornost. Je to zábavné, má to co říct a hrají tu dobří herci. Víc pro 4 hvězdy nepotřebuju.

Dodatečné informace

Původní název:
The People vs. Larry Flynt (více)
  • USA Lid versus Larry Flynt
  • USA The People vs. Larry Flynt
  • USA Ľud verzus Larry Flynt
Premiéra v ČR:
6. 3. 1997
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
36 mil. USD
Tržby:
20,3 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Lid versus Larry Flynt je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch