Vrtěti psem

74%
Vrtěti psem

Americký prezident je obviněn ze sexuálního zneužívání. Narychlo sestavený tým poradců má za úkol uměle vytvořit další aféru a tím odvést pozornost médií.




xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
8
Kříženec pozdějších Děkujeme, že kouříte a Obchodníka se smrtí. Vynikající herci, atmosféra dostatečně přetažená a satyrická, přitom je stále možné brát film vážně. Mile mě překvapil i tvrdý konec. Že je film ve své nadnesenosti neškodný, mi vůbec nevadí.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Po tomhle filmu zprávy v televizi už nikdy nebudou jako dříve. Perfektní satira, která je tak šílená až je přesvědčivá, i díky parádnímu scénáři a skoroOscarovému Hoffmanovi, jehož průpovídky bych zvládl poslouchat klidně další hodinu. 8/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Prezident Spojených Států se vyspal se světluškou v proslulé místnosti za Oválnou pracovnou. Blíží se volby a prezident je v Číně. Poradci tak povolávají Conrada Breana (Robert de Niro), aby se s touhle záležitostí vypořádal a ten dostane nápad, že by se to dalo vyřešit válkou. Vymyslí tak imaginární válku s Albánií a na pomoc si vezme slavného producenta Stanleyho Mottse (Dustin Hoffman), který se v této choulostivé situaci začíná seberealizovat. Chytrá satira na politickou scénu a zvláštní pohled na fiktivního Amerického prezidenta natočil v komorním stylu Oskarový režisér Barry Levinson. Za 17 mil. dolarů angažoval své přátele a hvězdy svých posledních filmů Dustina Hoffmana (Koule) a Roberta De Nira (Spáči), který se ujal i produkce a vydělal několikanásobek vložené investice. Film zaujme svižným tempem, které udává kytara Marka Knopflera, pochopitelně skvělé výkony i v epizodických rolích, které i přes malou plochu rozhodně zaujmou - albánská dívka s koťátkem (Kirsten Dunst) či perverzní násilník jako hrdina (Woody Harrelson).

Dodatečné informace

Původní název:
Wag The Dog (více)
  • USA Vrtěti psem
  • USA Wag The Dog
  • USA Pes lump
  • USA Vrtieť psom
Premiéra v ČR:
16. 7. 1998
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
15 mil. USD
Tržby:
64,26 mil. USD (celosvětově)

Podobné