Městečko South Park

84%
Městečko South Park
Plakát traileru

Městečko South Park je americký komediální animovaný seriál, který vytvořili Trey Parker a Matt Stone. Vysílá jej americká stanice Comedy Central od roku 1997. Seriál popisuje život v zapadlém coloradském městečku South Park, přičemž hlavními hrdiny jsou čtyři žáci základní školy. Svým charakteristickým, velice agresivním, vulgárním a často značně kontroverzním humorem se tvůrci vyjadřují k různým politickým a společenským, často tabuizovaným, problémům, např. euthanasii, potratům, víře, nebo aféře s karikaturami proroka Mohameda.





Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
10
Seoš,který zraje jako víno. Smrtící vtip,který reaguje na aktuální dění ve světě takovým způsobem,že vám z toho zůstane hlava stát. Tohle je prostě moje srdcovka a musím s radostí říct,že po celou svou dobu existence South Park ani jednou neklopýtl a stále si drží vysoký nadstandart. Navíc se mi dost líbí,že se do popředí dostal můj oblíbenec a to Randy Marsch.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
South Park jsem dlouho neznal, pak jsem ho nakoukal skoro najednou (to bylo těch 2014, kdy jsem psal první komentář, teď je 2021) a hodně se mi líbil. Teď se na to dívám zpětně a bohužel musím opět vycouvat - jak stárnu a jsem výrazně , jak to říct, asi prostě "progresivnější" než jsem byl, tak vidím problémy toho humoru, který produkuje kusé povedené vtipy (někdy hodně povedené), ale taky má tendenci uzamykat člověka v jeho světě. Celý South Park je založený na tom, že vše, co jakýmkoliv směrem vybočuje ze vidění světa Parkera a Stonea, je zesměšňováno a ponižováno - starat se o něco víc než oni je špatně, starat se o něco míň než oni je špatně. Projevit o něco upřímný zájem je hodno největšího ponížení. Ano, najdou se epizody, kde to tvůrci pojmenovávají, ale to nemění na to, že v tom rámci dál operují. A jak stárnou, svět se mění a oni ne, ještě víc se odhaluje jejich pohled s nasazenými klapkami na očích - seriál se proměňuje v "Old Man Yells At Cloud". South Park nepadnul, ale plně se odhalil a bohužel to zpětně ovlivňuje kvalitu celého seriálu. Bohužel ne každý jejich nesmysl byl tak jednoznačně vyvrácený jako jejich posměch klimatické změně, za který se omluvili - jenže je celkem jednoduché uznat chybu u něčeho tak zjevného. Je bohužel dost dalších věcí, které kvůli své krátkozrakosti otrávili degradujícím humorem. Je to smutné - South Park je silně moralizující seriál, ovšem jeho morálka je tak úzká a rigidní, že se mění v totalizující sílu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Kultovní seriál, ke kterému jsem si hledal cestu docela těžko. Kdysi mě to moc nebralo - viděl jsem pár dílů a nijak mě to neoslovilo. Ovšem po několika letech byla situace jiná :) tenhle seriál zbožňuju. A je to jediný seriál. u kterého se nestydím říct, že český dabing je zde mnohem lepší než originál. 85%

Dodatečné informace

Původní název:
South Park (více)
  • USA Městečko South Park
  • USA South Park
  • USA Mestečko South Park
  • USA Южный парк
Země původu:
USA

Podobné