Tvůrci South Parku chystají komedii s hudební hvězdou. Lákají na drsnou rasovou provokaci

Tvůrci South Parku chystají komedii s hudební hvězdou. Lákají na drsnou rasovou provokaci
South Park | Comedy Central
Snímek se zatím nezveřejněným názvem se dočkal zmínky během prezentace společnosti Paramount. Její ředitel Brian Robbins se na něj snažil vehementně lákat: „Scénář patří mezi nejvtipnější a nejoriginálnější scénáře, které jsme kdy četli a rozhodně vzbudí velký rozruch.“
Trey Parker
Trey Parker

Herec, Scenárista

O projektu se začalo mluvit už před dvěma lety, kdy došlo k ohlášení spolupráce Parkera a Stonea s hudebníkem Kendrickem Lamarem a dvorním filmařem jeho videoklipů Davidem Frileym (známým spíše pod pseudonymem Dave Free). Chválený scénář napsal Vernon Chatman a údajně by se měl týkat rasových otázek. Známý je i termín uvedení do zámořských kin, jimž se nenáhodně stane 4. červenec 2025, tedy americký Den nezávislosti.
Režie by se podle všeho měl ujmout Parker, který celovečerní film naposledy režíroval před dvaceti lety. Loutková sprosťárna Team America: Světovej policajt tehdy nedopadla vůbec špatně, ve sféře hraného filmu se však Parker se Stonem pohybovali naposledy v 90. letech u parodických bizárků Mr. Orgazmo a Kanibal! Muzikál.
Mr. Orgazmo
Mr. Orgazmo | October Films
Natáčení by mělo proběhnout letos v létě a podle informací webu The Hollywood Reporter by se nemělo jednat o muzikál. Není tudíž jasné, jakou úlohu před kamerou či za ní Lamar ztvární – ostatně nejistoty začínají už u samotného názvu. Spojení 17 cenami Grammy ověnčenému muzikanta a nestorů nekompromisní televizní zábavy je však třeba brát vážně. Zrodí se zde jedna z nejzábavnějších komedií příštího roku, anebo už mají Parker a Stone své nejkreativnější roky přece jen za sebou?
Podívejte se zatím na náš žebříček nejlepších animovaných seriálů.
Zdroje: The Hollywood Reporter, Variety