Výhled HBO: zkoumání soudního procesu Johnnyho Deppa a Amber Heard, historický snímek o princezně Dianě a další

Výhled HBO: zkoumání soudního procesu Johnnyho Deppa a Amber Heard, historický snímek o princezně Dianě a další
Johnny vs. Amber: Proces v USA (2022) | Optomen Productions

Filmové a seriálové tipy

od 4. února

Angry Birds ve filmu 2 (2019)
Ve druhém díle rodinného celovečerního animovaného filmu, v němž hrají hlavní roli rozzlobení nelétaví ptáci a zákeřní zelení vepři, bude nový padouch hrozit zničením Ptačího i Prasečího ostrova. Jejich misí tak bude porazit zákeřného nepřítele a ochránit své domovy.
Angry Birds ve filmu 2

6. února

The Last Of Us (2023)
Další epizodu uvidíte na HBO již 6. února. Příběh tohoto populárního dobrodružného seriálu natočeného na motivy slavné stejnojmenné videohry se odehrává dvacet let po zániku moderní civilizace. Hlavní postavou je otřískaný Joel (Pedro Pascal známý například ze Hry o trůny, Narcos a Mandaloriana), který je najatý, aby propašoval z nebezpečné karanténní zóny čtrnáctiletou Ellie (Bellu Ramsey, rovněž známá ze Hry o trůny, vidět jste ji mohli i v Jeho temných esencích). Musejí se vydat na cestu Spojenými státy a spoléhat jeden na druhého, aby přežili. Celkem se dočkáte devíti epizod.
The Last of Us: teaser trailer | HBO

6. února

Peacemaker (2022)
Tento osmidílný akční a komediální seriál navazuje na dobrodružství hrdiny, kterého v roce 2021 ztvárnil John Cena ve filmu režiséra Jamese Gunna Sebevražedný oddíl. Okouzlující, ale zato velice arogantní muž touží udržet mír za každou cenu, bez ohledu na to, kolik lidí kvůli tomu bude muset zabít.
Peacemaker

12. února

Spencer (2021)
Budete moci zhlédnout také tento historický snímek o Dianě Spencer. Dnes si nejspíš jako černé ovce britské královské rodiny představíme Harryho a Meghan. Dříve v této pozici ale byla i Harryho matka, princezna Diana. Během vánočních svátků s královskou rodinou na panství Sandringham v anglickém Norfolku se Diana Spencer (Kristen Stewart), která trpí depresemi, rozhodne ukončit své deset let trvající nešťastné manželství s princem Charlesem. Zvěsti o aférách a rozvodu se rychle množí, na Vánoce se o tom však musí mlčet. Diana tuto hru už moc dobře zná, ale tentokrát to dopadne poněkud jinak.
Spencer

18. února

Jumanji: Další level (2019)
Martha, Bethany a Fridge se ve třetím díle filmu o legendárním světě deskové (posléze počítačové) hry Jumanji vracejí zpět. Jejich kamarád Spencer beze stopy zmizel. Napadne je tedy, že se musel opět dostat do nebezpečné hry, což se nakonec potvrdí. Zjistí však, že se hra neustále vyvíjí a přežít v ní bude mnohem náročnější než dřív. Jumanji už totiž není jen džungle, nyní tam hrdinové najdou i rozpálené pouště či zasněžená pohoří, která skrývají další nebezpečné nástrahy.
Jumanji: Další level

18. února

Velká premiéra (2022)
Život je jedna velká hra, alespoň tak jej vnímá herec Šnajdr (Pavel Šimčík). Málokdy myslí věci vážně, jeho ženě Markétě (Klára Melíšková) už haprují nervy a manželskou krizi se snaží řešit u psychologa (Jakub Žáček). Šnajdr před svými problémy raději mizí do Olomouce, kde se chytá své první režijní příležitosti. Chce totiž spolu se svou babičkou (Iva Janžurová) zazářit v improvizovaném představení. Šnajdr se přitom seznámí i s babiččinou pečovatelkou Mikinou (Iva Pazderková), která Šnajdra oslní. Kariérista Grunt (Miroslav Krobot), který šéfuje divadlu, doufá, že představení bude událostí sezóny. To se nakonec stane, ale jinak, než si představoval. U této české komedie se rozhodně nudit nebudete.
Velká premiéra

19. února

Vřískot (2022)
Už je tomu pětadvacet let, co se v městečku Woodsboro uskutečnila řada brutálních vražd. Když se zdá, že se obyvatelé vrací do klidného života, objevuje se na scéně nový vrah, který si na obličej nasadil kultovní bílou masku. Zaměřuje se však na teenagery a opět odkryje strašidelnou minulost města. To ovšem není vše, oběti Ghostface mají totiž něco společného s původními zabijáky, kteří se musejí vrátit na scénu. I pátý Vřískot je hravý, utahuje si z žánrových klišé a rozhodně se u tohoto slasheru nebudete nudit.
Vřískot

23. února

Johnny vs. Amber: Proces v USA (2022)
„Co jste ztratil v důsledku obvinění slečny Heard?“ „Všechno, ani o chlup míň. A to jsem si nezasloužil.“ HBO nyní představuje dokumentární seriál, v němž se prostřednictvím důvěrného přístupu k Deppovým advokátům i právním expertům úzce spjatým s případem seznámíte blíž se soudním řízením, které fascinovalo celý svět. A to z obou stran.
Johnny vs. Amber: Proces v USA

26. února

Angličanka (2022)
Jedná se o šestidílný seriál, v němž excelují především dva skvělí herci. Příběh se odehrává na konci 19. století a hlavní postavou je bohatá anglická šlechtična Cornelia Locke (Emily Blunt), která potká koncem devatenáctého století na rozlehlých amerických pláních indiánského skauta americké armády Elie Whippa (Chaske Spencer). Společně se vrhají do řady dobrodružství i nebezpečí. Jejich cílem je pomstít se bestii, která jim a jejich blízkým zničila život.
Angličanka

Originální tituly HBO

5. února

Julia (2022)
Seriál je inspirovaný výjimečným životem kuchařské celebrity Julie Child, především jejím dlouholetým televizním pořadem, jenž je dnes považovaný za průkopníka populárních show o vaření. Během Juliina akčního života se veřejnoprávní televize stala novou společenskou institucí, rozšířil se fenomén celebrit, zrodil se feminismus a ženské hnutí. Její začátky byly ovšem velice drsné. Když v roce 1962 známá autorka kuchařek Julia Child přišla s nápadem na televizní seriál zaměřený na domácí vaření, šéf televizní stanice ani její manžel ji v této snaze rozhodně nepodpořili.
Julia

24. února

John Oliver: Co týden dal a vzal X (2023)
Tato šestadvaceti cenami Emmy ověnčená talkshow má už přes 320 epizod. John Oliver je jednou z nejzábavnějších osobností americké televizní scény posledních let a ve své satirické talk show nabízí aktuální pohled na týden v novinách, politice a událostech. Seriál už je na HBO i na HBO Max přístupný dlouho, nicméně další epizody stále přibývají.
Text vychází z oficiálního newsletteru HBO Max.

Kinolog: Houboví lidé chtějí sežrat naše mozky. V The Last of Us nás zachrání Pedro Pavel

Devítidílný seriál The Last of Us, jenž je dostupný na HBO Max, vychází ze slavné stejnojmenné videohry. Povyšuje žánr postapokalyptického zombie hororu z pouhé akční vyvražďovačky na psychologické drama. Obsazení ani celkové provedení nemohlo být lepší.