Nový Predátor se představuje na první fotce, má oficiální název a bude zasazen hluboko do minulosti

Nový Predátor se představuje na první fotce, má oficiální název a bude zasazen hluboko do minulosti
Predátor: Evoluce | 20th Century Fox
Predátor se na stříbrném plátně poprvé objevil roku 1987, kdy mu v hluboké džungli čelil Arnold Schwarzenegger pod režijním dohledem Johna McTiernana. Šlo o velký hit, na který později navázali Predátor 2, spin-offy Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2, Predátoři s Adrianem Brodym a konečně Predátor: Evoluce od Shanea Blacka. Na specifickou kvalitu prvního dílu, zapadajícího do béčkové vlny osmdesátkových akčňáků, se ovšem nikdy navázat nepodařilo, a poslední Blackův příspěvek vyloženě propadl u diváků i kritiků.
Pátý film (nepočítáme-li vetřelčí spin-offy) s chladnokrevným mimozemským
Predátor
Predátor | Pannanoia Entertainment
zabijákem je ale na cestě a stagnující sérii se pokusí oživit zasazením do zcela odlišné doby. Snímek od režiséra Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10) ponese název Prey (Kořist) a bude se odehrávat celých 300 let před událostmi prvního filmu. Publikum zavede do společnosti původních obyvatel Ameriky a hlavní protagonistkou bude bojovnice Naru, bránící svůj kmen proti nebezpečnému mimozemskému vetřelci.
Natáčení už odstartovalo v kanadském Calgary a hlavní roli ztvární herečka Amber Midthunder, známá ze seriálu Legion. Predátora pak opět zahraje Kyle Strauts, jenž si ikonického záporáka střihl už v Evoluci z roku 2018. Producent John Davis, který stál i za originálním filmem, se dříve nechal slyšet, že Kořist bude stejně dobrá jako McTiernanova klasika. „První díl byl úžasným a zajímavým filmem a já vím, co na něm fungovalo. Mám pocit, že jsme na to nikdy nenavázali,“ prozradil Davis.
Predátor: Kořist
Predátor: Kořist | Hulu
Oficiální název a informace o dobovém zasazení doprovází také první fotka, která ukazuje hlavní hrdinku s lukem a šípem, za níž číhá v mlze obávaný predátor. Snímek si odbyde premiéru v průběhu příštího roku na streamovací službě Hulu, což může značit dobré zprávy. Obsahy těchto platforem jsou totiž čím dál násilnější a řádně krvavý a atmosférický tón je přesně to, co k Predátorovi nejlépe pasuje. Zasazení do doby, kdy lidé museli v rámci přežití spoléhat na své dovednosti a jednodušší nástroje, pak rovněž koresponduje s atraktivním závěrem prvního Predátora, v němž Arnold ironicky ohodnotil „pěknou držku“ svého nepřítele. Snad se společnost Disney, pod jejíž křídla nyní spadá studio 20th Century Fox, nezalekne a nenaservíruje publiku změkčilou podívanou na jistotu.