Nový Predátor je na cestě a tvůrci nešetří ambicemi. Má se vyrovnat originální klasice.

Nový Predátor je na cestě a tvůrci nešetří ambicemi. Má se vyrovnat originální klasice.
Predátor | 20th Century Fox
Predátor s Arnoldem Schwarzeneggerem vznikl roku 1987, natočil jej pozdější tvůrce Smrtonosné pasti či Honu na ponorku John McTiernan a stal se okamžitou klasikou, k níž se Hollywood dodnes zarputile vrací. Druhý díl dorazil už roku 1990 a diváky zavedl do zločinem zmítané městské metropole, načež přišly ke slovu crossovery se sérií Vetřelec v podobě filmů Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs Predátor 2. Roku 2010 pak došlo na hvězdně obsazené Predátory a před třemi lety zasadil další hřebíček do rakve série Shane Black se svým mizerně hodnoceným Predátorem: Evoluce.
Zdánlivě mrtvá filmová značka ovšem nehodlá definitivně spočinout a ve
Elpidia Carrillo, Carl Weathers, Arnold Schwarzenegger, Bill Duke
Predátor | 20th Century Fox
vývoji je celkově sedmý snímek s Predátorem. Ten ponese název Skull (Lebka) a má sloužit jako prequel, který zmapuje první cestu vesmírného lovce na naši planetu. Režisérem projektu je Dan Trachtenberg, jenž má na kontě už jeden povedený prequel Ulice Cloverfield 10, a scénář dostal na starosti neznámý Patrick Aison. Šušká se přitom, že nás snímek zavede do období americké občanské války a protagonistou bude žena.
Nic konkrétního však zatím nevíme a musíme se spoléhat na čerstvé vyjádření producenta Johna Davise, jenž v rozhovoru pro Collider nešetřil směrem k chystanému filmu chválou. A neváhal jej dokonce přirovnat ke skvělé jedničce. "Pevně věřím, že půjde o druhý nejlepší díl série - nebo první.. Nebo se alespoň vyrovná jedničce," nechal se slyšet Davis. "Správně? Mám dojem, že jednička byla skvělý, zajímavý film, a já vím, co na ní tak fungovalo. Řekl bych, že jsme se nikdy nedostali zpět na tuto úroveň. Skončili jsme na odlišných místech. Myslím si, že tohle bude cenný doplněk k prvnímu filmu. Bude to stejně dobré."
Predátor: Evoluce
Predátor: Evoluce | 20th Century Fox
Odvážná tvrzení musíme brát vzhledem ke kolísavé až bídné kvalitě dosavadních pokračování s velkou rezervou. Pokud však David nelže a Skull naváže na princip originálu, postaveného na nerovném boji s tajemným nepřítelem uprostřed nehostinné džungle, mohl by nás čekat alespoň důstojný a napínavý akčňák. Snad mu producenti zajistí nepřístupný rating a nenechají legendárního filmového záporáka příliš vyměknout.