Smetou skandály brutálního Tarantina i jeho nový film o vyvraždění slavné rodiny?

Smetou skandály brutálního Tarantina i jeho nový film o vyvraždění slavné rodiny?
Quentin Tarantino
Tarantino se od Weinsteina a jeho chování distancoval, dokonce projevil lítost nad vlastním selháním, kdy v některých případech o povaze činů tušil (a někdy i z doslechu věděl), ale nebyl schopen s nimi dále pracovat ve prospěch zneužitých žen.
Největší skandál Hollywoodu? Vlivný producent Harvey Weinstein...
Quentin Tarantino aktuálně připravuje svůj devátý film z deseti (ale nikdy neříkej nikdy), který pojednává o řádění Charlese Mansona a jeho sekty "Rodina". Potenciální držitelé práv na Tarantinův připravovaný projekt prý stojí frontu, ale nebudou to mít vůbec jednoduché. Tarantino si totiž vybral dost třaskavou látku a údajně požaduje rozpočet v rozsahu 100 milionů dolarů, kontrolu nad finálním střihem a procenta z příjmu před zdaněním.
Quentin Tarantino
Quentin Tarantino
Charles Manson, který včera zemřel v severoamerické vězeňské nemocnici, byl nechvalně známý vedoucí sekty "Rodina", jejíž řádění v domě režiséra Romana Polanského (Pianista, Hořký měsíc) v roce 1969 předčasně ukončilo bezstarostná šedesátá léta a přístup hippie. Během dvou dnů v srpnu roku 1969 chladnokrevně ubodali členové "Rodiny" sedm lidí, včetně Polanského manželky a herecké ikony Sharon Tate (Rosemary má děťátko), která byla v osmém měsíci těhotenství. Charles Manson byl v roce 1971 odsouzen k doživotí a do včerejší smrti požádal dvanáctkrát o předčasné propuštění. Spolu s ním byl odsouzen ještě jeden muž a tři ženy, kteří čin na příkaz Mansona v domě Romana Polanského spáchali.
Magazín Deadline potvrdil zprávu, že na Tarantinův chystaný film distributoři tak říkajíc stojí frontu.  V L.A. o možnost promítání usilují údajně všechna studia vyjma Disneyho. Lidé z branže se na spolupráci s Tarantinem třesou, ale mělo by jim být jasné, že budou mít co dělat nejen s příběhem, který je dodnes šokující, ale též se svérázným režisérem, který se snaží prosazovat svou. Pokud je navíc pravda, že se bude v případě "projektu Manson" jednat o jeho předposlední film, bude to o to jistější.
Další film Quentina Tarantina se zaměří na masového vraha...
Margot Robbie
Margot Robbie
Co zatím o "projektu Manson" víme? Herečku Sharon Tate by měla hrát hojně obsazovaná Margot Robbie (Vlk z Wall Street, Sebevražedný oddíl). Větší "peckou" je nicméně jednání Tarantina s hercem Tomem Cruisem, který by do projektu mohl naskočit v jedné ze dvou hlavních mužských rolí. Již dříve zmiňovanými potenciálními uchazeči jsou Brad Pitt (Hanebný pancharti) a Leonardo DiCaprio (Nespoutaný Django). Jeden tedy bude muset z kola ven. Ale kdo to bude? Faktem je, že z výše uvedené trojice Tarantino nespolupracoval právě s Cruisem.
Role producenta se nakonec chopí David Heyman (série Harry Potter, Fantastická zvířata a kde je najít), který se dočká první "tarantinovské" spolupráce. Koprodukovat bude Quentin Tarantino a Shannon McIntosh (Osm hrozných, Nespoutaný Django, Hanebný pancharti), která má s "maniakem z videopůjčovny" řadu zkušeností.
Natočí Quentin Tarantino Star Trek?
Snímek o Charlesi Mansonovi se začne natáčet v polovině příštího roku. Do kin půjde v roce 2019 a na žádost režisérova doporučení půjde o eRkový rating (na území USA smí divák do 17 let na film jen v doprovodu dospělé osoby). Magazín Deadline dále uvedl, že ti, co měli scénář možnost číst, uvádějí, že půjde o "srdeční látku s výrazným komerčním poselstvím". Vyznění by mohlo odkazovat na kultovní Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994).
Dle nejnovějších zpráv to vypadá, že se filmu známému pod názvem #9 ujme společnost Sony.