Tak tohle se filmařům nepovedlo aneb Když chyba zůstane na plátně

Tak tohle se filmařům nepovedlo aneb Když chyba zůstane na plátně
Jistě, filmaři nejsou chirurgové, kterým za zanechání skalpelu v žaludku hrozí minimálně velmi dlouhé vězení, ale i tak občas chyby filmařů někoho zamrzí. Na druhou stranu jde o vděčný terč, který pravidelně baví v internetových diskuzích. Tak se pojďme na několik takových kulišáren podívat. :-)
Amazing Spider-Man - když Peter spadne ze střechy a dopadne do boxerského ringu, latě z jeho zad záhadně zmizí.
Skyfall - ve scéně, kdy je M dotazována, zda nechce odejít do důchodu, si sundá brýle a připravuje se k odchodu. Vezme si kabát z opěradla židle, ale svou tašku nechá ležet na zemi. V další scéně už tam ale taška není.
Judi Dench
Looper - mladý Joe je pravák (vraždí lidi pravačkou), zatímco jeho starší já je levák.
Argo - snímek se odehrává v roce 1980, ale Ben Affleck má ve snímku hodinky Rolex Deepsea Sea Dweller, které se začaly vyrábět až v roce 2008. Navíc je ve snímku zmíněno, že Novozélanďané a Britové poslali Američany pryč. Ale není to pravda, původně byli Američané schováni nějakou dobu i u nich, než zjistili, že nejbezpečnější to bude u Kanaďanů.
Ben Affleck
Argo | Warner Bros.
Nespoutaný Django - Dr. Shultz si hraje s 12 tisícovými bankovkami, bankovky v hodnotě tisíc dolarů ale vydali až v roce 1861.
Expendables 2 - na konci snímku nastupují hrdinové do helikoptéry s číslem 711, když stroj vzlétne má najednou číslo 712.
Hobit: Neočekávaná cesta - během hostiny u Bilba Pytlíka v domě sedí Fili vedle Bombura, ale jen co Bufur hodí na Bombura vejce a ten ho chytí, je vidět, že vedle něj sedí Ori.
Jedna mezi oči - na konci filmu řekne Kwon Bobovi, že pokud někdy poruší zákon, dostane ho. Bobo hned nato vypije svou sklenici whiskey. V dalším záběru má Bobo zase sklenici plnou. Takovou sklenici bychom chtěli všichni :)
Sylvester Stallone, Sung Kang
Bídníci - Javert na konci odchází směrem do města a na pravé straně obrazu je naznačeno světlo měsíce za mraky, tvář má ovšem osvětlenou z levé strany.
Hotel Transylvánie - když Johnny ukazuje Mavis východ slunce z úkrytu ve stínu, jde o nesmysl. Pokud je nějaký objekt naprosto schován ve stínu a nedopadá na něj žádné světlo, nemůže za žádných okolností zdroj světla vidět. Mavis však vidí východ přímo, má jeho odraz v očích, v tom případě by se její tělo ocitlo v plamenech.
Hotel Transylvánie
Hotel Transylvánie | Disney
Gravitace - úkolem astronautů je servis Hubbleova teleskopu. Po zničení raketoplánu se Kowalsky vydává se Stoneovou na vesmírnou stanici ISS, která je kousek od nich. Ve skutečnosti je Hubble ve výšce 560km od Země, zatímco stanice ISS je ve výšce 410km. Navíc, pokud by byli astronauti vůbec schopní z této orbity ISS vidět, viděli by ji neustále se pohybovat dopředu, jelikož i rychlost na orbitách je odlišná. ISS obíhá rychlostí 7,66 km za sekundu a Hubble 7,5 km za sekundu.
Klub poslední naděje - v recepci motelu je za zády hlavního hrdiny Rona Woodroofa kalendář s nejnovějším modelem Lamborghini (2010 - 2013), děj se ale odehrává v roce 1985.
Iron Man 3 - když si v garáži dává Tony do ruky injekci, jeho hrudní generátor svítí skrze tričko, ale hned na dalším záběru, kdy si paži čistí, je jeho zdroj vypnutý.
Robert Downey jr.
Iron Man 3 | Marvel Studios
Vlk z Wall Street - sklenice piva, kterou Donnie na párty převrhne (a spadne na zem), je hned v dalším záběru na svém původním místě.
Frajeři ve Vegas - když přicházejí hrdinové do hotelu Aria, aby se zeptali na volné pokoje, jdou kolem sopky. Ve skutečnosti jdou tedy na opačnou stranu - od hotelu Aria.