Argo

77%
Argo
Plakát traileru

Dramatický thriller „Argo“ vychází ze skutečného příběhu. Popisuje tajnou operaci na záchranu šesti Američanů, která se odehrála na pozadí krize s rukojmími v Íránu. Film ukazuje divákům skutečnost, která nebyla známa celá desetiletí. Film režíroval a hlavní roli v něm ztvárnil Oskarem oceněný Ben Affleck („Město“, „Dobrý Will Hunting“), producenty filmu jsou další Oskarem oceněný herec a režisér George Clooney („Syriana“), na Oskara nominovaný Grant Heslov („Dobrou noc a hodně štěstí“) a Ben Affleck. Dne 4. listopadu 1979 vrcholí íránská revoluce. Radikálové pronikají na americké velvyslanectví v Teheránu, kde zajímají celkem 52 amerických rukojmí. Uprostřed nastalého chaosu se nicméně šesti Američanům podaří uprchnout a ukrýt se v domě kanadského velvyslance. CIA si je velmi dobře vědoma toho, že je jen otázkou času, než bude šest uprchlíků nalezeno a velmi pravděpodobně i zabito, a tak specialista CIA na „exfiltraci“ jménem Tony Mendez (Affleck) přichází s riskantním plánem na jejich bezpečný odsun ze země. A ten plán je tak neuvěřitelný, jako by se mohl stát jen ve filmu. (oficiální text distributora)




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Argo je dalším důkazem,že je Affleck prvotřídní režisér,ale průměrný herec. Výborný snímek ve kterém dokáže Affleck s naprostou přesností dávkovat informace a přitom budovat napětí. Navíc se mu perfektně povedlo zachytit dobovou atmosféru. Největší náboj dodává fakt,že se jedná o skutečnou událost.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Argo nenapllnilo mé očekávání.. Skvělý námět, který napsal život sám nebyl představen v nadprůměrný film. Spousta dialogů, spousta politických, či diplomatických rozhovorů nemůže dvě hodiny bavit snad nikoho. Snaha o přiblížení sedmdesátých a osmdesátých let pomocí kostýmů a filtrů je celkem ok.. Přes veškerou snahu Benna Affleka mě film příliš neoslovil. Když je snaha režiséra vyšší, než jeho schopnosti.. dopadne to jako Argo.. lehce nadprůměrně.. 65%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Vím, oč ti jde, Bene, zkoušel jsi to dřív a zkoušíš to zas! Jenže tohle nedůstojné žebrání o ceny může vážně zajímat jen ty nejpovrchnější diváky. Argo není špatný film. Jenže není ani dobrý film. Není to v podstatě ani film, je to šablona. A to mě nebaví. Eastwood dokáže sem tam těm svým šablonám alespoň vtisknout nějaké zdání životnosti, Affleck ne.

Dodatečné informace

Původní název:
Argo (více)
  • USA Argo
  • USA Az Argo-akció
  • USA Арго
Premiéra v ČR:
29. 11. 2012
Distributor:
Warner
Země původu:
USA
Rozpočet:
44,5 mil. USD
Tržby:
232,33 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Argo je dostupný s českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch