Taylor Swift chystá celovečerní film. Podle slavného kameramana bude excelentní

Taylor Swift chystá celovečerní film. Podle slavného kameramana bude excelentní
Taylor Swift | Getty Images
Třiatřicetiletá popová hvězda má ke kinematografii ostatně blízko. Jako herečka se objevila v Kriminálce Las Vegas či ve filmech Na sv. Valentýna, Cats nebo Amsterdam. Několik let už si sama natáčí své hudební videoklipy, které sklízí obdiv i ocenění, a loni uvedla svůj patnáctiminutový kraťas All Too Well: The Short Film se Sadie Sink.
Rodrigo Prieto
Rodrigo Prieto

Kameraman, Herec

Na třech klipech (Willow, Cardigan a The Man) s ní spolupracoval mexický kameraman Rodrigo Prieto, jenž snímal filmy Alejandra Gonzáleze Iñárritua (Babel, 21 gramů) nebo oscarové Argo. To on nám rovněž zprostředkoval výlet do Barbielandu v aktuálním fenoménu Barbie a na podzim bude mít premiéru jeho čtvrtá spolupráce s Martinem Scorsesem, historické krimi drama Zabijáci rozkvetlého měsíce.
Prieto v rozhovoru pro TheWrap prozradil, že se Swift udržuje kontakt a doufá, že se do produkce její celovečerní prvotiny aktivně zapojí. „Vím o tom projektu. Neznám jeho momentální status, jelikož jsem měl práci jinde, ale mluvili jsme o tom,“ popisoval kameraman, jenž ke zpěvačce, herečce a režisérce chová neskonalý obdiv. „Je pozoruhodná umělkyně a také excelentní režisérka. Ve věcech, které jsem s ní natáčel, si vedla mimořádně. Na to, že nedospívala jako režisérka, skvěle rozumí kinematografii. Chápe, jak vyprávět prostřednictvím kamery a náramně zvládá i technické aspekty. Moc ji obdivuji a budu nadšený, pokud dostanu možnost s ní opět pracovat,“ uzavřel Prieto, jenž má oscarové nominace za filmy Zkrocená hora, Mlčení a Irčan.
Taylor Swift: Cardigan
Taylor Swift: Cardigan | Taylor Swift Productions
Swift stráví několik následujících měsíců na světové tour, která je beznadějně vyprodaná. Natáčení jejího očekávaného tajemného projektu tudíž nezačne dříve než příští léto. O prestižní kolegy a kolegyně však evidentně nebude mít nouzi, což jí pomůže dosáhnout nejlepšího možného výsledku. Snad obstojí i jako scenáristka.
Žebříček nejlépe hodnocených hudebních snímků Kinoboxu najdete zde.