Ben Affleck se vrátí jako zabijácký účetní. S Mattem Damonem chystá vzrušující thriller

Ben Affleck se vrátí jako zabijácký účetní. S Mattem Damonem chystá vzrušující thriller
Zúčtování | Warner Bros.
Zprávy o dvou nadcházejících projektech obletěly svět během jediného dne. Zúčtování (The Accountant) natočil režisér Gavin O'Connor (Warrior) podle scénáře Billa Dubuquea (Ozark). Pojednává o Christianu Wolffovi (Affleck), jehož mozek funguje jako neomylná a, když na to přijde, chladnokrevná kalkulačka. Využívá toho prací pro zločinecké organizace, ale v nebezpečí se paradoxně ocitá tehdy, když přijme legální zakázku a odkrývá účetní nesrovnalosti etablované robotické společnosti.
Zúčtování
Zúčtování
79%
Snímek s žánrovou poetikou devadesátých let a s obsazením zahrnujícím také Annu Kendrick, J. K. Simmonse a Johna Lithgowa komerčně uspěl a pokračování se připravuje od roku 2021. Až nyní se však věci hýbou kupředu a Affleck si zopakuje úlohu, která mu dle mínění veřejnosti i kritiků mimořádně sedla.
Ještě předtím však pro Netflix natočí thriller Animals, v němž si opět zahraje jeho častý spolupracovník Matt Damon. Nerozlučná dvojka, která roku 1998 vyhrála Oscara za společný scénář k dramatu Dobrý Will Hunting, spojí síly v příběhu o kandidátovi na starostu, jehož syna unesou a přinutí jej ke krajním řešením.
Air: Zrození legendy
Air: Zrození legendy | Vertical Entertainment
Affleck a Damon společně napsali také historické drama Ridleyho Scotta Poslední souboj (2021), které si navzdory neúspěchu v kinech odneslo pochvalné recenze. Podobně kladné přijetí a také slušná kasovní čísla zaznamenalo i loňské Air, jež si vysloužilo dvě nominace na Zlatý glóbus a k vidění je na Amazon Prime Video.
Netflix uzavřel dohodu ohledně Animals velmi rychle, aby Affleck mohl produkci zkompletovat ještě před natáčením druhého Zúčtování. Zatímco Damonovi se loni dařilo také díky Oppenheimerovi, kde ztvárnil výraznou vedlejší roli generále Leslieho Grovese, Affleck si připsal herecký propadák ve formě sci-fi Hypnotic od Roberta Rodrigueze. Oba nadcházející projekty by však měly pojistit jeho místo mezi hollywoodskou smetánkou.
zdroje: Collider, Deadline