Hypnotik

59%
Hypnotik
Režisér Robert Rodriguez se po třech sci-fi filmech navrací k žánru krimi, ačkoliv i tentokrát půjde o multižánrovou podívanou. V titulní úloze s Benem Affleckem sleduje cestu detektiva, který vyšetřuje záhadné zmizení vlastní dcery. Při postupném rozplétání případu naráží na okolnosti tajného vládního projektu. Životní jistoty se otřásají v základech a nic není jak se mohlo na první pohled zdát. Tísnivý detektivní zážitek Rodriguez snímal optikou anamorfických objektivů a první verzi scénáře napsal již před dvaceti lety.



Recenze: Hypnotik

Kinobox.cz
70%

Robert Rodriguez sice přešel od mačetových dobrodružství ke sci-fi, ale jeho záliba v imitování oblíbených žánrových souputníků jej neopustila. Hypnotik je chudší příbuzný Počátku s televizním stylem, zato s dobrým tempem a solidní kadencí nápadů, z nichž některé působí originálně. Příběh nepřešlapuje na místě, a byť je až moc okatá, snaha o překvapování a hravost potěší.


mojmir.sedlacek
6 033 bodů
6
Od béčkového noiru k áčkovému mindfucku. Robert Rodriguez tentokrát sice cílí na dospělé publikum, ovšem jenom takové, které je ochotné si přepálenou zábavu nekazit logikou a nepotřebuje brát příběh příliš vážně. Právě takoví diváci se budou u sympaticky připitomělé novinky rozhodně bavit.
JaraSlama
JaraSlama
1 967 bodů
5
Ben Affleck opět řádí v kinech a tentokrát tu máme mysteriózní podívanou, která se měla ambice větší než kvalitu. Robert Rodriguez si po úspěšné Alitě natáčí kombinaci Nolanového Mementa a Inception. Bohužel zde nejde o kvality již zmíněné legendy a film působí zmateně a pocitem, že sám vlastně neví co chce být. Za chválu zde stojí určitě vizuál a scénář, jenž dávají snímku aspoň nějakou kvalitu.
Muzak007
Muzak007
902 bodů
6
Pro mě je to bohužel nevyužitý potenciál. Snaha tam byla, ale až na pár světlých momentů si mě to nepovedlo získat. Hypnotik má několik super mindfucků, ale to je asi tak všechno co dokáže nabídnout. Odvaha filmu ale nechybí a to dokážu ocenit. Jestli se někdy dočkáme pokračování tak se na něj rád podívám, ale není to nic co bych musel mít.


Dodatečné informace

Původní název:
Hypnotic (více)
  • USA Hypnotik
  • USA Hypnotic
Premiéra v ČR:
19. 7. 2023
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
70 mil. USD
Tržby:
16,01 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Hypnotik je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch