Kdo mohl hrát v největších filmech roku 2013 a nakonec mu role proklouzla mezi prsty? (Část I.)

Kdo mohl hrát v největších filmech roku 2013 a nakonec mu role proklouzla mezi prsty? (Část I.)
1. Jude Law byl zvažován pro roli šíleného vědce Aldricha Killiana v Iron Manovi 3, kterou nakonec získal Guy Pearce. Naproti tomu Gemma Arterton, Diane Kruger a Isla Fisher kandidovaly na roli vědátorky Mayi Hansen. Obsazena byla Jessica Chastain, nakonec ji ale nahradila Rebecca Hall.
kdo-mohl-hrat-v-nejvetsich-filmech-roku-2013-a-nakonec-mu-role-proklouzla-mezi-prsty-cast-i
2. Taylor Kitsch, Armie Hammer, Hunter Parrish a Garrett Hedlund byli v užším výběru na roli Finnicka Odaira v Hunger Games: Vražedná pomsta. Role nakonec šla k Samu Claflinovi. Alfonso Cuarón, David Cronenberg, Bennett Miller, Tomas Alfredson, Cary Fukunaga, Duncan Jones a Joe Cornish byli možnými náhradníky Garyho Rosse, režiséra jedničky Hunger Games. Nakonec byl studiem najat Frances Lawrence, aby sérii dotočil.
kdo-mohl-hrat-v-nejvetsich-filmech-roku-2013-a-nakonec-mu-role-proklouzla-mezi-prsty-cast-i-1
3. Darren Aronofsky, Duncan Jones, Ben Affleck, Tony Scott, Matt Reeves a Jonathan Liebesman – ti všichni byli v hledáčku studia pro režii Muže z oceli. Viggo Mortensen mohl být Zod, zatímco Sean Penn a Clive Owen byli zvažování pro roli Jor-Ela. Julia Ormond byla obsazena jako Lara Lor-Van, nakonec ale z projektu odešla a roli získala Ayelet Zurer.
kdo-mohl-hrat-v-nejvetsich-filmech-roku-2013-a-nakonec-mu-role-proklouzla-mezi-prsty-cast-i-2
4. Angelina Jolie původně měla hrát ve sci-fi megahitu Gravitace hlavní roli. Poté, co projekt opustila, odmítla roli Natalie Portman. Dalšími kandidátkami byly Rachel Weisz, Naomi Watts, Marion Cotillard, Abbie Cornish, Carey Mulligan, Sienna Miller, Scarlett Johansson, Blake Lively, Rebecca Hall a Olivia Wilde. Nakonec ale všechny trumfla Sandra Bullock.
kdo-mohl-hrat-v-nejvetsich-filmech-roku-2013-a-nakonec-mu-role-proklouzla-mezi-prsty-cast-i-3
5. Jason Statham a David Tennant byli hlavními kandidáty na záporáka Shawa v Rychle a zběsile 6, jehož si zahrál Luke Evans (Stathama si nicméně produkce „schovala“ pro roli Evansova bratra v sedmičce).
kdo-mohl-hrat-v-nejvetsich-filmech-roku-2013-a-nakonec-mu-role-proklouzla-mezi-prsty-cast-i-4
6. Robert Downey Jr. a Johnny Depp byli kandidáty na hlavní roli v Mocný vládce Oz. Deppovi se role líbila, ale byl již vázán k Osamělému jezdci.
James Franco
7. Než přijal Benedict Cumberbatch roli Khana ve Star Treku: Do temnoty, byla postava nabídnuta Benicio Del Torovi, který odmítl z finančních důvodů. Demian Bichir, Édgar Ramírez a Jordi Mollà byli též "v hledáčku" studia.
Star Trek: Do temnoty
Star Trek: Do temnoty | Paramount Pictures
8. Pro zápornou roli Malekitha v Thor: Temný svět chtělo studio Madse Mikkelsena, ten však právě natáčel televizní seriál Hannibal.
kdo-mohl-hrat-v-nejvetsich-filmech-roku-2013-a-nakonec-mu-role-proklouzla-mezi-prsty-cast-i-5
9. Ed Harris a Bryan Cranston byli původně obsazeni do Světové války Z, z časových důvodů ale nakonec museli projekt opustit.
kdo-mohl-hrat-v-nejvetsich-filmech-roku-2013-a-nakonec-mu-role-proklouzla-mezi-prsty-cast-i-6
10. Než získal Jason Sudeikis hlavní roli v Millerovi na tripu, měli šanci na obsazení Jason Bateman, Will Arnett, a Steve Buscemi. Úplně původně roli získal Adam Driver, ale natáčení se mu krylo se seriálem Girls.
kdo-mohl-hrat-v-nejvetsich-filmech-roku-2013-a-nakonec-mu-role-proklouzla-mezi-prsty-cast-i-7