Profilový obrázek

Arnarmo

Petr Vyhnanovský

Komentáře 83

Od nejnovějších
  1. Rande naslepo
    Rande naslepo (2017)
    10
    Trochu jsem se bál, přeci jenom německé filmy moc nesleduji, ale toto byla pecka! Je nutné to trochu brát s nadsázkou, i když je to podle skutečné události. Jinak dojemné, neskutečně zábavné a chytlavé. Během sledování jsem měl neustále úsměv na tváři. Nebojím se Rande naslepo označit jako jednu z nejlepších komediích roku.
  2. Wonder Woman
    Wonder Woman (2017)
    8.5
    Konečně se to povedlo. Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti mě nebavil a byla to jednoduše katastrofa. Teď se to ale u DC změnilo! Vtipné, skvěle natočené a chytlavé a hlavně ne trapné...Gal Gadot jako svůdná Amazonka funguje a i když vizuální stránka trochu zlobila, akce byla tak přehledně natočená, že to byla krása pohledět.
  3. Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta
    Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017)
    7
    V nejlepším se má přestat. Neříkám, že pátý díl Pirátů byla katastrofa, to rozhodně ne! Místy sranda, občas napětí, ale dochází tomu pomalu šťáva. Nic originálního se už neodehrává a možná bych už skončil. Ale ok, mělo to drive, styl a pořád se něco dělo.
  4. Mlčení
    Mlčení (2016)
    6
    Mladí mnichové to nemají jednoduché, ale ani divák ne, jelikož slyšet cca 150 minut myšlenkové pochody Garfielda, který poukazuje na jasné skutečnosti, je k zbláznění (Spíš bych nazval film Mluvení.). Je jasné, že téma, kdy naši hrdinové šíří svou víru v „bažině“ Japonska, není pro každého, a proto by si film neměl pouštět někdo, kdo ani neví, co je to symbol či Bůh. Já to naštěstí vím, a tak mě film, navzdory velkému množství hluchých míst, zabavil. Vyměnil bych hlavní herce, protože pořád v nich vidím hrdiny z jiných filmů než skutečné milovníky víry, i když třeba jsou jejich představitelé věřící. Ale dobře, mělo to atmošku a myšlenku, což oceňuji. Několikrát jsem se nad filmem zamyslel, i když nedokázal zasáhnout srdíčko.
  5. Zpívej
    Zpívej (2016)
    8
    Zpívej mi příjde jako zanedbanější brácha super animáku Zootropolis. Městečko je fajn, hlavní postavy jsou skvěle vykreslené a příběh jednoduchý a volně plynoucí. Jediný problém, který jsem měl je, že animák nedostál svého názvu. Moc se v něm nezpívá. Finální čísla byla fajn, ale rozhodně by se dalo víc vytřískat z pěvecké soutěže. Skutečně, soutěžící, kteří chtěli oslnit dvojčlennou porotu svým (ne)výtečným zpěvem, mě bavili nejvíc z celého filmu. Oceňuji, že to dokáže pobavit malé diváky, ale i ty větší, mezi které se rád řadím
  6. Logan: Wolverine
    Logan: Wolverine (2017)
    7.5
    Hugh Jackman jako Wolverine naposledy. Minulé jeho příběhy jsem taktéž sledoval, ale byly tak mizerné, že si nepamatuju nic, co v nich bylo. Kromě samotného mutanta s drápky. Takže oceňuji, že jsem si nic nemusel pamatovat a stejně jsem se v Loganovi neztratil. Pokud bych měl nového Logana srovnat s minulými díly, musím uznat, že vše, ale úplně vše je lepší. I tak mě to ale nechalo chladným a rozhodně jsem po zhlédnutí v kině nekřičel, ať mi to pustí znovu, že si rád připlatím. Asi mě nenadchla struktura filmu stylu: "Musíme jim utéci! A jéje, našli nás. Tak jim znovu utečeme. A né! Zas nás našli. Tak opět utečeme! Hm jak to, že nás našli? Tak si to s nimi vyřídíme." Navíc, což mě ale překvapilo, jsem se bál té holky, resp. bál jsem se jejího výkonu, ale kupodivu mě občas bavila víc, než samotný Jackman. Skutečně výtečná malá herečka. Logan není rozhodně špatný film, to netvrdím. Jako rozloučení s legendou funguje dobře a věřím, že ne jedno oko nezůstalo suché. Nepřístupnost tomu dodala šťávu, ale možná bych ještě přitvrdil. A konečné finále naštěstí netlačilo moc na emoce, takže Wolverine odešel důstojně. Doufám, že ho nenahradí. Pro mě bude vždy Wolverine jedině Hugh Jackman. Však jsem na něm vyrostl.
  7. Zakladatel
    Zakladatel (2016)
    8
    Zakladatele beru jako informativní film, který nám sice neukázal nic nového, ale díky němu jsme se dokázali přenést do dob minulých a do "slavných" začátků slavného McDonalds. Michael Keaton svého Kroce skvěle zahrál a přímo se pro tu roli narodil. Jeho intriky a odhodlání jsou neuvěřitelné. Kdo ví, zda to tak skutečně bylo, ale bylo to zajímavé sledovat. I když film na emoce moc netlačí, bylo mi ke konci vlastně bratrů McDonaldových líto. (A hlavně nezapomenout na okurku! :) )
  8. Příchozí
    Příchozí (2016)
    7
    Čekal jsem něco víc. Je to kvalitní sci-fi, které dokáže udržet pozornost. Příběh mě udržoval v napětí a vyčkával jsem finále, které se dostavilo, ale ne takové, které by mě posadilo na zadek. Výtečně natočené scifi, ale rozhodně to není nejlepší titul loňského roku.
  9. X-Men: Apokalypsa
    X-Men: Apokalypsa (2016)
    5
    Nejsem zarytý fanda, takže asi nedokážu ocenit dílo jak by se mělo. Chápu, že pro nadšence to muselo být skvělé, jelikož po vizuální stránce je vše jak má být. Mě to ale nudilo a to poměrně dost. Omlazení hrdinů je nový trend a já si u toho postěžoval, kde jsou ty časy prvních mutantů, na kterých jsem vyrůstal. Záporák bez šťávy, finále nudné a hodně postav, které se nedokázaly v poměrně dlouhé stopáži rozvinout.
  10. Proč právě on?
    Proč právě on? (2016)
    6.5
    Ulítlejší a vulgárnější verze Fotr je lotr, což jako komedie může fungovat, ale neodliší se od ostatních. Místy ohrané vtipy, předvídatelné kroky postav a celkem i nuda. Proč je to tak dlouhé? Ale přiznávám, že místy jsem se zasmál (záchod, párty ...). Nic, co by mi utkvělo v hlavě.
  11. Assassin's Creed
    Assassin's Creed (2016)
    5.5
    Hru jsem jednou zkoušel, ale rozhodně se nepovažuji za herního fandu, který o tom vše ví a má s hraním této série obrovské zkušenosti. Přesto mi příběh přišel srozumitelný (ze začátku sice lehce zmatečný) a neztrácel jsem se v něm. Napojení na Animus a celkově přiběh v zařízení Abstergo mě bavil vic, než části z minulosti. Taková hodně povedená virtuální realita. Co se týče bojových scén a parkouru, to mě bavilo a díky nim to utíkalo. Jinak tím bych asi skončil. Přišlo mi, že nikdo v tom filmu, až na Michaela Faasbendera, neuměl hrát a mluvit. Finále bylo lehce předvídatelné a v jistých směrech i úsměvné. Je divné, že tak moderní zařízení není připraveno na vzpouru a honit útočníky jen pomocí obušků - no, nevadí. Spousty otázek nebylo vyřčeno, ale něco si divák dokáže domyslet. Jen nechápu, proč měl Fassbender ty asasínské návleky na ruce, když nic jiného k propojení nepoužíval - asi pro efekt.
  12. Agnus Dei
    Agnus Dei (2016)
    8.5
    Obával jsem se, abych se nedočkal jen čisté pomoci jeptiškám ze strany Mathilde, ale nakonec jsem obdržel kvalitní příběh plný emocí a nečekaných zvratů. Pravdivý film podle drsné skutečné události, který mě dokázal zaujmout nejenom příběhem, ale také zpracováním, atmosférou a hereckými výkony.
  13. Za láskou vzhůru
    Za láskou vzhůru (2016)
    7
    Francouzská komedie, která dělá čest komediím z této země. Přesto nevyužívá svůj potencál na plno. Skvělá myšlenky a když byla ústřední dvojice spolu, tak mě to bavilo více, než když řešila svůj soukromý život jen V. Efira. Škoda, že nenašli skutečně malého herce, jelikož digitální trik byl občas až moc vidět. Jinak ale potěšilo, rozesmálo - jen od toho nečekat moc.
  14. Deset malých černoušků
    Deset malých černoušků (1987)
    7
    Je to staré, je to trochu jiné než známe, ale krásně se to drží knižní předlohy. Což oceňuji. Pokud jste předtím četli knihu jako já, budete ve filmu ochuzeni o moment překvapení, ale to tak bývá. Dabing trochu předělal ustřední rýmovačku, ale dalo se to přežít.
  15. Legends of Tomorrow
    Legends of Tomorrow (2016)
    6
    Pravidelně sleduji Arrow a Flashe, takže ani Legendám zítřka jsem musel dát šanci. Po první sérii ale přestávám sledovat. Vše je takové umělé, načančané, bez propracovanosti a plné trapných hlášek. Pro fanoušky DC je to vhodné, ale já jsem prostě Marvelák a tím, že sleduji už dva zmíněné seriály od DC jsem už dost nevěrný.
  16. Velká čínská zeď
    Velká čínská zeď (2016)
    7
    Další drahá jednohubka, která dokáže pobavit. Zeď má doopravdy spousty mechanických vychytávek, takže bylo zajímavé sledovat, s čím se obránci vytasí. Možná škoda, že hned ze začátku dostaneme dávku pořádného útoku, jelikož díky tomu finále působí lacině. Žádná hluchá místa, občas i nějaký ten žert, bez romantiky a plné nereálných bojových scén. Nečekal jsem nic jiného, než pořádnou řežbu a tu jsem dostal. Plus za Matta Damona, jehož role mu sedla. Kam se na něj hrabe Legolas.
  17. Deepwater Horizon: Moře v plamenech
    Deepwater Horizon: Moře v plamenech (2016)
    8
    Krásný příklad toho, jak hamižnost za sebou nechává mrtvoly. Kolik lidí ještě musí kvůli penězům zemřít? Zpět k filmu. Mark Wahlberg není snad herec, on se prostě v tu postavu převtělí. Skutečně mistrovský výkon. Jelikož je Deepwater katastrofický film, tak čekáte, kdy se konečně něco posmolí. I já jsem se přistihl, jak sleduji čas a říkám si, kdy to teda příjde. A ono to přišlo a bylo to peklo. Plus za reálné fotky a záběry.
  18. Průměrňákovi
    Průměrňákovi (2009)
    8.5
    Uspokojující a volně plynoucí seriál, který dokáže rozzářit den a vykouzlit úsměv na rtech. Průměrňákovi jsou nadprůměrný seriál.
  19. Já a robot
    Já a robot (2013)
    7.5
    Originální myšlenka, kterou jsem dokázal oceňit. Žel, po několika dílech mě to přestalo bavit, protože mi to přišlo stále stejné. Ale je možné, že se k tomu někdy vrátím.
  20. Hrdinové
    Hrdinové (2006)
    10
    Už je to přes deset let, takže to skoro řadím k seriálovým klasikám. Mých 100% se týká spíše prvních dvou sériích, které mě tak uchvátili, že jsem je viděl asi 3x za sebou. Originální příběh, propracované postavy, logické chování. Každý díl jsem hltal. Pak to už šlo lehce z kopce, ale pořád byly lepší poslední dvě řady, než nedávný pokus o znovuzrození...
  21. Frekvence
    Frekvence (2016)
    7.5
    Film z roku 2000 mě bavil a proto jsem dal šanci i tomuto seriálu. Na seriálu je vidět vliv CW, ale to mi nevadí, jelikož jsem už zvyklý. Příběh je dostatečně zajímavý a drží mě už několik dílů. Pokud to neupadne do stereotypu, bude zajímavé příběh sledovat nadále. Pokud vás film zaujal, tento seroš doporučuji.
  22. Eragon
    Eragon (2006)
    4
    Mé hodnocení je postaveno na mé lásce ke knize. Taková škoda. Eragon, jako kniha, mě neskutečně v mém mládí fascinovala. Film mě neskutečně zklamal. Vše špatně, kromě pár přejatých skutečností. Pokud bych ale odmyslel knihu, i tak se jedná o velice béčkové fantasy. Nedivím se, že dvojka už nebyla. Jo, kdyby se jen drželi více knižní předlohy...
  23. Iron Man
    Iron Man (2008)
    8.5
    Za mě je prostě Marvel kolos, který už nikdo nezastaví. A Iron Man to začal (ofiko byl před ním Hulk, ale toho neberu vážně). Iron Man, neboli Tony, nás drží až do dneška. A každý superhrdina musí mít začátek a ten jeho začal právě v roce 2008. Zajimavý příběh, vtipný Robert jr. a začátek obrovského vesmíru Marvel. Toto já prostě rád.
  24. Ztracený svět
    Ztracený svět (1999)
    7
    Bylo mi 7 let, když jsem tento seriál rozkoukal a pamatuji si, jak jsem to za teplých letních prázdnin hltal. Dneska bych se tomu asi smál, ale jako malého mě to bavilo a mám na to dobré vzpomínky. Proto tak vysoké hodnocení. Za pár let to bude patřit k seznamu seriálů pro pamětníky.
  25. Hodný dinosaurus
    Hodný dinosaurus (2015)
    5.5
    Skvělá vizuální stránky, roztomilé postavy a slabší příběh. Je to primárně určené pro děti, takže taky to tak vypadá a funguje to. Ale i nám dospělejším dokáže vykouzlit úsměv na rtech.
  26. Rogue One: Star Wars Story
    Rogue One: Star Wars Story (2016)
    10
    Hodnotím jako skalní fanda, takže vy, kteří SW berete jako normální další film, nebudete mi rozumět. Temnější verze Hvězdných válek mě velice překvapila. I když jsem od začátku věděl, jak to dopadne (nazval bych to sebevražedným oddílem), příběh mě nenudil a udržel si mou pozornost až do samotného konce. Finále, bitva na pláži, byla prostě dokonalá. A pak přišla závěrečná dvouminutovka, která mi zastavila srdce. Sice se zdá, že Rogue one může být zbytečným dílem (či továrnou na další peníze ), pro fanoušky je to další srdeční záležitost. Spousty odkazů na staré díly. Digitální zpracování již zesnulých herců bylo o trochu horší, ale to vůbec nevadí.
  27. Pasažéři
    Pasažéři (2016)
    6.5
    Vizuální stránka je naprosto úchvatná. Loď a její vybavení je pastva pro oči. Tím to ale asi hasne, jinak se jedná o zklamání. První polovina, kdy poznáváme vymoženosti lodi a probíhá romantické vrkání mezi ústřední dvojicí, byla pro mě zajímavější, než další americké "úsměvné" finále, které se dalo čekat. Prostě další klasika - máme problém - vše vypadá lépe, něco se posmolí - a nakonec vše dopadne skvěle. Spousty nevysvětlených otázek (proč tam leštil sklenice robot, když měli správně ještě 90 let spát?)
  28. Chicagský hasiči
    Chicagský hasiči (2012)
    8.5
    Jako u každého seriálu, kde figuruje nějaká "rodina", tak se vám dokážou dostat v průběhu sérií pod kůži. Zde navíc působí na emoce hasičské výjezdy, které se, jako v realitě, někdy povedou jindy ne. Navíc, nejsme neustále jen v záchranářské stanici, ale prožíváme strasti a problémy hrdinů mimo jejich práci. Pokud máte rádi vyhrocené situace, záchranáře - je Chicago Fire dobrou volbou.
  29. Hooten a Lady: Lovci pokladů
    Hooten a Lady: Lovci pokladů (2016)
    6.5
    (Hodnocení po první sérii) Největším lákadlem je asi chemie mezi ústřední dvojcí. Jejich popichování dokáže rozesmát. Příběhově slabší a jednoduché - "Tady je artefakt - tudy se k němu jde - máme ho." Každý díl se podíváte do jiné oblasti, takže příběhy jsou přeci jenom trochu různorodé. Jelikož se snaží narvat do každého dílu spousty vtipu a akce, tak děj nikde nenudí. Občas jsem si vzpomněl na Indiana Jones.
  30. Conviction
    Conviction (2016)
    7
    (Hodnocení po 3 shlédnutých epizodách) Oceňuji hlavní myšlenku seriálu, jelikož otevírat již uzavřené případy je strhující a zajímavé. Plus za to, že ne všechno vždy dobře dopadne. Tým, který případy řeší, je více méně sympatický. Hlavní postava mi ale nesedla. Hayley Atwell je dobrá a krásná herečka, ale její postava mi doslova leze krkem. (jeden příklad: Převlékání se v kanceláři před ostatními mi přišlo přehnané). Rád dokoukám celé. Jen doufám, že to neupadne do stereotypu.
  31. Timeless
    Timeless (2016)
    6
    (Hodnocení po 5ti shlédnutých epizodách) Se seriály, kde se cestuje časem, se roztrhl pytel. Proto bude jednoduché najít v nich ty více a méně kvalitní. Timeless patří k těm méně. Navzdory silným hercům a vizuálního zpracování, jedná se o béčkový seriál, který ale může zaujmout. Cestování do různých obdobích je zajímavé a dokáže zabavit. Plus za krásnou Abigal Spencer, kterou mám rád.
  32. Man with a Plan
    Man with a Plan (2016)
    6.5
    Hodnocení pro prvních dvou dílech: Matt LeBlanc bude navždy Joey ze seriálu Přátelé. Takže při sledování nového sitcomu ho tam prostě vidím. Jinak se ale jedná o slušný a celkem i vtipný seriál. Samozřejmě dokáže přirůst k srdci až po několika dílech ( tak jako každý serál), tak uvidíme, kam mě další díly zavedou. Ale pilot účel splnil - dívám se dál.
  33. Čapí dobrodružství
    Čapí dobrodružství (2016)
    5.5
    Pořádná ztřeštilost. Ze začátku jsem nevěděl, co si o tom myslet, ale postupem času příběh zaujal. Sice už bylo mluvících zvířat více než dost, ale přivřel jsem nad tím oči. Divák dostane slušnou dávku hlášek a legračních momentů. Navíc, oceňuji hlavní linii, kde se nám tvůrci snaží říci, že důležitý je čas s rodinou a dětmi a ne pracování na kariéře.
  34. Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa
    Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa (2016)
    7.5
    Konečně si na chvilku odpočineme od všeschopných zvířat (omlouvám se milovníkům Zootropolis a Tajného života mazlíčků - bylo jich prostě moc). Disney přichází s něčím novým a neokoukaným. Voda (žádný led a sníh), dívka Vaiana (ne mluvící zvíře) a legenda. Chytlavé písně mě potěšily a celkově děj nikde nedrhnul, takže poměrně delší stopáž utekla. Příjemné překvapení.
  35. Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny
    Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016)
    10
    Mel Gibson ukázal, že ještě nepatří do starého železa - co se týče režisérského křesla. Pokud chcete vidět, jak drsná, nechutná a smutná umí být válka, je Zrození hrdiny to pravé. První polovina je sice o trochu delší, než by asi bylo nutné, ale stojí pevně ve svých základech a je důležitá k pochopení hlavního hrdiny a celkového pohledu na válku. Navíc, krásně díky tomu uvidíme kontrast mezi první a druhou polovinou. Nu a pak začíná druhá polovina - peklo. Profesionální práce v rukou kamery, scénáře a výpravy. Něco tak velkolepého jsem neviděl. Čest Dossovi, jehož odvaha budiž nám příkladem.
  36. Ben-Hur
    Ben-Hur (2016)
    4.5
    Mé hodnocení není ovlivněno původním úspěšným filmem - jelikož jsem ho zatím neviděl. Neočekával jsem nic jiného než klasický historický blockbuster a ten jsem také dostal. Žel, skoro vše špatně. Dokáži přivřít oči nad jednoduchým příběhem, kde hlavní náplní je pomsta, dokáži přivřít také oči nad špatnou vizuální stránkou - měl jsem pocit, že se dívám na Tv film. Postavy mě ale nezaujaly natolik, abych mohl s nimi soucítit. Spousty hluchých míst, kde má mysl odplouvala jinam. Navíc rychlost příběhu velice škodila.
  37. Zúčtování
    Zúčtování (2016)
    8
    Zúčtování je výtečně natočený film s vytříbeným příběhem. Vše doprovází skvělý herecký výkon Bena Afflecka a jeho mladšího představitele – netušil bych, že děti dokáží zahrát tak těžkou roli. V průběhu hlavního příběhu dostáváme celkem slušnou nálož flashbacků, které mi ale nevadili, jelikož díky nim jsem byl schopen se lépe vcítit do hlavní postavy. Zúčtování patří k letošním lepším filmům, které jsme mohli na plátnech vidět. Abych dal plné hodnocení, něco mi k tomu ještě chybělo. Když to shrnu: Strhující příběh s lehkou akcí a brilantním hereckým výkonem. Pár hluchých míst, ale jinak letošní příjemné překvapení.
  38. Temný příliv
    Temný příliv (2012)
    2
    Naprosto nudný a zbytečný film. Chápu, a i to oceňuji, že se snažili o reálnost. Ale nemělo to žádný kloudný děj, napětí a akci. Diváka to jenom pomalu uspí a když se už přiblíží finále, nic už vás nedokáže probudit. Žraloci byli ale krásní.
  39. Týpci a zbraně
    Týpci a zbraně (2016)
    6.5
    Plus za skutečné události. Příběh je dá se říci zajímavý, ale celou dobu divák nějak tuší, jak to dopadne. Potom tedy vzniká otázka, proč se 114 minut dívat na to, jak dva mladí týpci zbohatli a pak o vše přišli. Navíc, ústřední dvojice (výběr herců) mi je velice nesympatická, takže mi bylo i jedno, jak to s nimi dopadne. Občas ale zaujalo a rozesmálo.
  40. Sedm statečných
    Sedm statečných (2016)
    6
    Pokud budete srovnávat tutu "nabodobeninu" s klasikou, rozhodně se vám to nebude líbit. Příběhově velice jednoduché. Tito občané potřebují pomoct, tak jedeme a pomůžeme jim. Finále je ale nářez, který mě nesmírně bavil. Možná bych si pohrál s hrdiny, jelikož nevíme pravý důvod, proč jdou tak dobrovolně na sebevražednou misi. Jen u Denzela W. je ten důvod zřejmý. Protože filmový průmysl nás westernovským žánrem moc nezásobuje, je Sedm statečných kvalitním snímek, který ale musím hodnotit jen lehce nadprůměrně. Ale dokáže zabavit - což je hlavní účel blockbusteru.