Za láskou vzhůru

64%
Za láskou vzhůru
Plakát traileru

Diana (Virginie Efira) je krásná žena s vysokým pracovním postavením. Pracuje v renomované právnické firmě, má vynikající smysl pro humor a je zkrátka ženou, za kterou se každý muž otočí. Diana právě prošla nešťastným manželstvím a rozvodem, ale je opět připravena najít muže svých snů. Existuje však něco takového jako náhoda anebo osud?

Asi ne! Jednoho večera Dianě zazvoní domácí telefon a ona přijme hovor od jistého Alexandra (Jean Dujardin), tajemného muže, který našel její mobil. Alexandr je zdvořilý, šarmantní, vtipný i bohatý. Již během telefonního hovoru mezi nimi přeskočí jiskra  a téměř okamžitě si dohodnou rande. Diana podlehne kouzlu Alexandrova hlasu a sní o tom, jak asi vypadá  ve skutečnosti. Jak už to ale bývá, představy jsou někdy lepší než skutečnost a jejich setkání nedopadne úplně podle Dianiných očekávání… (Bohemia MP)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
Remaky romantických filmů se moc netočí, ale občas se stane, že někdo takový nápad dostane, obzvlášť, když ho zaujme nějaký zahraniční. Tento francouzský snímek je takovým příkladem. Původní film je argentinský z roku 2013 a to pod názvem ´Corazón de león´. Tvůrci nepřevzali jen námět, ale v podstatě celý děj. Takže tu máme opět mladou právničku, tentokrát Dianu, které zavolá muž s příjemný projevem s tím, že našel její zapomenutý mobilní telefon. A tím tak začal partnerský vztah, kterému jedni přáli, jiní zatracovali. Důvodem byl z počátku i pro Dianu překvapivý malý vzrůst onoho člověka. Člověka však se šarmem a gentlemanskou rozvahou. Konvenční romantický snímek tentokrát okořeněn francouzskou atmosférou se jinak od originálu nijak nevymyká. Opět se prolamuje určité tabu a to hned z několika úhlů pohledu plný rafinovanosti co se týče daného problému a partnerského vztahu. Takže opět stejná otázka. Opravdu na výšce nezáleží? tento příběh poukazuje na fakt, že nikoliv. Příběh lásky a pochopení i lidských, hlubokých a komplexních utrpení ze strany pokrytecké společnosti. Ale hlavně je to příběh romantický, o jedné neobvyklé partnerské dvojici. stejně jako původní film se i tento prezentuje zábavnou atmosférou a sympatickou formou přímého dějového vývoje s přijatelným tempem se smyslem pro humor a hlavně stejně dobrými hereckými výkony. Film sice jak přes kopírák, ale jinak hodný k zaujetí.
Arnarmo
Arnarmo
1 720 bodů
7
Francouzská komedie, která dělá čest komediím z této země. Přesto nevyužívá svůj potencál na plno. Skvělá myšlenky a když byla ústřední dvojice spolu, tak mě to bavilo více, než když řešila svůj soukromý život jen V. Efira. Škoda, že nenašli skutečně malého herce, jelikož digitální trik byl občas až moc vidět. Jinak ale potěšilo, rozesmálo - jen od toho nečekat moc.

Dodatečné informace

Původní název:
Un homme à la hauteur (více)
  • Francie Za láskou vzhůru
  • Francie Un homme à la hauteur
Premiéra v ČR:
4. 8. 2016
Distributor:
Bohemia Motion Pictures
Země původu:
Francie
Rozpočet:
10 mil. USD
Čeština:
Za láskou vzhůru je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch