Eragon

49%
Eragon
Ve fantasy filmu Eragon najde chudý farmářský chlapec stejného jména v Dračích horách podivný modrý kámen. Zprvu ho chce pouze zpeněžit a zabezpečit jím rodinu na nadcházející krutou zimu, jenže když se z kamene "vyklube" dračí vejce a z něj později dračí mládě - Safira, uvědomí si, že stojí tváří v tvář dobrodružství, které sahá vysoko nad jeho možnosti. Jeho prostý život přes noc zanikne a on se ocitne v novém, nebezpečném světě intrik, kouzel a válek. Pouze se starodávným mečem a moudrým průvodcem musí Eragon se Safirou zdolávat nebezpečné situace a odolávat temným silám v království, kterému vládne král, jehož zlo nezná hranic. Dokáže Eragon naplnit své předurčení a převzít břímě legendárních Dračích jezdců? Osud království možná leží v jeho rukou...



Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
4
Knihu jsem nečetl,takže nemůžu srovnávat,ale přišlo mi že snímek byl hodně osekaný což bylo nejspíš způsobené krátkou délkou filmu. 100 minut mi na fantasy přijde přece jen trochu málo. Byla to spíš taková pohádka o chlapci a jeho drakovi. Triky byly velmi dobré a stejně tak i výprava.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Vývržek nastalého zájmu o fantasy a jeden z prvních hřebíčků do rakve, kam byl žánr po nenadálém zmrtvýchvstání v podobě LOTRa zase rychle uschován. Je to sterilní, nefunkční a nesympatické.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
0
Najhorší film podľa knihy ,čo som videl! Film úplne ignoruje svoju knižnú predlohu - čo mi až tak nevadí ,ale malo by to byť aspoň dobre spravené ,že?...a čo som dostal? Kopírku Pána Prsťeňov s hrozným scenárom ,strašnými efektami a s nesympatickými hercami. K tomu si ešte pripočítajte aj fakt ,že film bol natáčaný na Slovensku ,no fuj! To sa teda máme čím chváliť keď u nás vznikla takáto sračka! Keby som bol Christopher Paolini tak by som ich za toto zažaloval! Aspoň ,že tento film tak posrali že už pokračovanie nebude -ešteže tak! Za totálne sprznenie môjho obľúbeného fantasy musím dať 24% . Chudák Paolini ,ako sa musel asi cítiť keď tento film videl?

Dodatečné informace

Původní název:
Eragon (více)
  • Velká Británie Eragon
  • Velká Británie Eragon - Das Vermächtnis der Drachenreiter
  • Velká Británie üÒÁÇÏÎ
Premiéra v ČR:
14. 12. 2006
Země původu:
Velká Británie, USA
Čeština:
Eragon je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch