Logan: Wolverine

86%
Logan: Wolverine

Wolverine (Hugh Jackman) se vrací. Jenže je na tom nyní trochu hůř. Jeho schopnost uzdravování pomalu vyprchává a elánem také zrovna nehýří. Navíc je na vše skoro sám. Z X-Menů přežívá ještě Charles Xavier známý také jako Profesor X (Patrick Stewart), který je ale vážně nemocný, ztrácí paměť a trpí nebezpečnými záchvaty ohrožujícími jeho okolí. Společně se ukrývají v opuštěné továrně na americko-mexické hranici.

Jejich utajení ale skončí, když se objeví Laura (Dafne Keen), dívka, která má překvapivě stejné schopnosti jako Wolverine a v patách má navíc nelítostné pronásledovatele, kteří se jí snaží zmocnit. Ve chvíli, kdy Wolverine a Profesor X přijmou Lauru „do rodiny“, stávají se z nich štvanci, kterým jde po krku velmi brutální a vytrvalý nepřítel. Hrdinové na útěku mají k dispozici jen zbytky sil starých X-menů a Lauřiny schopnosti, které však ona sama těžko zvládá. A tak přichází čas, aby Wolverine v sobě našel zbývající vůli a sílu nejen k boji, ale i k tomu, aby Lauře předal své zkušenosti. (CinemArt)




Recenze: Logan: Wolverine

Kinobox.cz
95%

Poslední Wolverine (aka Logan) je velkolepou tečkou, která nabízí nejen strhující (a neuvěřitelně zuřivou) akci, ale i nefalšované emoce, kdy především na konci nejspíš řada diváků bude lapat po dechu. Krásně odvedená práce, na kterou jsme bohužel museli čekat 17 let.

Kinobox.cz
90%

Aby to všechno fungovalo, bylo bezpodmínečně nutné, aby fungovaly herecké výkony. Naštěstí Jackman i Stewart dávají do svých rolí všechno a i ta mladá holčička se zlým kukučem je velice příjemným překvapením.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
9.5
Důstojné rozloučení s mým nejoblíbenějším komiksákem. Jsem rád,že zvolili opačnou cestu a film pojali jako road movie se špetkou westernu. Celou dobu se to zaměřuje na charaktery a psychologii postav a až na vedlejší koleji je akce,která je mimochodem skvělá. Choreografie soubojů je na vysoké úrovni a konečně jsme se dočkali i té brutality v podobě sekaní končetin a propichovaní lebek. Co se týče herců,tak ústřední trio Jackman,Stewart a Keen to zvládli na podtrženou jedničku. Hlavně poslední jmenovaná na mne udělala velkej dojem a nebránil bych se i samotnému filmu zaměřeným na X-23. Jackman podal podle mne jeden z nejlepších výkonů svého života podpořený skvělým namaskováním. Ty oči podlité krví jakoby v sobě skrývaly veškerou bolest světa a tělo zjizvené minulostí. Pro Stewarta bych jen těžko hledal slov,protože jeho výkon byl jako ve většině případů skvělý a jen těžko se s ním a Loganem budu loučit. Na závěr snad jen Děkuji Wolverine za krásných 17let co jsme spolu strávili.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
6
Pro mě nejhorší Wolverine. Pokud se dočkáme dalšího filmu, kde bude mít Lara hlavní roli a bude to příběh o ní, tak je to další důkaz toho, že Hollywood už občas neví kudy kam... Do filmu je nacpáno snad všechno, ale ve výsledku je to maximálně nadprůměrná záležitost.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
8
Můžu napsat něco podobného jako u La La Landu: Ten film je tak dobrý jako jeho záměr, ale ani o kus víc. Tady mi ten záměr víc sedne, proto je hodnocení vyšší, ale rozhodně to nevnímám jako úžasně natočený game-changer, spíš hezké gesto. 70 %


Dodatečné informace

Původní název:
Logan (více)
  • USA Logan: Wolverine
  • USA Logan
  • USA Untitled Wolverine Sequel
  • USA Wolverine 3
Premiéra v ČR:
2. 3. 2017
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
97 mil. USD
Tržby:
619,02 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Logan: Wolverine je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Logan: Wolverine


Podobné


Powered byJustWatch