Wolverine

68%
Wolverine
Wolverine (Hugh Jackman), nejslavnější hrdina ze ságy X-Men, se v novém, výpravném akčním dobrodružství podívá do současného Japonska. V pro něj zcela neznámém a nesrozumitelném světě se střetne se svou největší nemesis. Z nelítostné bitvy na život a na smrt odejde navždy poznamenaný. Prvně v životě se cítí zranitelný, ocitá se na samé hraně svých fyzických a psychických možností. Zdaleka nebojuje jen se smrtícími samurajskými meči, ale i s vlastní smrtelností. Z těchto vnitřních a vnějších bojů pak vyjde mnohem silnější, než kdy býval. (oficiální text distributora)



Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8
Wolverine je má nejoblíbenější komiksová postava a každý snímek ve kterém se objeví si užívám. Tyhle jeho sólovky jsou pro mne jako fanouška splněným snem. Mohl bych toho hodně vytknout,třeba proč se postavy chovají tak jak se chovají ,proč vybrali příběh zasažený do Japonska atd,ale nechci to dělat,protože mám Wolverina prostě rád a i zde předvedl své drápy v plné síle i když né tak často jak bych si přál.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
6.5
Jakmile se něčeho naatočí pár dílů, nesmí chybět jeden z Japonska. Jakuza bla bla bla.. Pro mě je tento díl rozhodně nejméně povedený. Málo akce, příběh nudný.. Pěkný je boj na střeše rychlovlaku, jinak tento díl není žádná sláva.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
8
Příběh opět začíná historickou událostí, tentokrát v Japonsku v momentě shození atomové pumy na Hirošimu, čímž nám je striktně dáno najevo, kde se dějství bude odehrávat. A zůstalo z toho krapet rozporuplné vyznění jakoby poněkud odbočující do jiných vod. Co se týče událostí spojené s Wolverinem, ve své podstatě se nepřináší nic nového. Co se týče Japonska, samozřejmě se zohlednila japonská kultura a zvyky bez všelijakých schopností jednotlivců, jak známe z X-Menů. Jen nadřazenost a boj o moc a bohatství známé z mnoha japonských snímků na stejné téma. Tady je do všeho jen naroubován Wolverine k ovlivnění stavu věcí, čímž se celé dějové stanovisko dostává zcela někam jinam. Že by jen opatrně pojatý směr dějového vývoje konceptu ohledně Wolverina, jinak známého jako Logana? Jeho charakter je osvětlen hlouběji a intenzivněji, než v jakémkoli předchozím snímku s partou X-Men. Co se týče akčních scén, dají se plně užít, a to i s dojmem, že mnohé jakoby citovali jiné filmové hrdiny. Nebo je snad někdo, kdo si například v akční scéně na střeše jedoucího rychlovlaku místo Wolverina nepředstavoval Jackieho Chana? Japonsko je desítky let, co se týče nejrůznější elektrotechniky a robotizace, od ostatních států hodně vepředu a tak není divu, že je samotný závěr takový, jaký je. Celé se to tak posunulo do prostoru mezi moderní dobu a starodávné tradice a nakonec svým způsobem, proč ne. Japonské prostředí celý Wolverinovský koncept příjemně okořenilo a dodalo tak neodolatelný punc východního orientu. Jako ryze popcornový, akční a hlavně biják na základě komiksu plně ulpívá na své zábavnosti a filmového zážitku, jen už se to chtě nechtě pomalu atmosféricky přesouvá do jiných vypravěčských vod. Jako obvykle nezapomenout na po titulkovou scénu naznačující, co bude v Marvelovském vesmíru ohledně X-manů dál.


Dodatečné informace

Původní název:
The Wolverine (více)
  • USA Wolverine
  • USA The Wolverine
  • USA Ernis
  • USA Farkas
  • USA Lobezno inmortal
  • USA Wolverine - Imortal
  • USA Wolverine - L'immortale
  • USA Wolverine: Samurai
  • USA Žderavac
  • USA Върколакът
Premiéra v ČR:
25. 7. 2013
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Rozpočet:
120 mil. USD
Tržby:
415,44 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Wolverine je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Wolverine


Podobné


Powered byJustWatch