Profilový obrázek

Jonák

Adam Jonák

Komentáře 282

Od nejnovějších
  1. Záměna
    Záměna (1983)
    8
    Vtipná komedie, u které se člověk opravdu nasměje (což se už o většině dnešních komedií bohužel říci nedá). Příběh - nápad, že si vymění "životy" bohatý podnikatel s pouličním podvodníčkem mi přijde skvělý sám o sobě. Herecké obsazení (tedy i výkony) skvělé, mnoho vtipných scén a narážek. Stojí za zhlédnutí!
    • Herecké výkony
  2. Tvoje tvář má známý hlas
    Tvoje tvář má známý hlas (2016)
    3
    Toto není nic pro mě. Už samostatná náplň seriálu mě nejen že nijak neoslňuje, dokonce i spíše odrazuje. A provedení též nic moc, většinou mě nic neříkající hosté. Viděl jsem párkrát a stačilo mi to. Jediné, co mě většinou překvapilo byl výběr písniček... 3/10 mi přijde optimálních.
  3. Ano, šéfe!
    Ano, šéfe! (2009)
    7
    Pro restaurace, které mají nějaký problém je toto myslím celkem radikální, ale účinné řešení. Mně osobně pořad vždy lákal spíše jako zdroj informací o tom, jaké je to vlastnit restauraci a vše spjatého s podnikáním v této sféře. Zdeněk Pohlreich je určitě mistr v oboru, což o to, ale přijde mi někdy zbytečně arogaktní a povýšený na všechny okolo, což mi místy opravdu vadí. Takže i když pořad nesleduji z toho pohledu, tak je je nejspíše zamýšlený, tak mě rozhodně neuráží a hodnotím jej 7,5/10.
  4. Futurama
    Futurama (1999)
    8
    Vždy to byl u mě ten seriál, který si na Prima Cool pustím, pokud nedávají Simpsonovi. Nápadité díly, vtipné, zpracování stejně skvělé jako u Simpsonů. Osobně mě taky velmi bavil dabing, u kterého si myslím, že nemá chybu. Tak či onak mě (právě na rozdíl od Simpsonových) zde nemám touhu, sledovat jen tak další díly. Když to běží, rád se dívám ale nijak Futuramu nevyhledávám.
  5. Game Story
    Game Story (2024)
    10
    Tento kratší seriál, o 10 cca čtvrthodinových dílech vřele doporučuji. Pokud vás třeba jen trochu zajímá historie českých počítačových her, tak se rozhodně nudit nebudete. Každý díl vždy ukazuje nějaké české herní studio a jejich úspěšné hry, které jsou v prvních příčkách celosvětového herního žebříčku.

    Přišlo mi fascinující, kolik, a jak úspěšných her stvořili čeští vývojáři a nějaký takový "mini dokument", nebo zkrátka medailonek si zkrátka zasloužili. Takže co se týče té informativní, edukativní stránky perfektní (především první díly krásně mapují začátky herního průmyslu v ČR, ukazují, jak těžké - a jiné - než nyní bylo a s kolika komplikacemi se vývojáři museli potýkat. Každý díl je krásně zpracovaný, mnohdy také velmi vtipný (ve filmu jsou střídány scény a hlášky z filmů, nebo různé části reportáží z archivu ČT. Jindy zase film dobrovází nějaká ikonická hudba apod.). Takže po všech stránkách skvělé, Česká televize odvedla perfektní práci.
    • Super vidět, jak jsou češi i v tomto - herním odvětví zdatní a celosvětově známí
    • Skvěle zpracované (esteticky, obsahově, vtipné...)
  6. Přepadení vlaku z Pelhamu
    Přepadení vlaku z Pelhamu (1974)
    8
    Skvělý námět - únos metra mi sám o sobě přijde velmi zajímavý. Herecké výkony "padoušků" také super, celý film má krásně dramatické tempo, divák se u toho nenudí. Osobně se mi líbí celá ta sedmdesátková atmosféra, prostředí apod. Super byly také vtipné scény, gagy... 8/10, doporučuji!
  7. Legendární parta
    Legendární parta (2012)
    8
    Velmi příjemný animovaný snímek. Originální a zajímavý děj, díky kterému jsem se ani chvíli nenudil mi přišel super a celková myšlenka a nápaditost celého toho smyšleného světa a provázání s tím "lidským" byla hezky zpracována. Kvalita animace též super, český dabing také.
    • Zajímavý, originální děj
  8. Přání k narozeninám
    Přání k narozeninám (2022)
    5
    Čekal jsem to lepší... Děj - příběh je zde, tak jak jsme už bohužel u českých komedií zvyklý opravdu o ničem. Vše se točí okolo rodinky a následně malých problému v den oslavy babičky, jenže tato problémová koule se začne lhaním nabalovat tak, že se ve výsledku celá rodina objeví v dodávce ve tvaru ryby a hledají ztracené děti. Příběh tedy místy fakt absurdní, jen škoda, že ne vtipný. Ze začátku mě z dětí bavila Klárka svými vtipnými poznatky, ke konci filmu syn Karel (vlastník ryba-automobilu) také jeho vtipnými dodatky. Samozřejmě šťastný konec nesmí chybět, ale ani ten mě neutvrdil v tom, že bych se na film chtěl ještě někdy podívat.
    • Průměrná česká komedie
  9. Bláznivá střela
    Bláznivá střela (1988)
    10
    Škoda, že si člověk pod pojmem komedie už představí spíše obyčejný film, u kterého se párkrát zasměje. Minimálně takhle to ve většině nových, českých komedií (leč také i zahraničních) bohužel funguje. Bláznivá střela je ale komedie tak, jak by měla být (rozhodně velký nadprůměr, ne-li jedna z nejlepších vůbec). Žánr parodie mám velmi rád, a v tomto případě se nebojím říci, že se jedná o jednu z nejlepších vůbec.

    Humor, který film po celé své délce doprovází je natolik perfektní, že opravdu není co vytknout. Trefné poznámky, ironické scény, spousta narážek a parodií na všelijaké (nejen filmové) stereotypy a nespočet povedených gagů. Leslie Nielsen svojí hlavní roli hraje skvěle. Vyzdvihnout musím také český dabing a především překlad, protože ten by mohl tento film vcelku pohřbít, ale to se naštěstí nestalo. Ať hledám jak hledám, tak filmu opravdu nemám co vytknout. 10/10.
    • Herecké obsazení
    • Perfektní humor, ať už trefné poznámky, narážky a především mnoho povedených gagů
    • Velmi povedené prvky parodie
  10. Už zase skáču přes kaluže
    Už zase skáču přes kaluže (1970)
    9
    Krásný a podle mě až legendární film, který už jenom díky svému ikonickému a dojemnému příběhu musím hodnotit kladně. Dětští herci perfektní, Vladimír Dlouhý tuto roli hraje skvěle. Celá atmosféra filmu, která se může zdát permanentně depresivní tak i přes to v divákovi probudí různé pocity a emoce, že si film rozhodně zapamatuje. A třeba si i o trochu více bude vážit toho, že je zdraví - není to samozřejmost!
    • Herecké výkony Vladimíra Dlouhého
    • Atmosféra filmu, ve které se celou dobu nese
    • Skvělá hudba Zdeňka Lišky
  11. Fantom Morrisvillu
    Fantom Morrisvillu (1966)
    8
    V souladu s perfektním hereckým obsazení a pěkně napínavou atmosférou, která film po celou dobu stopáže krásně doprovází se jedná o jeden z nejlepších filmů tohoto typu. Má to prvky parodie, komedie, muzikálu a vše do sebe krásně zapadá. Ocenit musím také humor, který film hezky doprovází.
  12. M*A*S*H
    M*A*S*H (1972)
    7
    Velmi povedený, dnes vlastně až legendární seriál, který mě nikdy pořádně neoslovil, každopádně si na něm cením mnoha aspektů. Herecké obsazení mi přišlo skvělé, vše působí krásně autenticky. Nejsem úplně fanoušek filmů/seriálů z vojenského apod. prostředí, takže hlavně pro to mě to tolik neoslovilo, jak jsem psal. Ještě škoda, že tento seriál byl (a myslím, že stále i po x letech je) neustále reprízovaný v televizi, v ranních hodinách si pamatuji, že běžel jako smyčka neustále.
  13. Titanic
    Titanic (1997)
    9
    Titanic je jeden z mála filmů, který si i přes svojí délku stopáže užijete. Samotný "námět" - příběh je vlastně perfektní, a v tomto filmovém zpracování (skvělý herci, triky, efekty) rozhodně není co vytknout. Atmosféra a emoce, které ve vás film vyvolá (v různých častí vždy jiné) jsou prostě vlastností perfektních snímků.
  14. Kocour v botách
    Kocour v botách (2011)
    7
    Pěkná animace, super příběh, který mě sice do děje nějak extra nevtáhl, ale i tak jsem si film užil. Český dabing též vcelku povedený (což se ne vždy vidí) a i když příběh neobsahuje nějakou hlubší myšlenku, nebo nějaké větší poselství tak svůj účel, místy vtipného, rozhodně zajímavého příběhu o kocourovi v botách plně skvěle.
  15. Kotel (1998)
    2
    Devadesátkový pořad, který vás zaručeně naštve. Pokud jste viděli nynější obdobný pořad "Máte slovo" (též provozován paní Jílkovou), tak toto je několika násobně horší a bizarnější. Zatímco v nynějším konceptu se sejde menší skupina publika, následně politik a poté třeba expert na dané téma, lajk a nebo jakkoli související postavy z daným tématem, tak v Kotli je to pouze o politicích a obrovském publiku. I když Jílková umí vcelku dobře pracovat s davem, tak situace v pořadu většinou vypadá tak, že přes sebe mluví několik lidí, bohůžel i někdy řvou atd. Pro diváka se rozhodně nejedná o nějak politicky informativní pořad, nicméně spíše o cílený bizár a chaos.
  16. Máte slovo (2008)
    4
    Koncept pořadu (podobný dřívějšímu "Kotly"), který paní Jílková kompletně navrhla, zrealizovala a dosud také moderuje je vcelku zajímavý a zároveň nikdy nemůže plně fungovat... Porč? Ačkoli paní moderátorka umí skvěle pracovat s davem, korigovat a moderovat jakoukoli diskuzi tak se bohůžel často stává, že ať už hosté, tak paradoxně často také publikum mluví přes sebe, řvou atd. Jasně, díky tomuto vzniká mnoho legendárních hlášek a momentů, nicméně neznám jediného člověka, který by tento pořad sledoval s cílem "dozvědět se něco o daném tématu, který se zrovna řeší".

    A jak jsem psal, že paní moderátorka Jílková je skvělá atd., tak i ta má bohůžel své mouchy. Toto jsem dříve tak nevnímal, ale nyní, co jsem si pár dílů pustil si říkám, jak někdo takový vůbec může moderovat... Hostům často skáče do řeči (což je podle mě strašné), ale co nejhůř, na určitá témata je i silně zaujatá. A právě tato zaujatost se často projevuje v moderování, což mi přijde vcelku smutné. Shrnul bych to asi takto: Zajímavý koncept (vždy se sejde nějaký expert, politik, lajk - zkrátka všechny úhly pohledu a debatují na různá témata proti sobě, + má každá strana své publikum) a také aktuální a zajímavá témata. Jen škoda, že není ještě jeden moderátor, který by moderoval ty témata, které si Jílková bere moc osobně (a poté je násladně silně zaujatá...).
    • "Nápad jistě dobrý, výsledky dobré nebyly"
    • Moderátorka, která je často zaujatá, hostům skáče do řeči apod.
  17. Ženy v běhu
    Ženy v běhu (2019)
    8
    Jedna z mála povedených českých komedií posledních let, což cením. Herecké obsazení super - víceméně to nejlepší, co dokáže (aktuální) česká scéna nabídnout a příběh - scénář také velmi zdařený. Kdyby nebyla laťka úrovně českých komedií tak nízko, hodnotím nejspíše méně body.
    • Herecké obsazení
    • Nápaditý přáběh - děj
  18. Malý pitaval z velkého města
    Malý pitaval z velkého města (1982)
    6
    Na tu dobu nebyla zase tak široká nabídka českých kriminálek, každopádně tuto hodnotím jako spíše podprůměrnou. Případy vcelku zajímavé, což o to, herecké obsazení vysloveně špatné také ne, ale když se to všechno smíchá vznikne spíše nudný snímek, který mě nijak nebere.
  19. Princové jsou na draka
    Princové jsou na draka (1980)
    8
    Pěkná muzikálová pohádka, kterou řadím rozhodně mezi ty povedenější. Osobně mám na tom asi nejradši Uhlířovi písničky, nicméně i samotní herci jsou skvělý a celý příběh - děj také špatný určitě není. Hodnotím 8/10, vše, co bych od takovéhle pohádky čekal to má, leč mám i jiné - oblíbenější.
  20. Československý filmový týdeník
    Československý filmový týdeník (1954)
    0
    Popravdě nevím, jak to mám ohonotit, protože je to vlastně strašně smutné a staršný, nicméně sem chci zanechat komentář. Proč píši smutné? I když se může z dnešního pohledu zdát, že tato komunistická propaganda je vlastně strašný bizár, tak je nutno si uvědomit, že toto bylo lidem opravdu nuceno před každým filmem, a vlastně bráno obecně, jako komunistická propaganda uplně všude, kde vás jen napadne (z výloh obchodů, z plakátů, v televizi, zkrátka všude). Osobně si doporučuji třeba jeden z těchto týdenků pustit, protože při tomto si člověk uvědomí, jak je vlastně rád, že tu máme nyní svobodu a demokracii.

    Podle mě je jeden z "nejlepších" týdeníků ten, kde hovoří o Mandelince bramborové jakožto o Americkém broukovi, kterého sem "pomocí větru z mraků" Američané schválně šíří... Ještě zde ocituji jednu z vět, která v tomto padne: "vypořádali jsme se s Horákovou, Petclem a společníky. Vypořádáme se i s Mandelinkou bramborovou - Americkým broukem". Všechny tyto týdeníky jsou dostupné na YouTube, a vlastně jsem strašně rád, že si z toho nyní jen můžeme dělat legraci.. :)
    • Krásně zachycena celá ta bizarní komunistická propaganda, aneb za vše můžou Američané a "nepříznivci" soudruhů
  21. Četník ze Saint Tropez
    Četník ze Saint Tropez (1964)
    8
    Louis de Funès je prostě legendou, jehož humor a všechny herecké prvky si oblíbí snad každý. Osobně jsem měl vždy radši fantomase, se kterým ho má tak nějak spojený, ale i v tomto je zkrátka perfektní. Všichni herci skvělý, celé prostředí krásné francie, auta, architektura a vtipné případy, co de Funès řeší zaujmou snad každého.
  22. Fantomas kontra Scotland Yard
    Fantomas kontra Scotland Yard (1966)
    9
    Fantomase vnímám pro mě jako jeden z nejnostalgičtějších a nejlegendárnějších filmů. Už když jsem byl malý, viděl jsem jej mnohokrát a i nyní si ho vždy rád pustím. Má prostě vše, co skvělá komedie má mít. Opravdu skvělý humor, za který vděčíme především skvělému herci Louis de Funès... Vtipné scény a na tu dobu i velmi obstojné triky a efekty. Toto stejné bych mohl psát u obou předchozích dílů, protože kvalitou jsou téměř na stejné úrovni.
  23. Fantomas se zlobí
    Fantomas se zlobí (1965)
    9
    Kvalitou podle mě stejné, jako první díl. Louis de Funès je prostě perfektní, jeho humor (a obecně, kompletně homor, který většinu scén krásně doprovází) můžu. Po technické stránce samotřejmě perfektní, co se týče triků a efektů nadčasové... Vždy pobaví, jedem z mála filmů, který si s radostí pustím opakovaně.
  24. Fantomas
    Fantomas (1964)
    10
    Fantomase vnímám pro mě jako jeden z nejnostalgičtějších a nejlegendárnějších filmů. Už když jsem byl malý, viděl jsem jej mnohokrát a i nyní si ho vždy rád pustím. Má prostě vše, co skvělá komedie má mít. Opravdu skvělý humor, za který vděčíme především skvělému herci Louis de Funès... Vtipné scény a na tu dobu i velmi obstojné triky a efekty. Nemám co vytknout, tedy 10/10!
  25. Extr@
    Extr@ (2002)
    6
    Sledovat toto jako seriál je podle mě nemožné. Humor opravdu o ničem, což by nebyl zase takový problém, kdyby nebyl přehráván umělý smích po každé druhé větě. Herecké výkony (dá-li se tomu tak říkat vůbec) jsou též spíše jen úsměvné. Scénář - děj mi přijde opravdu o ničem, nicméně...

    Tento seriál má adaptaci do mnoha jazyků (Extr@ auf deutsch, Extr@ espanol, Extra@ french a mnohem více). A právě jako způsob učení se jazyka mi to přijde super, sám sem se s tím potkal poprvé v německém znění, a musím unzat, že způsob, kterým vás to daný jazyk učí je super. Každý díl je rozdělen na pár kapitol, kdy po konci každé jednotlivé kapitoli je krátký text - shrnutí, o co vlastně šlo atd. A právě díky tomuto, dobře edukativnímu aspektu celý seriál hodnotím 6/10 (kdybych tento odstavec ignoroval, tak je to tak 2/10).
    • Dobrý způsob, jak se učit jakýkoli jazyk, viz druhý odstavec
    • Umělý smích snad po každé 2. větě
    • Herecké výkony, "humor", děj
  26. Babička
    Babička (1971)
    8
    Skvělý herci, perfektní kamera a celé prostředí - krásná příroda, veškeré vybavení, nábytek - kompletní prostředí působí skvěle. Troufám si tvrdit, že se jedná rozhodně o nejmilejší, zkrátka podle mě nejlepší zpracování knižní předlohy Boženy Němcové.
  27. Mach a Šebestová
    Mach a Šebestová (1976)
    9
    Legendární, věřím, že pro každé dítě rozhodně nedílnou součáství dětsví. Ať už jako část večerníčků, nebo jen pouštěno rodiči z DVD, případně nyní kdekoli online je to stále velmi nadčasová, vtipná animovaná pohádka se skvělým dabingem. Samozřejmě od skvělých českých tvůrců a dabérů.
  28. Pan Včelka
    Pan Včelka (2007)
    7
    Vcelku nenáročný, jednoduchý animovaný snímek, který si užije primárně mladší divák, leč staršího diváka sice nenadchne, ale ani neurazí. Animace mi přišla dobrá, a celý příběh - děj rozhodně zajímavý a místy i vtipný. To, že film neobsahuje nějakou větší přidanou hodnotu nebo zkrátka jen nějakou trochu hlubší myšlenku bych v tomto případě ani jako mínus nebral. Stále to má své rezervy a prostor pro to, aby to byl perfektní animák tu byl, bohůžel ale plně nevyužítý - 7/10, škoda no.
    • Dobrá animace
    • Základní konceptl děje a celého příběhu
    • Místy vtipné scény
    • Potenciál scénáře rozhodně nebyl plně využitý
  29. Příběh žraloka
    Příběh žraloka (2004)
    6
    Srovnávat s o rok starším Hledá se Nemo asi nelze, pixarovský nemo je co se týče příběhu, animace a celkového prostředí a hlavně hlubší myšlenky uplně někde jinde. Nicméně ani tento animovaný snímek od DreamWorks člověka neurazí, leč ani nenadchne. Příběh opravdu jednoduchý, takový až dětsky pohádkový... Animace překvapivě obstojná, ale film jako celek hodnotím 6.5/10. Jsou animáky, u kterých se budou bavit jak starší, tak mladší diváci, ale zde je to cíleno opravdu jen těm mladším, u kterých ale věřím, že si film jistě užijí.
    • Dobrá animace, podvodní prostředí, město
    • Pro starší diváky příběh opravdu jednoduchý, humor spíše žádný
    • Hudba, která dokáže v jiných DreamWorks filmech zlepšit dojem je zde bohůžel opravdu o ničem
  30. Megamysl
    Megamysl (2010)
    8
    Tento animovaný snímek bych řadil určitě mezi ty povedenější DreamWorks filmy. Super animace, postavy také povedený (byť věřím, že originál je zkrátka lepší, tak ani český dabing špatný rozhodně není) a celkový dojem ze příběhu - scénáře, který má přeci jen tu přidanou hodnotu, hlubší myšlenky atd., takže film hodnotím krásnými 8/10. Znova se asi dívat nebudu, ale jsem rád, že jsem viděl.. :)
    • Není jen tak lehkomyslné, obsahuje hlubší myšlenky a scény třeba i k zamyšlení
    • Občas i opravdu pobaví
    • Dobrá animace, zpracování postav
  31. Monstra vs. Vetřelci
    Monstra vs. Vetřelci (2009)
    7
    To, že DreamWorks má na kontě mnohem povedenější díla je snad všem zřejmé. Podle mě je 7/10 optimální, nápaditý, místy opravdu akční příběh, pěkná animace jsou rozhodně plusové body. Nicméně mi to jako celek přišlo spíše takové jednodušší, věřím, že mladší diváci budou nadšení, a ti starší by jistě raději sáhly po jiném animáku, s přeci jen větší přidanou hodnotou.
  32. Kung Fu Panda
    Kung Fu Panda (2008)
    8
    Stereotypní, leč krásný příběh, který se mi velmi líbil. Animace též dobrá, konkrétně skvělé zpracování soubojů a jakékoli akce. Troufám si říci, že ačkoli jsou ve filmu hlubší poselství a myšlenky, tak film stejně ocení spíše děti. Aktuálně sleduji (postupně) různé DreamWorks filmy, a našli se jiné, které mě oslovili více.
    • Kvalitní animace, skvělé zpracované akce a boje
    • Hlubší myšlenka
  33. Spláchnutej
    Spláchnutej (2006)
    9
    Velmi, ale velmi povedený a především svým originálním a zajímavým dějem nápaditý animák, který stojí za zhlédnutí. Příběh hovořící o myši z klece - myši, která vypadá z 90% jako člověk (inu, tak jako všechny zvířátka v tomto světě), která zná život pouze ve svém domě se ocitne po spláchnutí ve speciálním světě myší (opět, z 90% identický jako ten lidský). Zažívá mnohá doprodružství, vtipné i napínavé situace. Krásných 9/10.
    • Nápaditý a vtipný příběh
    • Skvělá animace
  34. Za plotem
    Za plotem (2006)
    9
    Tento animák se mi velmi líbil, a to asi především díky několika aspektům. Celý příběh není jen jednoduchý příběh o zvířátcích, ale je zde ukryto mnoho metafor a hlubších myšlenek, zkrátka velká přidaná hodnota, díky čemu tento animovaný snímek hodnotím tak vysoce. Animace na rok 2006 skvělá, a vlastně ani nyní nemám pocit, že bych sledoval něco téměř 20 let starého, což mi přijde super. Rozhodně stojí za zhlédnutí!
    • Přidaná hodnota - hlubší myšlenky, metafory
    • Skvělá animace
    • Nápaditý příběh a vtipné scény
  35. Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka
    Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka (2005)
    8
    Pěkný animovaný film, který už jen pro svojí ikonickou a zajímavou animaci stojí za zhlédnutí. Velmi nápaditý a originální příběh, který působí místy hezky napínavě, jindy naopak pohodově tak, jak bylo cílem. Osobně mám radši jiné Dreamworks filmy, tento hodnotím 7,5/10.
    • Velmi originální zpracování
  36. Tučňáci z Madagaskaru
    Tučňáci z Madagaskaru (2014)
    8
    Ve filmu Madagaskar tyto vedlejší, avšak vždy vtipné a skvělé postavy 4 tučňáků si snad oblíbil každý. Teď tu máme o nich samostatný film a já jsem rozhodně velmi příjemně překvapen. Animace je skvělá, obzvláště v akčních scénách atd., příběh též zajímavý a hlavně často vtipný (za což vděčíme především dobrému českému dabingu a hlavně překladu). Sice se zde o nějaké větší přidané hodnotě, nebo třeba nějaké hlubší myšlence mluvit nedá, nicméně účel vtipného, nenáročného animovaného filmu to plní skvěle.
    • Skvělý český překlad a dabing
    • Vtipné scény
    • Scény odkazující na filmy Madagaskar, což mě vždy potěšilo
  37. Madagaskar 3
    Madagaskar 3 (2012)
    8
    Oba minulé filmy jsem hodnotil 9/10, toto mi přijde už o malinko slabší, nicméně i tak se tento 3. díl řadí rozhodně mezi velmi nadprůměrné animované snímky. Tak, jak už jsme u Madagaskaru zvykem, tak je skvělá animace, super český dabing (a překlad, mnoho opravdu vtipných scén, slovních hříček atd.) a také celá pohodová atmosféra filmu samozřejmostí. Osobně bych jedničku a dvojku zhodnotil jako opravdu nadprůměrné animáky, které si rád pustím kdykoli znovu a trojku jako fajn zakončení. V obecném měřítku ale stále skvělý animovaný film, který stojí za zhlédnutní!
    • Kvalitní animace
    • Super český dabing a překlad
    • Skvělé zakončení celého příběhu Madagaskar
  38. Madagaskar 2: Útěk do Afriky
    Madagaskar 2: Útěk do Afriky (2008)
    9
    Tento skvělý animovaný snímek hodnotím stejně, jako první díl a to optimálními 9/10. Co vše má splňovat nenáročný (tím myslím, že se zkrátka nejedná o pixarovku, kde je téměř vždy i nějaká hlubší myšlenka a větší poselství), leč skvělý animák? Především tedy krásnou animaci, zajímavý a nápaditý děj, rozhodně také nějaké prvky komedie a scény, u kterých se člověk opravdu zasměje a samozřejmě dobrý dabing. A já si myslím, že Madagaskar 2 všechny tyto prvky splňuje skvěle...

    První díl se mi líbil, řekl sem si, že si tedy pustím i druhý a ten mě do celého příběhu vtáhl natolilk, že si jdu pustit i další pokračování. A to je myslím skvělé, (stejně jako u prvního dílu) musím zmínit opravdu super dabing a skvělý překlad různých hlášek a slovních hříček. Rozhodně doporučuji, snad mě další díly nezklamou!
    • Velmi příjemná podívaná, skvělá animace, příběh
    • Super český dabing (a překlad)
  39. Madagaskar
    Madagaskar (2005)
    9
    Zde se (podle mě) sice nedá mluvit o nějaké silnější, hlubší myšlence nebo tak, každopádně je to skvělý snímek a svůj účel - jednoduchého animovaného filmu plní skvěle. Osobně jsem v nedávné době sledoval pouze pixar filmy, u kterých je člověk zvyklý vždy na nějaké větší poselství a myšlenku, což zde není, ale rozhodně to není špatně... Film působí po celou dobu velmi příjemně, pěkná animace, vysloveně musím také pochválit skvělý český dabing vč. dobrého překladu různých slovních hříček atd. A právě díky této jednoduchosti řekněme takové té pěkně nenáročné pohodě film hodnotím krásnými 9,5/10.
    • Jednodušší, leč velmi příjemný a pohodový animák
    • Kvalita animace
    • Skvělý český dabing a překlad
  40. Jak vycvičit draka
    Jak vycvičit draka (2010)
    8
    8/10 mi přijde tak akorát. Popravdě mě film neoslovil tak, jako např. jiné animáky studia DreamWorks... A to asi především tím dějem, který mě zkrátka nijak extra nebral. Animace nicméně velmi povedená, nadčasová, ale ten příběh už podle mě trochu pokulhává. Rozhodně ale nadprůměrný animovaný snímek!
    • Skvělá animace
    • Příběh mě zase tak extra neoslovil