Pan Včelka

61%
Pan Včelka
Plakát traileru

Včelí společenství jede už nějakých 27 miliónů let v zajetých kolejích. Včela se narodí, jde do školy, po jejím absolvování do továrny na výrobu medu a tam pilně jako včelička dře až do konce svých dnů. Čerstvému absolventovi včelí univerzity Barrymu (Petr Rychlý) ta představa vůbec nevoní, i když má skvělou perspektivu, že po otci převezme prestižní funkci vrchního míchače. Barry totiž vzhlíží k jiné profesi. Chtěl by se stát součástí týmu Pylových machrů, elitní včelí skupiny, která opylovává květy, sbírá nektar a hlavně má jako jediná výsostnou pravomoc vyletět ven z úlu. Tomuto cílevědomému trubci se to skutečně podaří. První okamžiky "na svobodě" Barrymu doslova otevřou oči, protože lidský svět předčil jeho nejbujnější představy. Než se jím ale stačí pokochat, sejme ho nejprve tenisák, hned potom náklaďák a nakonec déšť. Zničený a dezorientovaný se ocitne v bytě newyorské květinářky Vanessy (Hana Ševčíková), která ho zachrání před posledním a zcela fatálním sejmutím botou svého kamaráda. Jako dobře vychovaný sameček se jí rozhodne poděkovat, čímž poruší základní pravidlo včelího společenství - Nemluvit s lidmi. (Včely to překvapivě umějí.) Tento "zločin" mu ale pomůže lépe poznat lidský svět a dovede ho k šokujícímu zjištění: Lidstvo už tisícovky let krade včelám med, aniž by za to platilo, nebo se aspoň stydělo. Barry se proto rozhodne postavit do čela včelí revoluce, která má tuto nespravedlnost změnit. Pomsta výjimečně nebude sladká.




Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
4.5
Bylo by lepší, kdyby autor scénáře a režisér oslovil jako konzultanta nějakého včelaře, který by uvedl na pravou míru některé jejich úlety neodpozorované "ze života hmyzu", natož od včel :-( Animáky jsou primárně pro děti, proto nepovažuji za přehnaný požadavek, aby - když už přistoupíme na to, že ve filmu včely "mluví" - se chovaly tak, jak je skutečným včelám vlastní. Děti si totiž pamatují, a dlouho - a v přírodě se pak nestačí divit.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Bizarní film, který je tím bizarnější, když se vezme v potaz jeho vznik: Unuděný Jerry Seinfeld řekne na schůzce Stevenu Spielbergovi, že by chtěl natočit film, kde bude hrát včelu. Myslí to ironicky, ale Spielbergovi se okamžitě protočí oči při pomyšlení na ten merch a začne po Seinfeldovi házet balíky milionů dolarů - a protože Seinfeld chce vědět, kam až to může zajít, souhlalsí, i když netuší nic o animaci a vlastně ani netuší, o čem by ten film měl být. A výsledek tohohle procesu je Bee Movie - film pro děti, jehož většina se odehrává u soudu, plný židovské symboliky a bůh ví, jestli ne odkazů na holocaust (obzvlášť u scén plynování včel). V hlavě zbude po skončení hlavně otázka, jestli může mít žena sex se včelou a co teda s tím Karlem Marxem. Bravo.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Zkrátka to bylo příliš dětinské (hlavně v druhé polovině) a popravdě ne tak zábavné jak být mohlo. Navíc Pan Včelka nepřináší vůbec nic nového a jen vykrádá starší a úspěšnější Disneyho animáky... 4/10

Dodatečné informace

Původní název:
Bee Movie (více)
  • Austrálie Pan Včelka
  • Austrálie Bee Movie
  • Austrálie A História de uma Abelha
  • Austrálie Ari filmi
  • Austrálie Bee Movie - A História de uma Abelha
  • Austrálie Bee Movie - Das Honigkomplott
  • Austrálie Bee Movie - Det store honningkomplot
  • Austrálie Bee Movie - Drôle d'abeille
  • Austrálie Bee movie, la historia de una abeja
  • Austrálie Bee movie - La historia de una abeja
  • Austrálie Drôle d'abeille
  • Austrálie I tainia mias melissas
  • Austrálie Mehiläisen elokuva
  • Austrálie Mesilase film
  • Austrálie Pán včielka
Premiéra v ČR:
6. 12. 2007
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Austrálie, USA
Rozpočet:
150 mil. USD
Tržby:
287,59 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Pan Včelka je dostupný s českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch