Legendární parta

74%
Legendární parta
Když se jeden zloduch rozhodne vzít dětem na celém světě radost ze života, dá se dohromady parta superhrdinů, a ta se ho pokusí zastavit. Její členové jsou skutečně legendární. Provázejí každého z nás od dětství, ale nikoho asi ještě nenapadlo, že by ti, kdo rozdávají dětem radost, taky uměli rozdávat rány. Jejich neformálním šéfem je Santa, jenž bohatýrským zjevem a chováním připomíná ruského kozáka. K ruce má nejen skřítky, ale i bandu sněžných mužů. Jeho křehkým protipólem je pak Víla Zuběnka se svou armádou minivíl. Partu pak doplňují Velikonoční zajíc, za jehož drsným vzezřením se skrývá roztomilý zajda, a mlčenlivý pohodář Sandman. Ti všichni zpříjemňují životy dětí, ať už jim nosí dárky na Vánoce, vyměňují vypadlé zuby za peníze, schovávají velikonoční kraslice nebo je každý večer uspávají a jako bonus dodávají hezké sny. Všudypřítomnou idylu ale kazí „Bubák“. Taková ta potvora, co se na beton schovává pod postelí nebo ve skříni a spícím dětem přináší jen noční můry. A tenhle Bubák se rozhodne škrtnout Velikonoce, Vánoce i kšeftování s mléčným chrupem. Legendární parťáci si záhy uvědomí, že na tohohle nepřítele sami nestačí a povolají do svých řad Jacka Frosta. Bohužel, vysmátému klukovi, který škádlí lidi mrazivými malůvkami na oknech a náledím uprostřed města, se do záchrany světa nechce. Štve ho, že na rozdíl od jeho kolegů v něj děti nevěří. Otázkou je, co se stane, až pod vlivem nočních můr přestanou caparti věřit i v jejich existenci. (oficiální text distributora)



Pete69
Pete69
29 898 bodů
7
Pěkný animám hlavně ale pro americkou drobotinu. Pohádkové, či kouzelné postavy prostě nejsou naše. Jinak příběh jako takový typický, akce pěkná, pořád se něco děje a animace neurazí. První polovina filmu mě vyloženě bavila, potom už se to zvrhlo v klasický hollywoodský animák.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
6
Nejzajímavější je, že tenhle film ukazuje, jak vnímají Američané své děti jako mnohem vyzrálejší než Češi. Film je pro děti stejné věkové kategorie jako Kozí příběh, stojí na stejných základech (shromáždění pohádkových postav), ale i přes klišé a patos se tu divák nepodceňuje. To je chvályhodné.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Kdysi mě to vůbec nebavilo, teď vlastně nechápu proč. Vtipné, tak akorát temné, aby to bylo i pro děti, odlišná animace a hlavně dost originální a zajímavý děj. 7/10

Dodatečné informace

Původní název:
Rise of the Guardians (více)
  • USA Legendární parta
  • USA Rise of the Guardians
Premiéra v ČR:
29. 11. 2012
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Čeština:
Legendární parta je dostupný s českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch