Ištván

144

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Hunger Games
    Hunger Games (2012)
    4
    Zajímavý úkaz. Jednička stojí naprosto za pytel a další díly tu pověst (alespoň v mém případě) zachraňují. Takže pokud bych měl tuhle sérii hodnotit jako celek, tak by to bylo někde kolem sedmdesáti procent. Ale jednička je fakt bída.
    Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
    Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)
    10
    Aby bylo jasno, tak moje hodnocení se vztauje na prodlouženou verzi. Kinoverzi bych dal tak 7. Co k tomu říct? Mně se ten film prostě trefil do noty. Vynikající obsazení (nevím jestli ještě kdy dostaneme Batmana, který se tolik podobá předloze), skvělý soundtrack, hutná atmosféra, nejlepší rvačka co kdy Batman měl na velkém plátně (ta ve skladišti - bitka se Supermanem se řadí někam do top 5 a ta v apok(o)lyptické budoucnosti má trochu problém v podobě záporáků, kteří si ze začátku nabíhají pro ránu po jednom) a i slza nakonec ukápla.
    Liga spravedlnosti Zacka Snydera
    Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021)
    9
    A je to jasný. Kdyby tenkrát Snydera nechali alespoň v rámci možností dělat svou práci, tak je dneska DCEU někde úplně jinde. Ať mi nikdo netvrdí, že kdyby z tohohle vystříhali cca hodinku (a dá se to, sám jsem si zkoušel to osekat o scény, které nejsou nezbytné pro příběh a cca hodinka dolů to byla), že by to nemělo úspěch. V roce 2017 lidi komiksárny hltali plnými doušky a tohle má všechno a něco navíc. CGI tu malinko doplácí na ve výsledku nižší rozpočet (protože i scény, co byly v kinoverzi se musely trochu předělat), ale když to srovnáte třeba s Black Pantherem, Wonder Woman nebo třetím Ant-Manem, tak vypadá přímo geniálně) a neškodilo by snížit množství používání nové verze hudebního tématu Wonder Woman, ale když si odmyslíte tyhle mušky, tak mě nikdo nepřesvědčí, že to není nadprůměrná komiksovka.
    Top Gun: Maverick
    Top Gun: Maverick (2022)
    9
    Co se dá k tomuhle filmu ještě říct. Určitě už to řekli jiní přede mnou. Pokračování, a to i těch s delším časovým odstupem od originálu, se nám v posledních letech dostávà měrou vrchovatou. A právě ty, které navazují na starší klasiku, se často snaží nahradit třeba slabší příběh co největším množstvím nostalgických detailů a propriet. Nejdál to v tomhle asi dotáhli třetí Krotitelé duchů, kteří nebyli špatní, ale s tou nostalgií to chvilkami trochu přeháněli. A pak zu máme Top Gun, který prakticky nabízí stejný zážitek, jaký nabízel před lety originál, ale všechno to umocňuje a nostalgii dávkuje tím správným způsobem. Jelikož nejsem největší fanda originálu, tak opravdu nechápu jak je možné, že s tímhle filmem to byla láska na první pohled. Herci jsou skvělí hudba je skvělá, příběh je povědomý aniž by člověka štval, letecké scény jsou úžasné, tady prostě všechno naprosto šlape. Tenhle film snad ani nejde nemilovat. Pokud se na filmových školách vyucuje nebo někdy bude vyučovat jak správně dávkovat nostalgii, tak bude tenhle film pravděpodobně hlavním studijním materiálem.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci