Profilový obrázek

Bajocko

Komentáře 15

Od nejnovějších
  1. Fall
    Fall (2022)
    8
    Film mě rozhodně příjemně překvapil. Celou dobu se něco dělo a konec jsem rozhodně takový nečekal, což je docela úctihodné na film, kde jsou jen dvě holky uvízlé ve výšce.
    • závěr
    • napětí
    • trochu klišé (vše se posírá na poslewdní okamžiky, když už to vypadá dobře)
  2. Vikingové
    Vikingové (2013)
    9
    Úžasný seriál o drsných seveřanech a jejich životech. Příběh je napínavý, akční a vtáhne vás dovnitř a už nepustí. Souboje jsou drsné a zároveň přehledné, protože se většinou nejedná o obrovské bitvy. Herecky úžasně zvládnuté a hudebně také. Rozhodně tomu dejte šanci.
  3. Rodina na baterky
    Rodina na baterky (2021)
    8
    Tento film mě velice překvapil. Především jeho grafika je za mě nádherná a animace působí prostě strašně hravě. Příběh je jednoduchý, roboti se vzbouří proti lidstvu a jedinou nadějí je jedna obyčejná rodina. Každý v rodině je úplně jiný a za mě to působí dobře. Rozhodně doporučuji ke zhlédnutí aspoň jednou, zklamaní určitě nebudete.
    • animace
  4. Cesta do hlubin študákovy duše
    Cesta do hlubin študákovy duše (1939)
    8
    Úžasný film s jednoduchým příběh ze studentského prostředí, který nám může trochu přiblížit, jak to ve škole vypadalo před tolika lety. Herecké obsazení je úžasné, jak u žáků, tak u učitelského sboru. Doporučil bych to zhlédnout už jenom kvůli tomu, abyste se podívali jak naši velcí herci začínali.
  5. Poslední plavky
    Poslední plavky (2007)
    3
    Taková česká kravinka. Děj je velmi jednoduchý a prvoplánový, na druhou stranu, tak byl asi tento film i zamýšlen. Nic složitého, prostě jednoduchý příběh, do kterého se nacpou vtipy a tak nějak to funguje. Humor je v tomto filmu velmi jednoduchý a pravděpodobně všem nesedne, avšak to je asi to jediné, čím může tento film zaujmout.
  6. U mě dobrý
    U mě dobrý (2008)
    6
    U mě dobrý. Možná by toto stačilo jako recenze této české komedie, ale když bych to měl trochu rozvést, tak musím přiznat, že je to taková lehce nadprůměrná česká komedie se ztřeštěným dějem. Herecká obsazení je na české poměry dobré. Na druhou stranu to neni rozhodně nic speciálního, co bych si potřeboval v dohledné době opět pustit. Ale rozhodně jako takový letní film na odreagování je rozhodně dobrá varianta.
  7. Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu
    Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu (2013)
    9
    Surový seriál s propracovanými postavami zajímavým příběhem o Anglii po první světové válce. Pro mě je to ten seriál u kterýho jste schopni zapnout první díl ráno a pak skončit pozdě v noci překvapeni, že den pryč. Rozhodně doporučuji všem lidem, kteří mají rádi filmy, či seriály odehrávající se kolem 1. sv. války a příběhy z podsvětí. Příběh vás donutí si myslet, že víte co se stalo, pak najednou bum a vidíte, že je vše jinak. Tomuto seriálu prostě nemám co vytknout.
    • herci
    • děj
    • znělka
    • postavy
  8. Futurama
    Futurama (1999)
    8
    Skvělý seriál a tom, jak by mohla vypadat země, až zde nebudem. Humor mi zde velmi sedl, příběhy zábavné, originální a propracované. Postavy jsou zde napsány velmi lidsky a dokážete se do nich vcítit či zamilovat, ačkoli nejsou ani živé. Je sice škoda, že seriál skončil tak brzy, na drahou stranu se teď můžeme těšit na nové díly a nedošlo k takovému okoukání a vymizení kreativity jako u Simpsonových. Za mě je toto nestárnoucí klasika a už se opravdu nemohu dočkat nových dílů.
    • postavy
    • příběhy
    • humor
    • vývoj postav
    • znělka
  9. Simpsonovi
    Simpsonovi (1989)
    7
    Do 10 série bych dal 10 hvězdiček, do 15 tak 8 hvězdiček, 25 možná 6 a bohužel poslední série by se pohybovaly kolem 3. Simpsonovi jsem dřív opravdu miloval a každy díl byl kreativní, svěží a zábavný. Bohužel autorům již dochází po tolika letech nápady a proto to teď vypadá, tak jak to vypadá. V podstatě každý díl je buď vykrádačka, svých starých dílu, či známých filmů. Spousta dílů poslední série se točí čistě okolo tik toku či internetu a “moderních problémů”, které mi tam přijdou tlačeny opravdu na sílu. Zároveň série 30-34 se staly velmi trapným muzikálem a je vidět, že tvurci už nemohli a neni nechtěli hledat nějaký zajímavý příběh, který by vydal na 20 minut, tak prostě naplnili 10 minut zpěvem. Jak jsem říkal, tento seriál byl pro mě dřív nedostižný animák a proto mě opravdu mrzí, že neskončil po 15-20 sérii když měl ještě nějakou úroveň a stal se zněj akorát značka generující peníze. 7 hvězdiček jen kvůli nostalgii a prvním sériím.
    • 1-15 série
    • zbytek
  10. Chlapec
    Chlapec (2016)
    8
    Příjemný a napínavý horor. Celou dobu jsem myslel, že se bude jednat o nějakou duchařinu, ale konec mě překvapil a pravděpodobně se váš celý dojem bude odvíjet právě od toho, jak vám tento konec sedl. Atmosféra je celou dobu velmi napínavá, je vám jasné, že s tím barákem a panenkou neni něco v pořádku, ale film vám až do závěru nedá jasnou odpověď. Rozjezd je sice pomalejší, ale jakmile nabere rychlost, tak si ji drží až do konce.
  11. Poslední samuraj
    Poslední samuraj (2003)
    10
    Tento film se stal asi jedním z mých nejoblíbenějších filmů. Dojemný od začátku až do konce. Spoustu akčních scén. Propracované postavy, ke kterým si do konce filmu utvoříte vztah. Žádné zbytečné natahování a herecky krásně zahráno.
    • herci
    • atmosféra
    • děj
    • hudba
  12. Stáhni a zemřeš
    Stáhni a zemřeš (2019)
    5
    Další průměrný horor. Na druhou stranu zda panuje poměrně strašidelná atmosféra a občasně lekačky nejsou přehnaně časté a docela děsivé. Finální souboj na druhé straně mi moc zajímavý nepřišel a rozhodně mě nijak nezaujal. Otevřený konec nám ukazuje, že pravděpodobně se dočkáme i dvojky, tak jsem již teď zvědav, jestli se s ním poperou o něco líp.
    • lekačky
    • atmosféra
    • závěr
  13. Vadí nevadí
    Vadí nevadí (2018)
    4
    Film mě nezaujal, ani nevadil. Děj je jednoduchý, studenti jedou na dovolenou, užívají si, začnou hrát vadí nevadí a začnou umírat, když odmítnout pokračovat. Na tomto filmu asi neni nic co by vás úplně zajímalo a strašidelný nakonec vlastně taky neni. Jediná strašidelná věc jsou protáhlé úsměvy, když k nim mluví hra a poměrně zajímavý konec. Jak uź jsem řekl na začátku, film mě nenudil a pni neštval, ale znovu si ho už asi nepustím.
    • úsměv
  14. Super Mario Bros. ve filmu
    Super Mario Bros. ve filmu (2023)
    8
    Musím uznat, že od filmu jsem dostal přesně to, co jsem od něj očekával. Překrásný vzhled světa a postaviček v něm, který působí mile, něžně a barevně. Děj jednoduchý, ale za to zábavný. Ze začátku je sice velmi pomalý, ale pak se to rozjede a své tempo si udržuje po zbytek filmy, takže jsem se během něj nudit nezačal. Rozhodně doporučuji všem fanoušků jak Maria, tak fanouškům animáků.
    • vzhled světa a postav
    • hudba
    • vtipný děj
  15. Renfield
    Renfield (2023)
    6
    Na tento film jsem se opravdu velmi těšil, nakonec jsem ale byl poměrně zklamaný. Očekával jsem horor se zajímavým příběh a komediálními prvky, nakonec jsem dostal čistou komedii se spoustou stříkající krve. Příběh byl velmi jednoduchý, Renfield má problém se svým “ šéfem”, vyhledá pomoct, začne se osamostatňovat a skončí to finálním bojem. Nic víc mi tenhle film neposkytl. Pokud si chcete pustit krvavou komedii na kterou se nebudete muset moct soustředit, tak asi budete spokojení. Já jsem bohužel od tohoto filmu očekával trochu něco jiného.
    • někdy vtipné, hlavní postavy
    • zbytečně moc digitální krve, jednoduchý příběh, nepropracovaní záporáci