Vikingové

86%
Vikingové
Seriál Vikingové je epická sága, která sleduje legendárního vikingského hrdinu Ragnara Lothbroka, jeho rodinu a následovníky, jak rozšiřují a brání své království během raného středověku. Od skromných farmářských začátků se Ragnar vypracuje na odvážného válečníka a vůdce, který sní o objevování a dobývání nových zemí. Spolu se svým bratrem Rollem, manželkou Lagerthou, která je stejně tak neohrožená bojovnice, a dalšími blízkými vede řadu odvážných nájezdů do Anglie a dále do Francie. Seriál je proslulý svým detailním zobrazením vikingské kultury, věrnosti historickým detailům, brutálními bitvami a politickými intrikami, jak uvnitř vikingské společnosti, tak i v interakcích s vnějším světem.




hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
History se vytáhlo. Tahle první devíti-dílná série celkem zdařile držela krok s průběžně vysílanou třetí sérii GoT (dával jsem si je často v dvojbloku). s1 5/5_Druhá série je taky pěkný nářez. Rozjezd možná trošku vlažnější, ale s přibývajícími díly a mrtvými těly atmosféra krásně houstne. S2 4/5_Třetí sérii jsem dal po skoro tříleté pauze, chvilku mi taky trvalo než jsem se zorientoval. Jinak zase hodně dobrý. Válečné scény těžká frajeřina, nějaké to pletichaření taky proběhne. Rozhodně už nemám pocit, že tohle je jen takový chudší příbuzný GoT. Začíná to být stejná váhová kategorie. s3 5/5_Ve 4. sérii se porce dílů zdvojnásobila a je to znát. Chvilkama trošku roztáhlé, prim začínají hrát Ragnarovi synové a celkově ta stará garda pomalu vyklízí pole. Nevím jestli mi to úplně bude vyhovovat, navíc některé "odchody" imho nejsou zrovna povedené, ale i přes těch dost negativ jsem byl vlastně pořád dost spokojený. s4 3/5_V páté sérii jsou Ragnar boys konečně využití tak, jak jsem chtěl, s nečekanými úmrtími si to v nejmenším nezadá s GoT a válečné scény patří pořád k tomu nejlepšímu, co se dá nejen v tv momentálně vidět. Chvilkama sice zase haprujou dialogy, ale to mi až tak radost nezkalí. 4/5
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
8
Na všemožných stránkách jsou Vikingové řazeni jako podobné k Game of Thrones.. Akorát, že Vikingové jsou ve své podstatě zajímavější podívaná pro svoje historické základy. Neskutečně vypiplaná podmanivá seriálová produkce, která začíná démonickým hudebním podkresem a vrcholí živelnou akcí a perfektními charaktery. Příběh o rodině, které si po několik desítek let podmanila Evropu.. Vlajková loď streamovacího giganta Netlixu a jedna podmanivá podívaná.. /1. série/ - Tvůrci se to rozhodli vzít od začátku, a my tak sledujeme Ragnara ještě jako farmáře. Doba, kdy lodě nebyly dost silné, aby mohli opustit Dánsko.. Postupně vidíme vizi jednoho velkého muže, která se stává realitou. /2. série/ - O kus lepší než předchozí pokus, jelikož série získal jak ambice, tak především patřičné finance. Nastupuje daleko komplexnější politika a to jak uvnitř samotných kmenů Vikingů, tak především i při střetu s Anglosasy. A naši hrdinové získávají konečně rovné soupeře. /3. série/ - S nástupem Francie je to zkrátka zase velkolepější. Naprostý vrchol bratrských šarvátek. Zároveň tu finální hru s divákem řadím patrně nejvýše v rámci celého seriálu. Paříž dost podcenila. /4. série/ - O dost jiný seriál než jsme sledovali dříve a to především, kvůli posazení Ragnara do ústraní, když jeho synové vyrostli. Spousta nových hlavních postav, které postupně sesazují samotnou duši seriálu - Ragnara. Ale zkrátka jeho aura to táhne naprosto fantastickým způsobem až k finále. Daleko bojovnější série než doposud, a čímž i lehce zkratkovitější, ale současně oproti předchůdcům nabídla o to více ikonických epizod. /5. série/ - Rozpadá se vám to... Bez Ragnara jsou všichni proti sobě a i přesto, že už tu nějakou chvíli není, všichni by na něm a jeho pověsti chtěli pořád parazitovat. Je to slabé, že i scény s původními postavami jsou vzácné.. Lagertha zešílí, Ubbe zešílí a Ivar ten už magor byl. Třeba takový Floki ten už si z toho dělá spin-off. Nepřátelé nejsou, tak si je musí dělat mezi sebou.. /6. série/ - // Nejoblíbenější postavy - Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel), Bjorn Ironside (Alexander Ludwig) a Lagertha (Katheryn Winnick) --- 1 . série - 75%. 2. série - 90%. 3. série - 85%. 4. série - 85%. 5. série - 70%. 6. série - 60%.
p.a.douch
p.a.douch
8 362 bodů
8
Každým dílem lepší. Postavy vcelku historické, jen je tam pletou jednu přes druhou, pár desítek let sem a tam. Ale po dlouhé době mě chytil seriál. Musí se mu dát šance, nevtáhnul mě hned od začátku. Casting super.

Dodatečné informace

Původní název:
Vikings (více)
  • Irsko Vikingové
  • Irsko Vikings
Země původu:
Irsko, Kanada

Podobné


Powered byJustWatch