Seveřan

76%
Seveřan
Jakou budoucnost má válečník, kterého k životu motivuje jen touha po pomstě? Robert Eggers, jeden z nejosobitějších režisérů současnosti, natočil temný, krvavý a syrový epos o vikinském princi, jenž se mstí za vraždu svého otce.



Recenze: Seveřan

Kinobox.cz
80%

Pochopitelně se vyloženě nabízí Seveřana doporučit zejména milovníkům vikinské kultury a mytologie a nepřikrášlených středověkých řezničin z dané doby v čele se seriálem Vikingové, případně jeho čerstvým volným pokračováním Vikingové: Valhalla. Možná ještě blíže má snímek například ke srovnatelně drsnému a atmosférickému (a ještě méně diváckému) vikinskému opusu Barbar s Madsem Mikkelsenem v hlavní roli. V každém případě jde o film, jaký v kinech už nějakou dobu nebyl. A možná zase dlouho nebude.


Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Seveřan je jistě svérázný film. Na jednu stranu krásný drsný sever a slušný příběh, na straně druhé potom až příliš mystiky a náboženství a spousta "předimenzovaného" řevu válečníků. Dvě a půl hodiny je docela velká porce na mstitelský příběh plný tajemna a přeludů. Dobrý film, ale mé očekávání nenaplnil.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Je hezké vidět něco "trochu jiného". Ale... nevím... Přes celkovou spokojenost jsem trochu zklamaný tím, jak málo to působí "trvanlivě". Není moc, co tu rozebírat a co si uchovat.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Těšil jsem se na netradiční vigingskou řežbu, příběh, cokoliv. Ale dostal jsem vlastně jen slabší delší díl netflixovských Vikingů s horším hercem. 6/10


Dodatečné informace

Původní název:
The Northman (více)
  • USA Seveřan
  • USA The Northman
Premiéra v ČR:
14. 4. 2022
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Rozpočet:
80 mil. USD
Tržby:
69,63 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Seveřan je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch