Cesta do hlubin študákovy duše

84%
Cesta do hlubin študákovy duše
Profesor Matulka, starý mládenec a věčný suplent, si z přehnané svědomitosti ani v pokročilém věku netroufá na poslední státnici. A tak by snad bez diplomu odešel do penze. Jenže naštěstí jsou tu jeho studenti, kteří mu sice dávají zabrat, ale mají dobré srdce.



Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Čistota, řád a slušnost té doby z filmu doslova pryští. Také je to přehlídka skvělých herců, ať už matadorů, nebo nastupujících hvězd. Černobílé pohlazení po duši. V dnešní době, kdy mizí mezilidské vztahy a máme k sobě čím dál tím dále působí film bohužel téměř jako SCI-FI. :(
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Škola základ života je lepší, ale to nevadí. I tohle ujde jako sonda do dob, kdy mělo i školní výtržnictví jistou úroveň. Zajímalo by mě, jak je to zidealizované (ostatně ve zbytku Evropy probíhala válka, po které tu není ani památky), a jak se ve své době chovali žáci a učitelé doopravdy.
lamps
lamps
15 156 bodů
9
Těžko vybrat, který z herců tady exceluje úplně nejvíce. Jestli je to dobrosrdečný profesor Jindřich Plachta, povolný student Ladislav Pešek nebo snad nekompromisní matikář Jaroslav Marvan, který se snaží svou septimu konečně řádně usměrnit. Dohromady ale stvořili podívanou, na jakou se nezapomíná..)


Dodatečné informace

Původní název:
Cesta do hlubin študákovy duše (více)
  • Československo Cesta do hlubin študákovy duše
  • Československo Journey into the Depth of the Student's Soul
Premiéra v ČR:
31. 10. 1939
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Cesta do hlubin študákovy duše je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch