Profilový obrázek

Ricmont

Richard Vašíček

Komentáře 63

Od nejnovějších
  1. Pokoj 1408
    Pokoj 1408 (2007)
    7
    Jsou filmy o kterých slyšíme dost často. Ale i tak nejsem schopný na ně najít čas. U mě jeden z těchto filmů byl až donedávna právě Pokoj 1408. A vlastně ve zkratce jsem si ho užil. Ovšem nebudu skrývat lehké zklamání, že jsem od něj čekal maličko víc. Přece jen nám je Pokoj již od chvíle kdy hlavní hrdina vstoupí do hotelu jako TO zlo. Ovšem při sledování jsem neměl pocit, že by postava hraná Johnem Cusackem problém ustát téměř cokoliv co mu pokoj připraví. Zimu, potopu, halucinace to vše zvládl víc než dobře a kdyby pokoj používal jen tyto triky tak věřím, že naše hlavní postava by si dala klidně i druhé kolo. Kde na mě psychotický teror zafungoval víc bylo když pokoj využíval rodinu našeho hrdiny. Tam bylo vidět, že zde ho pokoj dostává na kolena. Tak stálo to za to čekání? Vlastně ano. Samuel L. Jackson si těch pár scén krade pro sebe. Ovšem když přijde čas na One Man show Johna Cusacka nemohu říct, že bych se nudil. I když jak jsem říkal čekal jsem o maličko víc.
  2. Fallout
    Fallout (2024)
    9
    Klobouk dolů před tvůrci seriálu. Protože to co jsem dostal od seriálového Falloutu jsem opravdu nečekal. Seriál nám ukazuje tři postavy a jejich rozdílní pohled na svět. Máme tu trochu naivní Lucy, ambiciózního Maxima a Tajemného Ghúla. A každý z nich nám odkrývá jinou stranu světa po apokalypse. Každý z nich si vás svým vlastním způsobem získá a i přes rozdílné motivace budete fandit všem třem na jejich cestě. Ovšem co musím ještě víc vynachválit než hlavní postavy tak to je jednoznačně příběh. Každý díl je vlastně kousek skládačky, která se na konci série složí do jasného obrazu, který ovlivní všechny tři hlavní postavy. Tohle je úžasná videoherní adaptace. A doufám, že takových bude v budoucnu vznikat víc.
  3. Jessica Jones
    Jessica Jones (2015)
    8
    S Jessicou to bylo jak na horské dráze. Od první série jsem se nemohl odtrhnout a to hlavně díky charisma Davida Tennanta. Ovšem i ostatní postavy včetně titulní Jessicky jsem si dost rychle oblíbil a první sérii jsem dal na jeden nádech. Druhá série však byla o dost slabší. Rodinná zápletka moc nefungovala a hlavní zaporák zde byl spíše otravný než zajímaví. Jediný co bych dal jako plus je povedený začátek přerodu Trish. A pak tu máme třetí sérii a tam se seriál zase zvednul ale už se nevrátil na ten vrchol. Ovšem jako vyvrcholení seriálu funguje skvěle. Máme tady nepřítele, který víc než na sílu či schopnosti vsází na svoji inteligenci a umí si dobře vypočítat jak bude vypadat další krok jeho nepřátel (nebo si to aspoň myslí). Za mě tohle fungovalo skvělé protože Jessica tu stojí proti obyčejnému člověku, který využívá jen svoji hlavu. Pak tu máme dokončení linky Trish, která se táhla od první série. A tady nemám co vytknout tohle se povedlo. Jen je škoda, že konečný střet Jessicy a Trish nešel víc do hloubky.
  4. Wonka
    Wonka (2023)
    9
    Wonka v podání Timothée Chalameta má potenciál se stát klasickou. Má na to všechny aspekty. Sympatické postavy, poutavý příběh, přitroublé zaporáky a Hugh Granta. Ovšem pokud jste zvyklí na Wonku v podání Johnyho Deppa tak zde můžete možná trochu narazit. Tento Wonka není tak excentrický jako právě ten od Deppa. Což pro mě je plus. Přece jen tady sledujeme Wonkovo začátky. Nikoliv jeho jako čokoládového magnáta.
  5. RoboCop
    RoboCop (1987)
    10
    RoboCop je prostě filmová klasika. Ten film fungoval v tobě své premiéry a funguje i dnes. Jasně některé efekty jsou už trochu zaprášené. Ale celek jako takový funguje pořád na výbornou. Tohle je prostě ten film který bude fungovat i za 100 let
  6. Avatar: Legenda o Aangovi
    Avatar: Legenda o Aangovi (2024)
    8
    Na štěstí se Poslední vládce větru neopakoval. Ano bylo tam víc změn než jsem očekával. A některé i dost velké. Ovšem i tak jsem si tuhle verzi užil. Jasně na původní verzi to zcela jistě nemá. Ale to snad nikdo neočekával. Naopak jsem rád že tato verze dopadla tak jak dopadla protože to mohlo být o dost horší. Netflix tu má tak po One Piece další úspěšnou sérii. Obsazení hlavní trojce se povedlo na jedničku stejně tak herci Zuka a strýčka se do svých rolí hodí. A vlastně tak bych mohl pochválit i většinu obsazení. Jenže zde je asi moje největší kritika a to v obsazení Mai, Ty Lee a Azuly. Ani jedna z hereček se do těchto rolí prostě nehodí. Jinak za mě se jedná o adaptaci která rozhodně své předloze ostudu neudělá.
  7. The Last Airbender: The Legend of Korra
    The Last Airbender: The Legend of Korra (2012)
    8
    Korra to rozhodně neměla lehké. Po Aangovi měl každý velká očekávání. A některé se povedlo naplnit a jiné ne. Co musím pochválit je to, že seriál si jde vlastní cestou ale zároveň ctí svého předchůdce. Co byl ale můj problém je to, že mi trvalo díl než jsem si postavy i okolní svět oblíbil. Ale na konec to stálo za to.
  8. Avatar: Legenda o Aangovi
    Avatar: Legenda o Aangovi (2005)
    10
    Před tím než Netflix vypustí na svět svoji Live-action adaptaci tak jsem se rozhodl si dát opáčko původního seriálu. A Netflix zde stejně jako v případě One Piece nebude mít snadný úkol. Původní Aangův příběh zbožňují miliony lidí po celém světě. A je k tomu důvod ten příběh je perfektní do každého detailu. A když jsem si ho teď dával znovu tak jsem měl úsměv od ucha k uchu a nemohl se od něj odtrhnout.
  9. One Piece
    One Piece (1999)
    10
    Po Live-action adaptaci jsem se rozhodl zkusit anime verzi. A okamžitě jsem byl unešen. Nikdy jsem si nemyslel, že najdu druhé anime které budu zbožňovat tak moc jako Pokémon. One piece to dokázal. Od prvního dílu až do aktuálního jsem se nemohl od příběhu Slámku odtrhnout. Tohle je prostě mistrovské dílo.
  10. Pokémonní delegátka
    Pokémonní delegátka (2023)
    9
    Pokémonní delegátka je nový vítr do světa Pokémonů. Místo klasického anime animace zde máme Stop motion animaci. A narovinu vypadá to úžasně. Je to úplně něco jiného než jsme byly za těch 26 let zvyklí. A za mě je toto krok dobrým směrem. Příběh je také jiný než známé z hlavní série. Haru narozdíl od Ashe není tak sebevědomá. A nebojí se ukázat jak nadšení tak i třeba nejistotu. To z ní dělá postavu do které se může podle mě divák víc vcítit. Co mě mrzí je, že celý seriál má jen čtyři epizody a do hodiny máte hotovo. Sice jsem se nestačil nudit protože se v seriálu něco děje. Ale i tak bych si přál třeba o dvě epizody víc. Rozumím, že Stop motion animace chceš čas. A tak doufám, že případná druhá série dostane víc dílů.
    • Stop motion animaci, Hlavní postava
    • Jen čtyři epizody
  11. Blue Beetle
    Blue Beetle (2023)
    5
    Blue Beetle je film který musí trpět rozdvojením osobnosti. Jinak si to neumím vysvětlit. První polovinu jsem doslova trpěl. Rodina Reyes je totiž tak otravná až to není hezký a každou scénu s nimi jsem trpěl. Jediný světlý bod byl otec hrdiny. Xolo tady byl úplně ztracen a nevěřil jsem, že je to ten samý člověk co tak skvěle hraje v Cobra kai. Kdyby ten ten film byl celou dobu takový tak dávám tak 2/10 (1 hvězdu). Jenže pak přišla druhá polovina a jako by se všichni vyměnili a film začal vypadat dobře. Jasně pořád jsem dostával podprůměrné GCI a průměrné herecké výkony. Ovšem oproti první polovině to byla změna aspoň částečně k lepšímu. Ovšem film je tak dobrý jako je jeho hrdina a záporák. A tady přichází ten největší kámen úrazu. Zaporačka je zlá protože je zaporačka a to je vše. A Xolo jako titulní hrdina prostě nemá na to aby utáhl na svých bedrech celý velký projekt. Do Cobra kai či do Netflix filmů to možná stačí. Ale na velké plátno. Na to rozhodně ne.
  12. ONEMANSHOW: The Movie
    ONEMANSHOW: The Movie (2023)
    6
    Ať jste odpůrci či podporovatelé Kazmy tak jedno se uznat musí. Kazma ze svým týmem dokázal hromadu věcí a tento film je jeden z nich. Ovšem nejedná se o dokonalý projekt. Film se dělí na dvě části první je One Man Show jak ji známe a tam film funguje skvěle a jde vidět, že to Kazma nedělá poprvé. Ovšem když se film snaží být filmem tak na to nestačí. Chápu proč chtěl tohle Kazma natočit a vysvětlí na konci mi přišlo vlastně pěkné. A však zápletka ve stylu Dannyho parťáků prostě nefungovala. Nikdo by se nezlobil kdybychom dostáli do kin celovečerní One Man Show která by byla Full One Man Show ovšem takhle jsme dostali jen půlku. Ta druhá půlka je film který vlastně bez té první nemůže fungovat.
  13. Pět nocí u Freddyho
    Pět nocí u Freddyho (2023)
    5
    Five Nights at freddy's je série s opravdu silnou komunitou která tuto sérii udržuje na živu již od začátku. A tak bylo otázkou času kdy ke hrám a knihám dostaneme i film. Na filmu se pracovalo několik let a sám tvůrce původní hry na celý proces dohlížel. A v tomto bodě je to hodně znát. Pokud jste se někdy hráli hry nebo se zajímali o lore kolem celé série tak film bude pro vás. Pokud vás ovšem to všechno minulo tak se budete nejspíš nudit. Já jsem tak na půl cesty. Hry jsem zkoušel ale spíše jsem obeznámen tím lorem. A tak mohu říct, že jsem se bavil. Samozřejmě nejedná se o tu nejlepší videoherní adaptaci ani o ten nejlepší horor v obou případech film dost ztrácí. A celkově je film spíše fanservis než film pro větší masy diváků. Ale i přes to všechno jsem si ho vlastně užil. Ano ten film má hromadu chyb které jsem viděl i já. Pro mě je to třeba až moc "pohádková" druhá třetina filmů. Kdyby ta byla víc napínavější tak bych šel o hodnocením o bod výše. Na závěr bych řekl, že se k filmu ještě vrátím. Ovšem jestli bych ho doporučil někomu kdo nezná lore her? To rozhodně ne.
  14. Loki
    Loki (2021)
    9
    Druhá řada Lokiho byl jeden ze světlejších okamžiku MCU. A že jich teď moc není. Kdo by řekl, že to právě Loki dotáhne tak daleko před těmi lety. Tvůrci Lokiho si zaslouží rozhodně chválu protože se jim povedlo to co ostatní MCU seriály nedokázali. Loki se jim totiž nerozpadl pod rukama ale zůstal kvalitní od začátku do konce. Tohle je něco co mu může Tajná Invaze, Ms. Marvel a další seriály z MCU závidět. Loki je jeden z těch pár. nejlepších Marvel projekt od dob Endgame. A že jich moc nemáme
  15. Pearl
    Pearl (2022)
    4
    Druhý díl trilogie (X, Pearl, MaXXXine) je od slabší než první. Ono se tam moc toho naděje. Mia Goth sice psychopatickou Pearl zahrála skvělé ale oproti prvnímu dílu že Mia ani ostatní herci nemají moc co hrát. X mělo aspoň zajímavý námět a postavy. A hlavně napětí. Ovšem nic z toho Pearl nemá. Jediný za co můžu být pozitivní je vážně Mia Goth která zvládala změnu z dívky která se touží proslavit na psychopatickou mrchu úžasně. A ten úsměv na konci je vážně psycho.
  16. Bod obnovy
    Bod obnovy (2023)
    9
    Po cca 10 letech jsem byl v kině na Českém filmu. Na Českou filmografii jsem zanevřel v době kdy místo originálních projektu se čeští tvůrci rozhodli točit jen generické komedie. Ovšem poslední dobou se zde objevovali projekty které by za ten čas v kině stáli. A jedním z nich byl Bod obnovy. Natočit české sci-fi dnešní době není nic snadného. Přece jen není to něco co by bylo v Česku běžné. O to větší mám radost, že se to podařilo. A já si po dlouhé době mohl užít český film. Jasně nejedná se o dokonalé dílo a zápletka vám dojde asi v polovině filmu a tak se na konci žádná velké překvapení nekoná. Ovšem je úžasné vidět film od tvůrců kteří myslí i mimo klasické české filmové způsoby. A doufám že takových projektů bude v budoucnu více.
  17. Toaru madžucu no Index II (2010)
    7
    První dvě série Indexu jsem si vlastně i užil. Sice se tam našli i epizody které podle mě byly zbytečné. Ale vlastně se jednalo o fajn anime. Zlom přišel se třetí sérii. Začátek byl vynikající a třetí série Indexu mě z počátku bavila víc než dost. Ovšem pak přišla druhá polovina a seriál jako by nevěděl co dřív a snažil se zvládat několik dějových linek na jednou. Důkazem je to že ani jedna příběhová linka není uzavřená a konec přijde naprosto nečekaně. Po finální epizodě jsem měl pocit že tvůrci zapomněli třetí sérii ukončit.
  18. Hellraiser
    Hellraiser (2022)
    3
    Na Reboot Hellraisera jsem se těšil. Původní sérií jsem viděl ale nikdy jsem k ní moc blízko neměl. Doufal jsem že reboot do série přinese něco nového. A přinesl ovšem bylo to k ničemu. Více jak 90% filmu se tam nic neděje. A těch zbylých deset procent je na proto nudných. Cenobité jsou snad jediné plus které tu bylo. Krvavých scén je tu vážně pomalu a oproti svým starším verzím je tento pocit téměř bez krve. Jasně občas se tam objeví nějaký ten gore ale oproti tomu co tato série předváděla dříve je to jak píchnout se do prstu nožem.
  19. Naprostý zabiják
    Naprostý zabiják (2023)
    7
    Návrat do budoucnosti jako Slasher horor? Na to jsem byl zvědavý. A přes slabší začátek který se víc klonil ke komedií než k Slasher hororu jsem dostal pak zábavnou podívanou ve který si tvůrci uvědomují moc dobře že cestování časem nadává vůbec smysl a docela dobře toho využívají hlavně ve finální části. Prostředek je pak klasický Slasher horor který svým způsobem připomíná trochu Vřískot.
  20. Mezi živly
    Mezi živly (2023)
    8
    Na Mezi živly jsem se vážně těšil již od oznámení. Pixar mám rád ale nikdy jsem se nějak extra nehrnul abych viděl další jejich film. Vždy jsem se k nim časem dostal. Ovšem u tohoto filmu to bylo jiné. Už jen animace která vypadá úžasně aspoň za mě bylo jedno z prvních lákadel proč tento film jsem chtěl vidět co nejdříve. Jasně zápletka je zde jednoduchá. Dvě postavy které podle společenských měřítek nemůžou být spolu si najdou k sobě cestu. Ovšem i ten nejjednodušší příběh dokáže chytit za srdce když se dobře odvypráví. A to se za mě filmu povedlo. Jen je škoda, že od doby co se Jiskra a Vlhoš potkají poprvé tak film nasadí rychle tempo a uhájí. Upřímně bych si dal delší stopáž a víc klady i protiklady tohoto vztahu prozkoumal.
  21. One Piece
    One Piece (2023)
    9
    Když Netflix oznámil, že se chystá na hranou adaptaci One Piece tak jsem byl septický. Přece jen Netflix adaptace dopadají ve velké většině hrozně. O to teď jsem raději že mohu říct, že jsem se hrozně pletl. Hraná verze One Piece je úžasná a jedná se snad o nejlepší adaptaci mangy/anime kterou Netflix kdy vytvořil. Seriál vás táhne do sebe od první scény a nepustí. Postavy jsou tady perfektní a okamžitě si vás svoji povahou získají. Osobně nejsen znalec předlohy. Viděl jsem jen pár dílů jako malý na RTL 2. Ovšem za mě je toto rozhodně hit Netflixu pro tento rok.
  22. Marcel, ulita s botami
    Marcel, ulita s botami (2021)
    10
    Marcel je vtipný, dojemný, napínavý a mnohem víc. Je neuvěřitelné jak příběh o malé mušli dokáže chtít tak moc za srdce. To jak Marcel objevuje svět a přemýšlí nad životem vás musí chytit za srdce. Tohle je opravdu výjimečný film s výjimečným hrdinou v hlavní roli. Je neuvěřitelné že všechny emoce které znám ve mě dokázal probudit právě Marcel
  23. Tajná invaze
    Tajná invaze (2023)
    7
    Tajná Invaze je něco co MCU už dávno potřebovalo. Seriál který více než na superhrdinskou akci sází spíše na komerční konverzaci. A je skvělé vidět Marvel občas i když jen maličko vybočit z jejich už několika let staré šablony. Škoda že to přišlo tak pozdě.
  24. Indiana Jones a nástroj osudu
    Indiana Jones a nástroj osudu (2023)
    6
    Pátý Indy není špatný film. Ale je to rozhodně film který některé z nás zklame. Já do této skupiny ale napatřím. Rozlučka Forda s jeho nejvíc ikonickou postavou mohla skončit o poznání hůř. Ovšem jen já se jen o fajn film který sice je o maličko lepší než Království křišťálové lebky ale za původní trilogii zůstává daleko. Vlastně pátý Indy je film který mě svoji existenci neurazí ale kdyby se nenatočil tak mi také chybět nebude. Je to prostě fajn film který ničí příšerné scény před zeleným platném. Nic víc.
  25. Vřískot 6
    Vřískot 6 (2023)
    7
    Šestka měla možnost být v sérii něčím novým. Ovšem zůstala v tom na půl cestě. Sice tu máme nové místo pro řádění Ghostface ale jeho potenciál vůbec film nevyužívá. A místo New Yorku tam mohlo být jakékoliv jiné město a fungovalo by to stejně. Co ale musím pochválit je nápad s odkazy na předhození nositele masky a celkově přeživší postavy z předchozího dílu které tady fungují ještě líp než minulém díle. Je to možná tím že už ví o co se jedná a tak jsou po většinu času víc pozoru. Tedy po většinu... Když se to filmu hodí tak postavy které do té doby podezřívali úplně takže najednou v tom povolí. U čeho si nejsem jistý je finále. To vypadá úžasně a v sérii je za mě asi jedno z nejlepších. Ovšem celkové rozuzlení bylo takové nezáživné. Vlastně se mi šestý díl líbil a v rámci hororu je za ta mě furt nad průměr který nedělá Slasher hororu ostudu jako poslední Halloween. Ale k dokonalosti tam ještě kousek chybí.
  26. Flash
    Flash (2023)
    7
    Tak Muschietti dokázal to co Whedon ani Snyder ne. Poprvé od doby co Ezra Miller hraje Flashe mi na té postavě záleželo. Jasně obou verzích Ligy neměl tolik prostoru jako ve svém vlastním filmu zde. Ale zatím co dříve jsem Flashe považoval jen za tu trapně vtipnou postavu tak tady jí film hned ze začátku dal hloubku a smysl. Samozřejmě do doby než se objevil Batman s tváří Keatona tu chvíli mě už žádný Flash nezajímal. Příběh samotný je fajn i když se nejedná o žádné veledílo. Ale to se u Flashe nedalo čekat. Co bych považoval za slabinu jsou efekty když vypadali někdy jak z roku 2002.
  27. Kokosy na sněhu
    Kokosy na sněhu (1993)
    10
    Kokosy na sněhu je pro mě ten nejlepší sportovní film všech dob. Příběh prvního Jamajského bobu je první vtipných i dojemných momentů a hlavně obrovské motivace se nikdy nevzdat. Protože pokud Jamajka dokázala dokončit závod i po nehodě v obrovské rychlosti tak člověk už dokáže cokoliv.
  28. Shazam! Hněv bohů
    Shazam! Hněv bohů (2023)
    7
    Dvojky Shazama jsem se bál. Protože jsem slyšel že je to špatný a přinejlepším průměrný film. Ovšem já se bavil. Jasně nikdy to nebude mít na ty nejlepší komiksové filmy. Ale to co dělá tak to dělá dobře. A já se u toho bavil víc než bych sám čekal. Ten film má srdce a to je na tom to nejhlavnější.
  29. Smrtelné zlo: Probuzení
    Smrtelné zlo: Probuzení (2023)
    8
    Všem bylo jasné že původní Evil Dead překonat nelze. Ovšem překonat remake tak to už reálné bylo a to se i povedlo. Pokud totiž bude brát film jako další součást Evil Dead světa a nebudete ho moc srovnat (aspoň malému srovnání se nikdo nevyhne) tak si ho užijete. Ovšem na čem stojí Evil Dead nejvíc je gore. A to tady funguje skvěle a po svém ale přitom dává poctu originálům. Hodně scén mě tady opravdu bavilo. Hlavní postavy tady hrají dobře. Jasně není ti žádný tři Ačkový výkon ale neměl jsem problém jim uvěřit. Co jsem si ale užíval byly posedlí. Ty hajzlíci byly přesně tak škodolibí jak mají být. A mám pocit že si to i herci kteří posedlé hráli skutečně užívali. Za mě tady spokojenost a pokud by vznikl druhý díl tak se vlastně zlobit nebudu.
  30. Nene
    Nene (2022)
    8
    Nope či Nene je film který se vám bude líbit nebo ne. Podle mě nic mezi tady neexistuje. Ten film je totiž sám o sobě zvláštní. A ne každýmu může sednout. Sází totiž hodně na atmosféru než aby ukazoval přímo nějaké strašidelné scény. Takže pokud jste na jednoduché "BUBUBU" tak tohle nebude nic pro vás. Film si totiž budu je auru tajemná. I když se docela brzy dozvíte co způsobuje záhadné jevy tak ta rouška tajemná nepadne a film vám nabídne další záhadu.
  31. Strážci Galaxie: Volume 3
    Strážci Galaxie: Volume 3 (2023)
    10
    Jak říkal Yondu. "Svůj šíp neovládám hlavou ale srdcem." Tak bych mohl říct že James Gunn nenatáčí svoje filmy hlavou ale srdcem. Třetí Strážci Galaxie jsou toho důkazem. Gunn točí protože chce vyprávět příběhy které by možná nikdo jiný vyprávět nechce. Gunn byl a bude vždy svůj a to je ten důvod proč jeho styl byl a bude vždy jedineční. On vlastně nenatáčí aby vydělal peníze on natáčí protože chce vyprávět. Třetí Strážci jsou o to větší událost protože z Marvelovské šedi kterou započala čtvrtá fáze je tato rozlučka s partou vyvrhelů působí jako zjevení. Jsou totiž vším co jsme si vždy od MCU filmu přáli. Tam kde Thor 4, Ant-man 3 či Doctor Strange 2 nenaplnily svůj potenciál. Tam ho třetí Strážci překonávají bez problémů a dávají tomu mnohém víc než by kdokoliv čekal. Marvel přichází od člověka s obrovským srdcem a tvůrčí vizí jen svojí vlastní chybou. A vlastně dobře jim tak. Protože nikdo jako je James Gunn už nenajdou.
  32. Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always
    Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always (2023)
    7
    Prostě tohle je pro mě čistá nostalgie. Ano je to směšné, je to asi stupidní ale pořád jsou to ty Strážci vesmíru na které jsem se vždy jako malý těšil a pak si na něj hrál s kamarády v parku. A když vidím po létech ty samé tváře na které mě provázeli dětství tak tomu ledacos odpouštím. Ať už jde o mizerné kostýmy, hloupou zápletku či o potomka jednoho ze strážců. Protože dostal jsem hodinový návrat do 90.let
  33. Life Is Strange
    Life Is Strange (2015)
    9
    Life is Strange byl jeden z mých videoherní u restů. A jsem rád, že jsem se k němu dostal. Už chápu všechnu tu chválu kterou si tento titul získal. Příběh Max a Chloe je naprosto úžasný. A i když jsem se občas ztrácel tak jsem si ten příběh naprosto užil.
  34. Úsměv
    Úsměv (2022)
    6
    Úsměv má je klasický horor o nadpřirozené síle která přeskakuje z jedné objetí na druhou. Což není zrovna nic moc originálního ale i tady to na mě funguje. Protože mě zajímá co je ta síla zač a kde se vzala. Ovšem pokud jde o hlavní postavu filmu takže zde jsem měl problém. Nějak jsem nedokázal najít sympatie k hlavní postavě celého filmu. Vlastně mi přišla svým výkonem velice nesympatická a občas trochu přehrávající v některých scénách. Opravdu jsem se snažil postavu mít rád nebo o ní projevit zájem. Ovšem mi bylo ve výsledku jedno co s ní bude. Jinak se samozřejmě jedná o sluší film který si dokáže držet parádně atmosféru tajemná až téměř dokonce.
  35. Dungeons & Dragons: Čest zlodějů
    Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023)
    10
    Tohle je film který si fanoušci Dungeons & Drangons zasloužili. A nejen oni. Pokud jste fanoušci D&D, Dračího doupěte či jiného stolního RPG systému tak tady si to užijete stejně jako já. Tohle je prostě klasický příběh z Dračáku. V občas jsem měl u některých scén pocit jako kdyby si postavy opravdu házeli kostkou. Všechny hlavní postavy jsou skvěle zahraje a oblíbil jsem si je všechny do jednoho. Těžko bych mezi nimi našel favorita. Už jen protože fungují skvělé všichni jako jednotlivci tak i jako skupina. Pokud tedy Paramount někdy toužil po svém filmovém vesmíru. Tak Dungeons & Dragons: Čest zlodějů je skvělý start jak takový svět tvořit.
  36. Černý telefon
    Černý telefon (2021)
    7
    Černý telefon je rozhodně zajímavý horor. A za mě by bylo fajn kdyby se takových točilo víc. Pokud je něco co tu stojí za pochvalu je to budování příběhu. Černý telefon jsou vlastně takové puzzle. Během sledování dostáváme několik kousků skládačky a na konci se vše složí dohromady. Musím se ale přiznat že jsem byl někdy dost zmaten a to hlavně ve finále které mi zamotalo docela hlavu. Protože jsem si myslel že jsem už přišel na to co se děje. Ale nakonec to bylo trochu jinak. Co je za mě škoda je že se víc nepracovalo se zápornou postavou. Ethan Hawk je v této roli fajn ale za celou dobu se nedovíme proč děti unáší. Jediné co se dozvíme je že chce s nimi hrát hru. Ale ani to není nijak zvlášť vysvětlené. I tak se jedná o zajímavý snímek který mě mile překvapil.
  37. Snídaně u Tiffanyho
    Snídaně u Tiffanyho (1961)
    10
    Snídaně u Tiffanyho je úžasný příběh volnomyšlenkářské dívky a zásadového muže. Oba dva mají svůj pohled na život. Ona je snílek který sní o slávě a bohatství. On je muž který má svá pravidla. Kdy se ale setkání tak si navzájem začnou měnit své postoje. Je úžasné jak tento příběh i dnešní době vypadá úžasně a stejně jako tehdy.
  38. The Last of Us
    The Last of Us (2023)
    8
    The Last of Us HBO series je téměř dokonalá adaptace mojí milované hry. Ovšem do dokonalosti tam něco málo chybí. Pedro a Bella jsou skvělý jako Joel a Ellie i ostatní postavy jsou skvěle obsazené. Seriál skvěle i zvládá vykreslit atmosféru světa ve kterém se The Last of Us odehrává. Ovšem i tak tu bych měl dvě malé výtky. 1. Je vynechání některých události ze hry. Až už jde o spolupráci Ellie s Davidem či putování přes kanalizaci se Samem a Henrym. 2. Je délka epizod. Jednotlivé epizody by klidně snesli delší stopáž. Ta hodina bylo v některých případech krátká.
  39. Sirotek: První oběť
    Sirotek: První oběť (2022)
    4
    Stejně jako u Smrti ve tmě 2 nechápu ani tady tu snahu tvůrců udělat ze záporné postavy kladnou. Pokud člověk viděl první díl Sirotka tak mu je jasné jaká je "Ester" mešuge. A tak ji fandit logicky člověk ani nedokáže. Ovšem tady se tvůrci snaží ukázat, že není tak špatná jak to vypadá a že jsou ještě horší lidé než ona. Ovšem to nefunguje protože charakter Ester už dávno známé. Kdyby toto byl první film o této dívce tak ano fungovat to může. Ale takto je to jen zbytečná snaha vytvořit u diváků sympatie s někým kdo má spíše vzbuzovat znepokojení.