Profilový obrázek

PinokKio

toM Burger

Komentáře 18

Od nejnovějších
  1. Baa Baa Land
    Baa Baa Land (2017)
    9.5
    Návod, jak ideálně zužitkovat osmihodinovku v práci, když se nic neděje a šéf je v trapu. Nejdřív se to trochu vleklo, ovšem jen do okamžiku, kdy za barelem proběhla docela odvážná šedesát devítka. Snad jen škoda, že všechny byly chlupatý a jen pár jich bylo vyholených. A taky že jsem vůbec nezahlíd kozy ..
  2. La La Land
    La La Land (2016)
    8
    Kdyby... Do této chvíle příjemný, ale přece jen průměrný muzikál. Jenže poslední desetiminutovka byla tak skvělým Damienovým nápadem, nebo spíše jeho poctou, že se mi z hlavy jen tak nedostane.
  3. Ticho před bouří
    Ticho před bouří (2018)
    3
    Zápletka o zbavení se násilnického manžela bývalky Karen docela ušla, jenže pak přišlo neskutečné WTF, které zafungovalo tak, jako že si ze mě režisér dělá prdel (tu Matthewa i Anne několikrát, dokonce přes celé plátno) ..
  4. Bitva u Midway
    Bitva u Midway (2019)
    5.5
    V Emmerichových filmech se bohužel někdy až moc kecá, tudíž je osvěžením, že se jde po pár minutách rovnou do velkolepé akce. A stejně tak je u režiséra zvykem, že všechno musí být třikrát bombastičtější, takže kovové součástky ze všech těch vybuchujících lodí a letadel odlétají pomalu až do zadních řad kinosálu a lidi vřískají o poznání více. Nejspíš proto uběhlo těch 140 minut vcelku svižně a dalo se na to koukat. Jinak je to ale film bez emocí, bez scénáře a překvapivě i bez černochů ..
  5. Touch Me Not
    Touch Me Not (2018)
    7.5
    Hledání krásy tam, kde ji hledat nechceme či spíš přehlížíme. Je to chvílemi (záměrně) odpudivé, dlouhé, zvrácené a opravdu experimentální, protože na dokument je to dost hrané a na film dost dokumentární. Ale zároveň je tenhle debut netradiční, hodně otevřený a překvapivý, takže ho z hlavy jen tak nevymažu ..
  6. Tenet
    Tenet (2020)
    9
    Jeden z těch filmů, které nejen toužíte znovu vidět, ale hlavně potřebujete vědět, kolik kulišáren se v něm ještě schovává. A ideální je na to jít opětovně co nejdřív, tedy včera a za pár dní si to zase střihnout proti toku času na premiéru, klidně se svým druhým (třetím atd.) já v jiné řadě ..
  7. BANGER.
    BANGER. (2022)
    9
    BANGER. nasypal bílou lajnu fakt hodně vysoko. Myslel jsem si, že mě to tématem absolutně mine (teď už vím, kdo je Sergei Barracuda a Stacy Cruz), ale když pejsek s kočičkou řežou koks, tak je to jízda. Mišík a ochutnávač Bendig skvělej ..
  8. Rozpolcený
    Rozpolcený (2016)
    7.5
    Dvacet čtyři rozpolcených McAvoyů a jedna krásná okatá panenka Casey, kterou bych chtěl taky na hraní. A navíc se od scenáristického dna odrazil Shyamalan ..
  9. Pro Samu
    Pro Samu (2019)
    9
    Ke stáru se nikomu do pekla nechce, ale proč by se v něm nemohli rodit děti? Třeba jako Sama, která o tom (zatím) nemá ani páru, ale věnovala mu svoje první krůčky i úsměvy v rytmu ustavičného bombardování, krve a smrti. Takové je Aleppo v době obléhání ruskou armádou ..
  10. Bumblebee
    Bumblebee (2018)
    2
    V roce 1987 (kdy se to odehrává) bych u toho hýkal blahem a poté nonstop ukecával rodiče, ať mi sem nějak propašují hračku Bumblebeeho zpoza železné opony, jenže teď, po třiceti letech, jsou to pro mě dvě hodiny neskutečně dětinské nudy ..
  11. Sama nocí tmou
    Sama nocí tmou (2014)
    9
    Když odcházíte z kina s tím, že 99 odpromítaných minut je málo a máte chuť na opakovaný nášup téhle černobílé všežánrové indies podívané, tak je něco pětihvězdičkově dobře. Je faktem, že režisérka není zrovna ve všem originální a do své prvotiny si půjčuje odevšad, co nakoukala jinde. Tempo filmu se střídá, občas se něco ve filmu nakousne a odpověď nepřijde nebo se střídají prapodivné scény (transvestita s balónkem, diskotéka) s těmi nezapomenutelnými (druhé setkání hlavních hrdinů, dealerův byt, finále), ale na druhou jako debut uhrančivé, nádherně natočené, upíří slečna i v hábitu tajemně krásná a soundtrack .. no, zvláštní, ale povedený.
  12. Nějak se to komplikuje
    Nějak se to komplikuje (2009)
    3
    Děkuji pane Jančuro, že je filmová nabídka u vás v RegioJetu tak omezená (a wifina mizerná). Tohle byl totiž jediný film ve výběru, který jsem ještě neviděl. Ale k tomu mátovému čaji, co ve vlaku podáváte, se to docela hodilo, jelikož bylo potřeba si ho něčím pořádně osladit. Ideálně touhle romancí o seniorském sexu. Jen teď přemýšlím, co si pustím při další jízdě. Ajej, nějak mi to komplikujete ..
  13. matka!
    matka! (2017)
    9.5
    Sugestivní drámo, jehož základním stavebním kamenem jsme my, resp. naše představa, kam směřovat totální chaos, který nám režisér servíruje. Někdo může vidět souvztažnost v pomoci uprchlíkům, která se může obrátit proti nám, jiný zas biblické výjevy, další z vás může pomyslet na mytologickou Gaiu. Každý, kdo se nebojí přemýšlet, si v tom najde cosi svého, mně se třeba vybavila májá z hinduismu. Výsledkem je skvěle zahraný, odtažitě natočený film, který mě v první polovině dost znervózňoval a v té druhé rovnou uvrhl do absolutní katarze. Tohle je Aronofskyho vybroušený diamant, ve kterém ti líní hledat odpovědi uvidí jen kus šutru ..
  14. Baby Driver
    Baby Driver (2017)
    8
    "Co je to kurva za masku? - Austin Powers. - Doktor říkal Michael Myers. - Tohle je Mike Myers. - Měla to být maska z Halloweenu. - To je maska na Halloween. - Maska zabijáka z filmu "Halloween". - Jo ty myslíš Jasona. - Ne! Kurva!" Edgara Wrighta smysl pro humor nepřešel ani v téhle akční jízdě, která by se klidně obešla beze slov díky všudypřítomné hudbě ..
  15. Pinocchio
    Pinocchio (1940)
    7
    Nejspíš moje nejoblíbenější biografie. Ovšem, nesmíte věřit všemu - já třeba vůbec neumím zpívat ..
  16. Pinocchio
    Pinocchio (2002)
    4
    Robertovi se dá smát i beze slov, protože on sám je takovou komickou hříčkou přírody. Jenže v kůži Pinocchia je jeho výkon spíše k pláči. člověk mu tady prostě nemůže uvěřit ani ten dlouhej nos mezi očima ..