Ticho před bouří

50%
Ticho před bouří
Plakát traileru

Thriller plný zvratů a vášní s oscarovými herci Matthew McConaugheym a Anne Hathaway má všechny předpoklady stát se jedním z diváckých zážitků roku. Vedle napínavého příběhu, dusné atmosféry a hereckého obsazení je jedním z lákadel filmu Ticho před bouří i jeho tvůrce. Režisér Mark Knight totiž napsal jiné thrillery Špína Londýna či Východní přísliby a stvořil seriály Taboo a Peaky Blindres – Gangy z Birminghamu.

Všechna tajemství jednou vyplují na povrch. Baker (Matthew McConaughey ) toho má asi dost za sebou. Svoje životní rány si léčí v klidu a vedru rajského exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí se tu jako rybářský průvodce, má svou loď s názvem Ticho před bouří, ve vesnici má domek i milenku (Diana Lane) a nehezkou minulost zapíjí v baru. Ticho jeho života rozčísne jako blesk bývalá žena Karen (Anne Hathaway). A přinese bouři. Zničehonic se objeví a zoufale požaduje po Bakerovi, aby zabil jejího současného násilnického manžela. Ve jménu jejich společného syna i ve jménu jednoho milionu dolarů jako odměny má vzít jejího manžela na rybářskou výpravu a uprostřed oceánu ho hodit žralokům. Baker nejprve odmítá, ale klidné vody karibského ráje jsou už nevratně zčeřené. Výčitky a strach o syna ho začnou ještě více pronásledovat a začne o návrhu přemýšlet. Následná vlna vášní, událostí a zvratů odhalí i ta nejskrytější tajemství. (Bontonfilm)




Recenze: Ticho před bouří

Kinobox.cz
40%

Jistým způsobem oceňuji, o co se Knight pokusil, ale pokud stojí kvůli něčemu za to tento film vidět, tak hlavně proto, aby se divák přesvědčil, že 1) ještě existují filmaři s originálními nápady, 2) i schopný tvůrce může svůj originální nápad zrealizovat tak, že je nudný / nechtěně směšný.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 266 bodů
4
Na Serenity jsem se díval s tím, že jsem znal její šílený námět a zvrat - chtěl jsem vidět film, co si troufl tohle udělat. A rozhodně jsem rád, že existuje, protože se zdá, že jediná reakce producenta na takový film může být "něco tak strašně dementního nejde nikdy zfilmovat". Jenže on se našel někdo, kdo tomu dal zelenou, a tenhle nemožný film existuje! Trochu mě mrzí, že jsem koncept toho filmu znal předem, protože jinak by šlo určitě o jeden z nejdivnějších filmových zážitků - takhle jsem bohužel věděl, proč je první polovina tak strašně špatná a nemohl se tím nechat pohltit. Každopádně ne, ten film není dobrý, vlastně je kouzelně hloupý, ale podobně jako Book of Henry nebo disneyovský Zvoník u Matky boží jde o film nefunkční způsobem, ze kterého nejde odvrátit zrak a každému bych ten zážitek doporučil.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Nic jsem nečekal, nic jsem nevěděl, takže mě ta pointa dostala a rozhodně nevadila. Navíc to je herecky dost silné, takže proč ne.
lamps
lamps
15 150 bodů
4.5
Takovej podraz jsme si od Knighta nezasloužili. Serenity bych na jednu stranu potřeboval vidět ještě jednou, abych si ujasnil, jak moc se povedlo či nepovedlo ohýbat zákony vytvářeného světa před a po klíčovém twistu, na stranu opačnou to znovu sledovat nechci, protože vyústění mě vzhledem ke konceptu vyprávění zklamalo a z filmu sálá tak nepříjemná depresivní aura, že ji už podruhé nasávat nehodlám. Tak jako tak rozporuplné a zajímavé dílko, které s odstupem nepůsobí tak blbě jako v průběhu - ale pořád dost blbě na to, aby se bralo smrtelně vážně a svou formou čeřilo hladinu významově bohatého snímku.

Dodatečné informace

Původní název:
Serenity (více)
  • USA Ticho před bouří
  • USA Serenity
Premiéra v ČR:
31. 1. 2019
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Rozpočet:
25 mil. USD
Tržby:
14,45 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Ticho před bouří je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch